Çaydanlık kirecinden kurtulmak için bir çay bardağı sirkeyi çaydanlığa dökün. Temiz fırça ile çaydanlığın içerisine ovalayın ve sirkenin her yere değdiğinden emin olun. 30 dakika boyunca bu şekilde beklettikten sonra, 1 tatlı kaşığı karbonat veya tuz ekleyerek tekrar ovalayın. Daha sonra güzelce durulayın.
KULLANIM ŞEKLİ: Porçöz Pas ve Kireç Çözücü'yü çaydanlık veya su ısıtıcınıza doğrudan dökünüz. ETKİ SESİ kesilene ve kireç temizlenene dek bekleyiniz. Daha sonra çaydanlığınızı, su ısıtıcınızı bir kaç kez bol suyla durulayınız. Gerekirse işlemi tekrarlayınız.
Çaydanlığın içerisine birkaç parça limon tuzu atılarak üzerine bir miktar su konulur. Limon tuzu ve suyun bulunduğu çaydanlık ocağın üzerine alınarak bir kısık ateşte suyun kaynaması beklenir. Su kaynamaya başladıktan bir süre sonra çaydanlık içindeki kirecin yüzeye çıktığını göreceksiniz.
Porçöz Pas ve Kireç Sökücü Uygulama:
Kirli yüzey üzerine püskürtünüz ve daha sonra nemli bir bez veya sünger ile siliniz. Sildikten sonra yüzeyi su ile durulayınız. Zor ve inatçı kirler için ürünü yüzey üzerinde 2-3 dakika bekletiniz.
Kireç çözücüler genellikle banyo veya mutfak gibi kireçlenmeye en müsait alanlar için kullanılan son derece pratik ve kolay bir üründür. Kullanımı oldukça basit olan kireç sökücü sprey ürünlerini kireçli yüzeye sıkaracak bir süre beklemeniz ve ardından su ile durulayıp, bez yardımı ile silmeniz yeterlidir.
İlgili 35 soru bulundu
3. Calgon'u çamaşır makinemde nereye koymalıyım? Tüm Calgon ürünleri, çamaşır makinenizin deterjan çekmecesine yerleştirilmelidir.
Sıvı kireç çözücünün kullanımı çok kolaydır. Örneğin, bir kahve makinesi için standart kireç çözme fonksiyonu: 125 ml seyreltilmemiş kireç çözücü ve 500 ml suyla birlikte su tankına doldurulur ve cihaz çalıştırılır.
Porçöz Pas ve Kireç Çözücü'yü çaydanlık, su ısıtıcısı, duşa kabin, duş başlığı, lavabo, tuvalet, küvet, fayans ve seramik banyo yüzeylerinde, cam eşya yüzeyleri gibi pas ve kireç kalıntılarının sıkça görüldüğü alanlarda kullanabilirsiniz.
Kireç çözücü ürünü fayans yüzeyine püskürtün veya lekenin olduğu bölgeye dökün. Ürünün tamamen kireç lekesinin üzerine nüfuz etmesini sağlayın. Kireç çözücü ürünü fayans yüzeyinde yaklaşık 5-10 dakika bekletin. Bu, ürünün kireci çözmesine ve lekenin daha kolay temizlenmesine yardımcı olacaktır.
Çay setinin içindeki lekeleri çıkarmak için karbonat kullanabilirsiniz. Demliğin içine 1-2 yemek kaşığı karbonat ekleyebilir ve ılık suyla doldurabilirsiniz. Karbonatın köpürmesini bekleyip birkaç saat beklettikten sonra iyice durulamanız önerilir. Çaydanlığınızı limon kullanarak temizleyebilirsiniz.
Zaman içerisinde sudaki kireç, çaydanlık yüzeyine tutunur ve zamanla yavaş yavaş birikerek kireçlenme adı verilen mineral birikintileri oluşturur. Bunun nedeni, yüksek kaynama noktasının sudaki kalsiyum bikarbonatı kireç adı verilen çözünmeyen bir kalsiyum karbonat formuna dönüştürmesidir.
Püf noktalarıyla çaydanlık kireci temizleme yöntemlerinden biri de, bir kireç sökücü kullanın. Ürünü su ile seyreltin ve kaynatın, kaynadıktan sonra birkaç dakika daha etki etmesini sağlayın ve soğuk akan su ile durulayın. Diğer yöntemlerden biri de sitrik asittir.
* Benmari, ütü, çaydanlık, mutfak evyesi, cam eşya ve armatürlerdeki kireç ve pas kalıntılarının temizlenmesinde kullanılır. * Kireç birikimlerini ve pas lekelerini hızlı bir şekilde çözer.
Köpürmesinin ardından, bir fırça ile kireç oluşumu görülen bölgelerin ovalanarak temizlenmeye başlanması lazımdır. Bu işlemin ardından çaydanlıktaki karışım boşaltılmalı, sıcak su ile birlikte bulaşık süngeri kullanılarak ovalamaya devam edilmelidir. Son olarak çaydanlık durulanarak, kireçlerden kurtulmak mümkündür.
En fazla 10 dakika bekledikten sonra ıslak bir bez veya sünger ile temizleyiniz. Sonrasında bol su ile durulayınız. Deterjanla kullanım: Çamaşır makinasının deterjan gözüne deterjanınızı koyduktan sonra 1 çay bardağı (100 ml) Porçöz Leke Çıkarıcı'yı ilave ediniz.
1 lt 28,50 TL/lt.
Temizlik bezinizin üzerine az bir miktar elma sirkesi ya da limon dökerek kireçlenmiş bölgeyi ovalayarak silmeye başlayın. Sirke ya da limon hangisini kullanırsanız kullanın bu ürünlerin asit içeriyor olması nedeniyle kireçli bölgeler kolaylıkla temizlenecektir.
Karbonat, limon, bulaşık makinesi parlatıcısı, un, beyaz sirke, diş macunu, balon ve sirke kullanılarak musluk yüzeyindeki kireç sökülebiliyor. Musluk temizliğinde kullanılabilen güvenilir ürünlerden ilki karbonat olarak öne çıkıyor. Karbonat ile musluk kireci temizliğinde, fırça ve karbonata ihtiyacınız oluyor.
Duş kabinlerinde, mutfak ve banyo bataryalarında, lavabo ve fayanslarda, duş başlığı gibi metal yüzeylerde, cam, seramik, plastik yüzeylerde bulunan su lekelerinde, kireç ve sabun kalıntılarının bulunduğu tüm yüzeylerde etkilidir. Banyo yüzeylerindeki sabun artığı ve su lekelerini çıkarır, buğulanmayı yok eder.
Kireç Ve Tortu Cözücü Soğutma sistemleri, paslanmış borular , kireçlenmiş borular, çok kireçli paslı mermer, fayansalar ve EŞANJÖR tıkanmasını sağlayan kireçin ve tortularının güvenli bir şekilde temizlenmesini sağlayan İNHİBİTÖRLÜ temizleyicidir. Sistem içersindeki metale ve bakıra zarar vermez.
İnce tasarımlı özel ucuyla klozetinizin en zorlu yerlerine bile kolayca ulaşır. Suyun altında bile etkili formülü sayesinde tuvaletinizin her yerinde temizlik ve hijyen sağlar. Kıvamlı yapısıyla hemen akıp gitmez, etkisini uzunca süre sürdürür. KULLANIM ALANLARI: Sadece klozet ve alaturka tuvalet temizliği içindir.
Yarım çay bardağı sirkeyi ve 1 su bardağı suyu çaydanlığın içine aktarın. Çaydanlığı ocağın üzerine alın ve içindeki karışımı kaynatın. Kaynayan karışım çaydanlığın içindeki kirecin büyük bir kısmını çözecek, kalanlar ise yumuşadığı için çok daha kolay çıkacaktır. İçindeki bu kaynayan karışımı dökün.
Kireçlenme sorunu yaşadığınız çaydanlığın ya da demliğin dibini kapatacak şekilde limon tuzu ekleyin. Şimdi de limon tuzunun üzerine su eklemeye başlayın. Çaydanlığın yarısını su ile doldurduğunuzda kaynatma işlemine geçebilirsiniz. Yoğun kireç toplayan çaydanlıkları 20 dakika kadar kaynatabilirsiniz.
Doğal kireç çözücü, beyaz sirke ve limon suyunun karışımıyla hazırlanır. Kireç, içeriğinde magnezyum ve kalsiyum bulunan bir maddedir. Sert suyun temas ettiği sıcak ya da soğuk yüzeylerin tamamında bu olumsuzluk görülebilir.
Kireç giderme işleminde değişik kimyasal maddeler kullanılabilir. Bunlara amonyum tuzları, sülfürik asit, borik asit, hidroklorik asit, formik asit gibi kimyasalları örnek olarak verebiliriz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri