Çelik Tencere Tava ve Özellikleri Yemeklerin kolaylıkla pişirilmesini sağlıyor, aynı zamanda yemeklerin buzdolabında muhafaza edilmesini mümkün kılıyor. Oksitlenmeye karşı çok dayanıklı olan çelik tencere bu özelliğinden ötürü pek çok insan tarafından tercih ediliyor.
teflon tencere için bişi diyemem ( çünkü genelde cam kapaklı oluyo) ancak çelik tencereni tabi koyabilirsin.
GRANİT VE ÇELİK TENCERELER DAHA TERCİH EDİLEBİLİR
Mustafa Tayar, çelik tencere ve tavaların da sağlık açısından da faydalı olduğunu söyledi. Tayar, ayrıca, çelik tencere ve tavaların yiyeceklerin saklanması için de iyi bir alternatif olduğunu sözlerine ekledi.
Bu yüzden dondurmak istediğiniz ürünü sakladığınız malzeme önemli: İçerisinde sağlığa zararlı maddelerin bulunmadığına emin olduğunuz plastik kaplar saklama için uygundur. Cam, mika veya metal kaplar tercih edilebilir.
Dayanıklı ve uzun ömürlü olması ile bilinen çelik tencerelerin ömrü en az 30 yıl olarak belirtilse de her üründe olduğu gibi bu süre kullanıcısına bağlı olarak değişkenlik gösterebilmektedir. Çelik tencereler doğru yıkama ve bakım sağlanırsa kullanıcısına uzun ömürlü kullanım imkanı sağlamaktadır.
İlgili 44 soru bulundu
Kaliteli bir çelik tencere satın alırken 18/10 CR/Ni etiketine sahip olup olmadığına bakılması gerekmektedir. Tencerelerin ağırlıklarına göre %18'inin kromdan, %72'sinin çelikten, %10'unun ise nikelden elde edilmesi gerekmektedir. Krom ürünlere parmaklık vermektedir.
Alüminyum gıda kapları üretiminde Contıtal, hem verniksiz hem de vernikli tepsiler tedarik edebilir. Hepsi dondurucuya koyulabilir ve gıdaları dondurmak için kullanılabilir.
Çelik tencereler toksik olmadığı için en güvenli pişirme sağlayan tencerelerden biridir. Tabii malzemenin kalitesi ve paslanmaz olması oldukça önemli. Bu nedenle tencerenizin standart bir kalite olan 18/10 Cr/Ni etiketini taşıdığından emin olmalısınız.
Çelik ürünler her ne kadar kaliteli olsa da kullandıkça matlaşarak kararmaya başlamaktadır. Hoş olmayan bu görüntüyü engellemek için pek çok kişi farklı yollar araştırmaktadır. Siz de mutfaktaki çelik eşyalarınızın ayna gibi parlamasını istiyorsanız sizler için hazırladığımız bu içerikteki yöntemleri deneyebilirsiniz.
Demir döküm ve paslanmaz çelik tencere/tavaların en güzel yanı paslanmadığı sürece hiçbir şekilde bozulmaz.
Sıcak yemekleri buzdolabına koymadan önce soğumasını beklemek. Pişen sıcak yemekleri buzdolabına koyma fikri, yiyeceklerin bozulacağı için hemen hemen hepimize yanlış gelmiştir. Ancak bu konuda sıcak yemekleri buzdolabında soğutmak bir şok etkisi yapacağı için daha sağlıklı bir yöntem olacaktır.
İlk yöntem, çelik tavayı pişirme yapmadan önce iyice ısıtmaktır. Isıttığınız tavanın altını kısıp yağı sonradan eklerseniz tava geçici olarak yapışmaz çelik tava özelliğine kavuşur.
Termosunuzu içi sıvı doluyken, kesinlikle buzdolabında veya buzlukta saklamayınız. Gazlı veya fermante içecek veya yiyecekler ile kullanmayınız. Maksimum izolasyon sağlaması için, kullanmadan önce 5 dakkika boyunca sıcak su ile doldurunuz ve bu şekilde ısıtmaya tabii tutunuz.
Derin dondurucuda dondurulmuş besinlerde mikroorganizma üremesi durur, çözdürmeden sonra ise üreme hızla yeniden başlar. Bu yüzden çözdürme işlemi çok önemlidir. Dondurulmuş besinler sadece bir kerede çözdürülüp kullanılmalıdır. Çözdürülmüş olan bir besin kesinlikle tekrar dondurulmamalıdır.
Pişmiş makarna dondurulduktan sonra zehirleyebiliyor. Yumuşak Peynirler: Krem peynirleri, süzme peynirler, yani yumuşak yapıya sahip peynirleri derin dondurucuda muhafaza etmemeye gayret göstermelisiniz.
Pişirip buzdolabında sakladığınız yemekleri maksimum 2 gün içinde, tazeliğini yitirmeden tüketmeye özen göstermelisiniz. Eğer buzluğa koyup yemeğinizi uzun süreli donduracaksanız artan yemeklerinizi bir seferde yiyeceğiniz şekilde porsiyonlayarak buzluğa kaldırmalısınız.
-Buzlukta beklemeye en uygun yemek, pilavdır. Pirinç ya da bulgur pilavı arttığında, bir saklama kabına veya bir buzdolabı poşetine konarak, buzluğa kaldırılabilir. Bu şekilde saklanan pilav, çıkarılarak çözüldüğünde, fazla karıştırmadan ısıtılarak servis edilmelidir. Pilavlar, 30 günden önce tüketilmelidir.
Kışlık patlıcan nasıl saklanır diyenler, bu sebzeyi çiğ, pişmiş, közlenmiş ve soyulmuş olarak muhafaza edebilirler. Çiğ patlıcan derin dondurucuya konur mu diyenler, sebzeleri doğradıktan sonra bu şekilde buzluğa kaldırabilirler.
Patlıcan kavurmanız buzluğa atılmaya hazır! Önemli bir not: Eğer buzluğunuz bozulmaz, uzun süreli elektrik kesintisi gibi sorunlarla karşılaşmazsanız kızartarak, közleyerek ya da kavurarak hazırladığınız tüm patlıcanları 1 yıl boyunca buzluğunuzda güvenle saklayabilir, afiyetle yiyebilirsiniz.
Paslanmaz çelik, granit ve döküm tencerelerin kullanım alanına göre sağlıklı olduğunu bilmenizde fayda var.
Kimya, beyaz eşya, endüstriyel mutfaklar, otomotiv yan sanayi, gıda sanayi gibi alanlarda kullanılır. 304 kalite paslanmaz dünya üzerinde en sık kullanılan paslanmaz çelik kalitesidir, her yemekte çatal-kaşık olarak karşımıza çıkmaktadır. Gıda ve tıbbi uygulamalarda 304 kalite her zaman tercih edilmelidir.
Prof. Dr. Canan Karatay, kitabında yemeklerin pişirirken cam, çelik veya emaye tencerelerde, tepsilerde pişirmeyi öneriyor ve alüminyum ve teflon tencerelerden uzak durmayı tavsiye ediyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri