BB krem hafif fondöten etkisi yaratırken CC krem ton farklılıklarını düzenler. BB krem CC kremden daha fazla kapatıcı özelliğe sahiptir, ancak CC krem cildinize uyum sağlayarak renk eşitliği sağlar. BB krem daha yoğun nemlendirici içerir, bu sebepten dolayı yağlı cilde sahip olanlar CC kremi tercih etmelidir.
BB kremlerle aynı GKF ve antioksidan özellikleri taşıyor oluşunun yanında, önemli bir ekstra özelliği de cilt rengini aydınlatan bir makyaj bazı olması. CC kremin kıvamı BB kremlerden biraz daha hafif. Bu da CC kremin sivilceye yatkın yağlı ciltler için daha faydalı olabileceği anlamına geliyor.
BB kremler yoğun yapıları nedeniyle karma ve yağlı ciltler için ağır olabiliyor, sivilce yapabiliyorken CC kremler daha hafif yapılarıyla bu cilt tipleri için çok daha ideal bir ürün.
BB ve CC Krem Arasındaki Farklar
BB kremi daha nemlendiricidir ve cilde güzel bir parlaklık sağlayabilir ki bu kuru cilt tipleri için idealdir. CC kremi daha hafiftir ve genellikle mat bir formülde olduğu için yağlı ciltler için harikadır.
CC kremler, yağlı ciltlerde parlamayı önlüyor ve ciltteki istenmeyen yağlanmayı gizleyebiliyor. Özellikle T bölgesinde aşırı yağlanma sorunu yaşayanlar CC kremle daha mat ve kusursuz cilt görünümü yaratabilirler. CC krem kuru ve normal ciltler için de harika bir ten makyaj ürünüdür.
İlgili 40 soru bulundu
Farmasi CC krem açık ton, orta ton açık ve buğday tenliler için en uygunudur. Koyu tene sahip Farmasi CC içerik kullananlar ise Farmasi BB krem 01, BB krem 02, BB krem 03 numara ile uyumu yakaladıklarını belirtmiştir.
CC krem göz altına sürülür mü, uygulama esnasında kullanıcılar için rehber niteliğinde sorulardır. İnce yapıya sahip CC kremler, göz altına iyice yedirilerek kullanılabilir.
BB krem ile arasındaki farklılık ise temel olarak kapatıcılık özelliğine dayanır. CC kremler ciltteki ton farklılıklarını hedeflerken BB krem hafif bir fondöten etkisi yaratır. Bu yüzden eğer kapatıcılık istiyorsanız BB krem kullanmanız daha doğru olacaktır.
CC krem SPF içermesiyle cildi güneşin zararlı UV ışınlarından korur.
BB Krem Göz Altına Sürülür mü? Yüz için olan BB kremleri göz altına sürmeni önermiyoruz.
Söz konusu kremleri temiz ve kuru cilde uygulamak gerekir. CC krem kullanımı öncesinde cilt güzelce temizlenmeli ve ardından uygulamaya geçilmelidir. CC likitler, küçük miktarlarda uygulanan ve cildin tamamına yayılması gereken kremlerdir.
Kızarıklık sorunu yaşayan ciltler için BB krem etkili olmaktadır. Kızarıklığın yanında sivilce sorunu yaşayanlar da kurutmayan etkisi sayesinde rahatlıkla BB kremi kullanabilir. Kuru ciltler için de etkili olabilen bu makyaj ürünü, gün boyunca cilde nem sağlayacaktır.
Cildin sağlıklı bir şekilde aydınlanmasını sağlayan BB kremler, cilde ışıltılı ve nemli bir görüntü sunar. Cilde nazik davranan bu kremler aynı zaman kapatıcılık özelliği ile de fondöten yerine kullanılabilir.
· İçindeki anti-aging etkisi sayesinde orta yaşlı kişilerin kullanımına uygun, pratik ürünlerdir. · Baz olarak kullanılabileceği gibi, kış aylarında fondöten ile karıştırılarak da kullanılabilir. · CC krem BB'den sonra geliştirilmiş olduğundan formülüne birkaç özellik daha eklenmiştir. Anti-aging gibi.
CC krem biraz yoğun kıvamlı bir ürün olduğu için ilk uygulamayı parmak ucunla yapman önemli. Böylece vücudunun ısısı ile kremin dokusu da yumuşar. Ardından da parmak uçlarını, temiz bir fondöten fırçası ya da nemli bir makyaj süngeri kullanarak ürünü cildine dağıt.
Cildinizi ağırlaştırmadan hafif bir kapatıcılık sağlar. Günlük kullanıma son derece uygundur. Ayrıca yağlı, kuru, sivilceye eğilimli gibi ayrı üretimlere de sahiptir. BB Krem Göz Altına Kullanılır Mı?
“Colour Correcting” (Renk Dengeleyici) veya “Complexion Correcting” (Cilt Dengeleyici) sözcüklerinin kısaltılmış hali olan CC krem, cilt üzerindeki kızarıklıkları kapatmak ve renk eşitsizliklerini düzenlemek için geliştirilmiştir. BB kremden daha hafif olan yapısıyla sivilceye yatkın yağlı ciltler için idealdir.
Koyu cilt, cilt lekeleri, güneş lekeleri, akne lekeleri, çil lekeleri, genital bölge ve koltuk altı kararmalarını etkili bir şekilde düzenleyerek, aydınlatılmasına ve beyazlatılmasına yardımcı olur.
Özellikle yoğun makyaj yapmayı tercih etmeyen pek çok kadın tarafından günlük makyajda kullanılır. Güneş lekeleri ve sivilce izlerini kapatmak için oldukça etkilidir. CC Krem Nedir? Cildinizin nefes almasını engellemeyen CC kremler, içeriğinde cilt renginizi eşitleyen pigmentler ve antioksidan içerir.
BB krem, içeriğinde bulunan faydalı vitamin ve mineral özleri sayesinde zararlı faktörlere karşı cildi korur. Aynı zamanda ürünlerin içeriğinde bulunan SPF koruması güneş ışınlarına karşı koruyucu bir bariyer görevini üstlenir.
CC veya uzun ismiyle “Copy Carbon”, asıl alıcının haricinde e-postanızı ulaştırmak istediğiniz diğer alıcıyı da eklediğiniz bölümdür. Asıl alıcının da gördüğü ve iletişime geçebildiği CC, genellikle iki kişi arasındaki iletişimin bir kopyasının alındığının göstergesidir.
BB kremin sizin cilt tonunuza uyumlu olup olmadığını test etmek için yapmanız gereken tek şey, ürünü boynunuzda denemek. Yüz renginize en yakın ton boynunuzda olduğu için ürünü burada deneyerek doğru seçim yapabilirsiniz. Örneğin, buğday tenli kişiler için orta ton BB krem çeşitleri son derece uygun.
"Çok iyi bildiğimiz markalarda bile insan sağlığına zararlı maddeler var. Göz çevresinde kullandığımız kremlerde bu etkilenmenin yanında göze yakın olmaları nedeniyle kapakların iç kısmında biriken rimelleri görüyoruz. Bir de makyaj malzemesini sürdükten sonra gözü kırparken bunlar buharlaşıp göz yüzeyinde etkili olur.
Makyaj ve cilt bakımını bir arada sunan BB ve CC kremler, doğal ve sağlıklı bir görünümün peşinde olanların ilk tercihleri arasında yer alıyor. Bu ürünler, hem makyaj tamamlayıcısı olarak kapatıcı ya da fondöten gibi hem de nemlendirici alternatifi olarak kullanılabiliyor.
En iyi BB krem
Popüler BB krem markaları arasında; Vichy, Garnier, Loreal, Missha, Nivea, La Roche Posay, Farmasi, Avene, Flormar gibi markalar yer alıyor. Bu markaların her cilt tipine uygun BB krem çeşidi bulunuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri