Çelik küpeler, nikel içermeleri nedeniyle de alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Bu nedenle, hassas ciltli veya nikel alerjisi olan insanlar için uygun olmayabilir. Gümüş küpeler ise nikel içermediği için genellikle daha az alerjik reaksiyona neden olur. Ancak, bazı insanların da gümüş alerjisi bulunabilir.
Çelik takılar, dayanıklılık ve ekonomik açıdan daha iyi bir seçenek olabilirken , gümüş takılar daha geleneksel bir görünüm ve daha ayrıntılı tasarımlar sunar. Sonuç olarak, takı seçiminizi, kişisel stilinize, bütçenize ve hangi özelliklerin sizin için daha önemli olduğuna bağlı olarak yapmanız en iyisi olacaktır.
Altın ve çelik ürünler yapıları gereği kararma yapmaz.
Gümüş takıların en büyük dezavantajlarından biri kararmalarıdır. Bir gümüş yüzüğe ne denli özenle bakılırsa bakılsın zamanla kararmasını engellemek oldukça zor hatta imkânsızdır, oysaki çelik kararmaz ve bu da çelik yüzüklerin tercih edilmesinde önemli rol oynayan etkenlerden biridir.
Çelik takılar sadece dayanıklılık açısından değil, aynı zamanda sağlık açısından da tercih edilmektedirler. Çünkü çelik takılar, insan sağlığına zararlı olan nikeli içermezler. Ayrıca, çelik takıların temizliği oldukça kolaydır ve uzun süre kullanıldıklarında bile parlaklıklarını korurlar.
İlgili 34 soru bulundu
Çelik küpeler, genel olarak banyo veya duş gibi ıslak ortamlarda güvenli bir şekilde kullanılabilir.
Çelik takılar ile duş almanızda bir sakınca yoktur.
Takılarınız altın, gümüş, platin, paladyum, paslanmaz çelik veya titanyum ise duş almanız bir problem yaratmaz.
Çelik, gümüşe göre ucuz bir hammaddedir. Bu nedenle çelikten üretilen takılar gümüşten üretilen takılara göre daha ucuzdur. Gümüş takılar ise ayarlarına ve işçiliklerine göre fiyatlandırılarak satılır.
Sık sık su veya nemle temas etmeleri: Su veya nem çelik takıların yüzeyinde oksitlenmeye ve lekelenmeye neden olabilir. (Çok uzun süre temastan bahsediyoruz) Kimyasallarla temas etmeleri: Kimyasallar çelik takıların yüzeyinde lekelenmeye ve yıpranmaya neden olabilir, kaplamayı bozabilir.
Çelik, suda normal şartlar altında kararmaz. Çelik takılar ile istediğiniz gibi duş alabilirsiniz, bu sorun yaratmaz. Fakat suyun içerisinde uzun saatler, günlerce beklerse zarar görebilir. Bu nedenle, çelik takıların suda uzun süre boyunca kalmamasına dikkat edin.
Çelik Takı Kararma Yapar mı? Paslanmaz çelik malzemeden üretimi yapılan küpe, kolye, yüzük, bileklik, alyans gibi takılar içeriğinde tercih edilen maddeler sayesinde kararmayan yapıya sahiptir.
Görsel İnceleme: Çelik, genellikle parlak ve sert bir yüzeye sahiptir ve genellikle gümüş grisi bir renge sahiptir. Ancak, yüzey kaplamaları veya paslanma nedeniyle bu görünüm değişebilir. Sertlik Testi: Çelik genellikle diğer metallerden daha serttir. Bu özelliği test etmek için bir sertlik testi uygulanabilir.
Çelik takıların kararması, takının kaplamasının soyulması nedeniyle de olabilir. Bazı ucuz çelik takılar, gümüş veya altın kaplama ile üretilmektedir. Bahsi geçen kaplamanın zamanla soyulması ve takının altındaki ucuz çelik malzemenin ortaya çıkması takının kararmasına neden olan faktörlerdendir.
Çelik takıların parlaklığını geri kazandırmak için, karbonat kullanabilirsiniz. Karbonat, çelik takılarınızın üzerindeki lekeleri çıkarmasının yanı sıra, pas ve oksitlenmeyi de önleyici özelliktedir. Bir çay kaşığı karbonatı ılık suya ekleyin ve takılarınızı bu karışımın içinde yaklaşık 10-15 dakika bekletin.
904L Paslanmaz Çelik: 904L paslanmaz çelik kaliteleri arasında korozyon direnci açısından en üst değere sahip paslanmaz çelik kalitesi olarak kabul edilmektedir.
Çelik kolye ve takıların temizlenmesi için kullanılabilen doğal malzemeler arasında ise sirke ve karbonat ön plana çıkar. Bir çay kaşığı sirke ve karbonat eklenen yarım litre kadar ılık suya çelik takılar konulabilir. Takılar yaklaşık olarak 30 dakika boyunca bu suda bekletildikten sonra bol su ile durulanmalıdır.
Tercihen havuz ve denize girerken takılarınızı çıkartmak önerilir. Fakat altın ve çelik içeren takılar suyla temasta tepkimeye girmezler.
Çelik takısının en önemli özelliği uygun fiyata alabilme şansınızın olabilmesidir. Üstelik çelik takı kullanım koşulları diğer materyallere göre daha kolaydır. Denize girildiği zaman bozulma yapmaz. Üstelik kişinin terinden etkilenmez ve dolayısıyla kararmaz.
Çelik Kolye Takı ile Denize Girilir mi? Çelik malzeme, yapısı gereği su ile temas ettiğinde herhangi bir kararma yapmaz. Dolayısıyla çelik malzeme ile üretilmiş olan kolyenizi çıkarmadan havuza ya da denize girebilirsiniz.
Ciltte terlemeye neden olmaz. Bakteri birikimini engeller. Kızarıklık kaşıntı yara yapma olasılığı sıfırdır. Bu yüzden alternatif takılar sınıfında ilk sırada yer alır.
Nemli ve nemli bir ortamda saklandığında gümüşün rengi hızla bozulur. Kararma havadaki hidrojen, kükürt ve kükürt içeren maddelerle başlar. Gümüş ayrıca kimyasallarla temas ettiğinde, diğer değerli taşlarla aynı yerde kaldığında, uzun süre açık havada kaldığında veya suya, tuza veya aside maruz kaldığında kararır.
Saf Gümüşü Tanıyın: Gümüş takı alırken, saf gümüş olduğundan emin olun. Saf gümüş (%99,9 gümüş) en yüksek kaliteye sahip olanıdır. Ürünün üzerinde "925" veya "Sterling" işareti arayın, çünkü bu, gümüşün en yaygın kullanılan alaşımı olan %92,5 saflığında olduğunu gösterir.
İlk takılan küpelerin en az 1 ay kadar kulaktan hiç çıkarılmadan takılması gerekir. Erken çıkarılan küpeler, kanama ve iltihaplanma gibi problemlere yol açabileceği gibi deliğin hızlı bir şekilde kapanmasına da neden olur.
Delme için kullanılacak küpeler en az alerjik titanyum malzemeden olmalı veya 14 ayar altın alaşımı içermelidir. Delme işleminden sonra bir sorun olmadıkça, iyileşme süresinden sonra 6 hafta içinde küpeler çıkarılmamalıdır.
Bu unsurların beraberinde delim yapılan kulağın üstüne birkaç gece yatmamak da kulağını yeni deldiren kişilere tavsiye ediliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri