Bu sayede çelik evinizde yedi gün yirmi dört saat güvende olursunuz. Uzun lafın kısası, çelik evler genellikle 9 şiddetinde ki depremlere bile karşı koyabilmektedir. 27 Aralık 1939 tarihinde yaşanan Büyük Erzincan Deprem'inde depremin şiddeti 7.9'du.
Çelik, son derece dayanıklı bir yapı malzemesidir. Yüksek mukavemeti sayesinde depreme karşı dayanıklı yapılar inşa etmek için ideal bir seçenektir. Çelik yapılar, deprem sırasında esneklik gösterirler ve sarsıntıları emerek binanın hasar görmesini önlerler.
Çelik evler ortalama 40 ile 60 yıl arasında bir ömre sahiptir. Bu kullanım süresi aslına bakarsanız tamamıyla sizin elinizdedir. Çelik evinizin bakımlarını aksatmaz ve iyi bir şekilde evinize bakarsanız kullanım ömrü 90 ile 100 yıla kadar bile uzayabilir.
Çelik evlerin metal yapısı, ses dalgalarını yansıtma eğilimindedir, bu da iç mekanda gürültünün artmasına neden olabilir. Özellikle şiddetli rüzgarlar ve fırtınalar sırasında, metalin çıkardığı sesler evin içinde daha belirgin hale gelebilir. Bu durum, evdeki huzuru ve sakinliği olumsuz etkileyebilir.
Hiç beklenmeyen 14 şiddetinde bir deprem kuvveti oluşsa dahi eğer binanız hafif çelik ise binanız çökmez. Çünkü çelik malzeme özelliği olarak beton gibi aniden kırılan bir malzeme değildir, dayanamadığı yüklere karşı kırılmaz, şekli değişir yani sünme yapar.
İlgili 19 soru bulundu
Özellikle çelik evlerin yazlık bölgelerde yani sıcak alanlarda çok daha sık kullanılması insanları bu düşünceye itmektedir. Sizlere iyi bir haberimiz var, çelik evler soğuk olmaz!
Ayrıca, çelik evler suya, rüzgara ve diğer doğal afetlere karşı da dayanıklıdır.
Çelik yapılar çok daha kısa sürede inşa edilir, hava şartlarından etkilenme oranı daha düşüktür, malzemeler sudan zarar görmez. Bu da işçilik ve zaman maliyetlerini düşürür. Betonarme inşaat süresi uzun ve her türlü hava koşuluna uygun değildir, bu sebeple uzun vadeli ve daha maliyetli çözümler sunar.
Çelik maddesi bu kadar güçlü ve kuvvetli olmasına rağmen oldukça hafif bir maddedir. Oldu da çok şiddetli bir depreme evinizdeyken maruz kaldınız ve eviniz çöktü, böyle bir durumda hasar alma riskiniz çok düşüktür çünkü çelik maddesi hafif olduğundan dolayı insanlara ölümcül derecede zarar vermez.
PREFABRİK EVLER DEPREME KARŞI GÜVENLİ
Ayrıca prefabrikler 1. dereceden deprem bölgelerindeki en güvenli yapılardır. Çelik malzemeler deprem sırasında esner fakat kırılma veya yıkılmaya sebep vermezler. Bu nedenle “prefabrik ev ve villalar” depreme karşı en güvenli yapılardandır.
Peki çelik evleri en fazla kaç katlı yapabiliriz? Çelik evler maksimum 4 katlı yapılabilmektedir fakat hem uygun fiyat hem de ergonomik açıdan 2 kat en uygunudur.
Çelik evler, betonarme evlere göre daha hafiftir ve inşaat süreci daha hızlıdır. Ayrıca, çelik malzeme, yangın ve depreme dayanıklıdır ve nem ve rutubet gibi olumsuz hava koşullarına karşı dayanıklıdır. Çelik evlerin dezavantajı, maliyetleri olabilir.
Çelik Konstrüksiyon Ev Ne Kadara Mal Olur? Çelik konstrüksiyon ev metrekare maliyeti 3.000 TL ila 4.000 TL aralığında değişmektedir. Mayıs 2022 fiyatlarına göre 100 metrekare çelik konstrüksiyon ev fiyatı 300.000 TL ila 400.000 TL aralığında seyretmektedir.
Yapıların taşıyıcı elemanları ile diğer yapı elemanları aynı tür malzemedendir. Böylece yük sadece taşıyıcılar üzerine binmediğinden binanın yıkılma riski en aza iner. Çelik konstrüksiyon yapılarda, esneklik özelliği sayesinde deprem gibi yıkıcı afetler ve sarsıntılarda sallanma olsa da yıkılma yaşanmaz.
Prefabrik Ev ve Çelik Ev Farkı Nelerdir? Prefabrik evler ve çelik evler tekrar sökülüp takılabilirler. Evin sökülmesi veya tekrar takılması esnasında bazı fireler meydana gelebilir. Ses ve ısı izolasyonu bakımından çelik yapılar, prefabrik yapılara göre daha avantajlıdır.
Taş evler, her türlü iklim koşullarına uyum sağlayabilmektedir. Bu nedenle deprem bölgelerinde taş ev seçimi yapılması oldukça avantajlıdır. Meydana gelen depremlerin ardından taş evlerde herhangi bir hasar oluşma ihtimali yok denecek kadar azdır. Taş evler, zemin itibariyle sağlam evlerdir.
Çelik ve Betonarme Arasındaki Maliyet Farkı Nedir?: Genel olarak, çelik evlerin ilk inşaat maliyeti daha yüksek olabilir, fakat uzun vadede bakım maliyetleri daha düşüktür. Betonarme evlerin ilk maliyeti daha düşük olabilir fakat bakım maliyetleri zamanla artabilir.
Isı ve ses yalıtımı, çelik evlerde daha iyidir. Çelik evler de prefabrik evler de depreme karşı dayanıklıdır. Ancak zaman içinde prefabrik evler daha kolay aşınır, düzenli bakım gerekir. Çelik evlerde ise düzenli bakıma gerek yoktur, evler her iklim ve hava koşuluna karşı sağlam durur.
Çelik Evler İçin Nasıl İzin Alınır? İster bir Çelik Villa yapın isteseniz betonarme bir yapı inşaa edin, tüm yapılar için yetkili mercilerden ruhsat almanız gerekmektedir. Bu izinler büyük şehirlere bağlı yerlerde Belediyelerden, diğer kırsal bölgelerde ise İl Özel İdarelerinden alınmaktadır.
100 m2 3+1 çelik konstrüksiyon evin maliyeti 783.000 TL'dir.
Prefabrik ev için öncelikle imar izni alınması şarttır.
Hafif çelik evler, daha hızlı bir inşa sürecine sahiptir ve daha ucuz olabilirler, ancak daha küçük boyutlu evler için daha uygundurlar. Ağır çelik evler ise daha büyük boyutlu evler ve yapılar için daha uygun olabilirler, ancak daha pahalı ve daha uzun inşa süreci gerektirebilirler.
Prefabrik evler, inşa edildikleri malzemelere ve yapılan montaj işlemlerine bağlı olarak farklı düzeylerde ses yalıtımı sağlayabilir. Bazı prefabrik evler, gelişmiş yalıtım malzemeleri ve özel tasarımlar kullanılarak ses yalıtımı açısından daha iyi bir performans sunabilirken, bazıları daha az yalıtımlı olabilir.
Çelik Ev Kolay Isınır mı? Çelik ev sadece kolay ısınmakla kalmaz, aynı zamanda kuvvetli izolasyonu sayesinde kolay ısı kaybı da yaşamaz.
Deprem, rüzgar ve fırtınalarda binaya gelen yanal, dinamik yükler ağır kütleleri çok daha kuvvetli etkilemektedir hafif olan bu sistem ise çok az etkilemekte ve esnek olan hafif çelik profiller darbeleri absorbe etmektedir.Prefabrik yapılar kırılma, dönme, çatlama yapmaz.Çelik yapının topraklama özelliği sayesinde ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri