Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Çekme belgeli araç nasıl kullanılır?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Çekme belgeli araç nasıl kullanılır?

Çekme belgeli aracı trafiğe çıkarmak için 230 TL trafiğe sokma bedeli ödemelisiniz. Ardından 75 TL ödeyerek 2 adet plakayı şoförler odasından alacaksınız. Bu işlemlerin ardından çekme belgeli aracı trafiğe çıkarabilirsiniz. Yaklaşık 300 TL karşılığında çekme belgeli aracı trafiğe çıkarmanız mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: otoexperim.com

Çekme belgeli araç aldıktan sonra ne yapılır?

Çekme belgeli araçlar için ise böyle bir problem mevcut değildir. Bununla beraber “Çekme belgeli araç nasıl trafiğe çıkartılır?” sorusunun cevabı da oldukça basittir. Çekme belgesi olan araçların tekrar trafiğe çıkmadan önce muayeneden geçirilmesi gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: rentgo.com

2023 çekme belgeli araç trafiğe nasıl çıkar?

Trafiğe çıkması yasak olan çekme belgeli aracınızı muayeneye götürmek için muayene randevusundan sonra Trafik Tescil Şubeye başvurarak Ek 33/A belgesini almanız gerekiyor. Bu belge ile aracınız 7 gün süre ile trafiğe çıkabilir ve aracınızı bu süre içerisinde muayeneye götürebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: autogong.com

Çekme belgeli aracı trafiğe sokmak için ne yapmak lazım?

Ayrıca aracı trafiğe sokmak için içinde bulunduğunuz yılın çekme belgesi olan aracı trafiğe sokma bedelini ödeyip plaka kağıtlarını teslim etmeniz. Bu plaka kağıtları ile daha sonrasında şoförler odasına giderek belirli bir sabit ücret karşılığında 2 adet plaka çıkartılır ve işlemler tamamlanmış kabul edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: autoking.com.tr

Çekme belgeli aracın masrafı ne kadar?

Araç muayene ücreti; çekme belgeli motor, çekme belgeli traktör gibi araçlar için 258,42 TL, çekme belgeli otomobil, çekme belgeli minibüs gibi araçlar için 507,40 TL, çekme belgeli otobüs, çekme belgeli kamyon gibi araçlar için 685,58 TL olmak üzere ortalama 500 TL'dir. Noter masrafları da ortalama 390 TL'dir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: generali.com.tr

Çekme Belgeli Araçların Trafiğe Çıkarılması. Yapılması Gereken İşlemler Evrak Takibi 2022

İlgili 33 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Cekme belgesi ne kadar tutar 2023?

Araç çekme belgesi almadan önce noterde aracın üzerine herhangi bir haciz, yaptırım vb. durumların olmaması durumuna da dikkat edilmesi gerekir. 2023 yılı itibari ile noterden alınacak olan araç çekme belgesinin bedeli 125 TL civarındadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sigortaladim.com

Çekme belgeli aracın trafiğe çıkma masrafı nedir 2023?

Aracın çekme belgesi var ve bu belgenin iptal edilmesi için gerekli işlemler yapılmamış ise aracın trafiğe çıkması yasaktır. Eğer çekme belgeli araç trafiğe çıkarılırsa araç sahibine ceza kesilir. Trafikte çekme belgeli araç kullanmanın cezası ise 2023 yılının güncel ceza tutarlarına göre 4.064 TL'dir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mapfre.com.tr

Çekme belgeli araç için hangi muayene alınır?

Çekme belgeli aracı trafiğe çıkarmak için araç üzerinde bulunan çekme belgesinin kaldırılması gerekmektedir. Çekme belgesinin kaldırılabilmesi için araca geçici trafik sigortası yaptırılarak TÜVTÜRK üzerinden muayene alınması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ethicasigorta.com.tr

Çekme belgeli araç trafikte yakalanırsa ne olur?

Çekme belgeli araç trafiğe çıkamaz. Çekme belgeli motoru trafiğe çıkarma cezası, Karayolları Trafik Kanununun 21. maddesine göre 10 ceza puanı ve 2.018 TL idari para cezası şeklindedir. Aracının tekrar trafiğe çıkabilmesi için sistemde çekme belgeli olarak görünmemesi gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sigortam.net

Çekme belgeli araç satışı nasıl yapılır?

Merak edilen çekme belgeli satış ise doğrudan araç sahibinin ilgili noter kurumuna başvurarak satış işlemlerini gerçekleştirmesidir. Bu işlem genelde birkaç saat içerisinde tamamlanır. Trafik Şube Müdürlüğü başvurusu yapılarak gerekli araç muayenesi yapıldıktan sonra çekme belgeli satış yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: birinciel.com

Çekme belgeli araç sigortasız satılır mı?

Noterde satış işlemi yapılırken aracın sigorta bilgileri kontrol edilmez ve aracın sigortasının olmaması satışına engel değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hesapkurdu.com

Çekme Belgesi nasıl kaldırılır?

Araç çekme belgesi nasıl kaldırılır sorusu da oldukça merak edilmektedir. İlk olarak araç çekme belgesinin kaldırılması için aracın muayene ettirilmesi gerekmektedir. Muayene sırasında araçta herhangi bir arıza ya da hasar tespit edilirse bu arızalar giderilmeli daha sonra tekrardan muayeneye sokulmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.sabah.com.tr

Çekme belgeli araç noter satışı olur mu?

Bazı araç sahipleri kullanmayı düşünmedikleri taşıtların vergi yükümlülüğünü üstlenmemek için çekme belgesi alma yoluna gidebiliyor. Çekme belgeli araçlar trafiğe çıkış izni olmamasına rağmen noter aracılığıyla kolaylıkla alınıp satılabiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: blog.toyota.com.tr

Geçici plaka nereden alınır?

Her iki aracın karayolları muayene istasyon amirliğinde tespii yaptırılarak Trafik Tescil Şube Müdürlüğüne müracaat edilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: amasya.pol.tr

Muayenesi olmayan araç nasıl satılır?

Muayenesiz araç satışı yapılabilmesi için aracın çekme belgesine sahip olması gerekir. Trafikte çekilen araçların satışı noter eşliğinde gerçekleşebilir. Aracın satıştan sonra tekrar trafiğe girebilmesi için muayeneye girmesi zorunludur. Aksi takdirde yeni araç sahibi muayenesiz araç kullanma cezasına tabi olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hesapkurdu.com

Plakasız araç kullanma cezası kaç para?

Trafiğe plakasız çıkan araçlar geçen yıl 2.312 TL para cezasına çarptırılıyordu. Bu yıl plakasız araba kullanmanın cezası 5.154 TL olarak artırıldı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arabam.com

Çekme belgeli aracın plakası değişir mi?

Çekme belgeli bir araba alırsanız bu aracı trafiğe çıkarabilmek için muayene onayı almalı, aracın herhangi bir borcu varsa ödemeli, noterden de onay alarak kendi üzerinize yeni plaka ve yeni ruhsat çıkarmalısınız.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: experix.com.tr

Tek plaka ile trafiğe çıkılır mı?

Motosiklet, yarı ve tam römork araçlarda tek plaka kullanımı olsa dahi araç plakasız olarak kabul edilir. Bundan dolayı bu yasa gereğince ceza durumları doğar. Otomobil ve diğer araçlarda ise hem ön hem de arka bölümde bulunması gereken iki plakanın da olmamasıyla plakasız araç kullanma cezası ile karşılaşılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avecrentacar.com

Çekme belgeli araç son muayene tarihi nasıl öğrenilir?

E-Devlet ile Araç Muayene Tarihi Sorgulama

İlk adım olarak E-Devlet şifresi veya mobil imza ile sisteme giriş yapılır. Daha sonra "Araçlarım" bölümüne gidilerek araç bilgileri seçilir. Bu bölümde aracın son muayene tarihi ve geçerlilik süresi gibi önemli bilgilere ulaşmak mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lexus.com.tr

Plakası takılı olmayan araç muayeneden geçer mi?

Araç üzerinde plakanın bulunmaması muayeneye engel midir? Araç üzerinde plakanın olmaması; ağır kusur olarak değerlendirilir. Fakat traktörler için çift / tek plaka olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: uhdgm.uab.gov.tr

Çekme belgeli araç plakası nasıl alınır?

Vergi dairesine ve notere başvururken ruhsat ve plakanın mutlaka yanında olması gerekiyor. Araç sahibinin Şoförler ve Otomobilciler Odasına müracaat ederek iki nüsha Araç Trafik Tescil ve Müracaat işlem formu edinmesi ve doldurması gerekiyor. Formun ardından çekme belgesi talebi için dilekçe yazılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: allianz.com.tr

Muayene olmadan araç satışı olur mu?

TÜVTÜRK tarafından yapılan ve fenni muayene olarak adlandırılan işlemin yapılmadığı araçların satışı gerçekleştirilemez. Araç ile ilgili devir işlemini başlatmaya çalışsanız bile tamamlamanız mümkün değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sahibinden.com

Üzerime kayıtlı aracı nasıl düşürülür?

1. E-devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapılır. 2. KURUMLAR sayfasından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı sayfası seçilir. 3. Yetki belgesi işlemlerinden, yapmak istediğiniz işleme göre “Özmal/Sözleşmeli taşıt ekleme” yada “Özmal / Sözleşmeli taşıt düşme” işlemi seçilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: niksartso.org.tr

Hacizli araç cekme belgeli olur mu?

Bu borçların zamanında ödenmemesi durumunda araç sahiplerinin araçlarına bankalar tarafından el konulmakta ve dolayısıyla araç da trafikten çekilebilmektedir. Üzerinde herhangi bir yakalama kararı olan ve hacizli olduğu belirtilen araçların trafik çevirmelerinde bağlanması mümkün olmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Çekme belgeli aracın ruhsatı olur mu?

Çekme belgeli bir araç satın aldıysanız ve arac ıtrafiğe çıkarmak istiyorsanız öncelikle aracınızın muayene onayını almalısınız ve aracın herhangi bir borcu varsa onu ödemelisiniz. Daha sonrasında gerekli belgelerle noter onayı alarak aracınız için yeni ruhsat çıkartabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: autoking.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT