Cam güzeli çiçeğinin ait olduğu Familya 850 den fazla faklı türü mevcuttur. Bu türler arasında en bilineni cam güzeli çiçeğidir. Cam güzeli çiçeği kına çiçeği de olarak bilinen, iyi huylu ve bakımı oldukça kolay olan süs bitkilerinden birisidir. Cam güzeli çiçeği açık kökenli olan bir bitkidir.
Cam Güzeli Çiçeği Anlamı
Cam güzeli çiçeği “seni görmeden duramıyorum,” ya da “seni görmek için sabırsızlanıyorum” gibi özel anlamlar taşımaktadır. Sevdiklerinize bu anlamları çağrıştırmak için cam güzeli hediye edebilirsiniz.
Pek çok farklı rengi bulunan cam güzeli çiçeği aydınlık ortamları sever. Cam güzelinin görenleri hayran bırakan renkli çiçeklerini açması için bol bol filtrelenmiş güneş ışığı alması gerekir. Ayrıca güneş ışığı bitkinin yapraklarını da güçlendirir.
Öncelikle, havayı temizleyen bitkiler arasında yer alır ve evdeki havanın daha temiz olmasına yardımcı olur. Ayrıca, stresi azaltıcı etkisiyle de bilinir ve çalışma ortamlarında stresi azaltmaya yardımcı olabilir. Kolyos aynı zamanda, astım gibi solunum yolu hastalıklarına da iyi gelir.
Cam Güzeli Bitkisi Hakkında Genel Bilgi
Yetişmesi için gerekli olan iklim şartları, toprak ve sulama sağlandığında uzun yıllar cam güzelinin güzel çiçeklerini görmeniz mümkündür. Düzenli bakımları yapılan cam güzeli çiçekleri dört mevsim çiçek açmaktadır.
İlgili 41 soru bulundu
-Tohumlar toprağa çok gömülmemelidir, 1 cm kadar altına ekilmelidir. -Tohumlar 7-14 günde çimlenir. -Çimlendirme yaptığınız toprak hafif nemli olmalıdır, çok sulu olmaması gerekir.
Fazla sulama ve hava akışının olduğu bölgelerde çiçeğin bulunması böceklenme ve küf oluşumuna sebep olmaktadır. Bu nedenle öncelikle bitkinin konumunu iyi seçmeli ve bakım işlemlerinde aşırıya kaçılmamalıdır. ÜRETİMİ NASIL YAPILIR ? Camgüzeli çiçeği kökten ayırma, tohumdan veya çelikle çoğaltılır.
Yaprak güzeli çiçeği, soğuk havayı sevmeyen bir çiçek türüdür. Bunun yanı sıra tohumlarının çimlenmesi sonucunda çoğaltılabilmektedir. Ekilen tohumları kısa sürede çimlenerek sağlıklı bir şekilde çoğalabilmektedir. Yaprak güzeli çiçeği iş yerlerinde ve ev ortamında rahatlıkla yetiştirilebilen bir çiçek türüdür.
Tanımı: Güzel ve dekoratif yaprakları için yetiştirilen otsu yapıda bir bitkidir. Yaprakları yeşil, kırmızı, beyaz, pembe ve sarı renkli ve oldukça gösterişlidir. Çiçekleri sürgün uçlarında ve mavi renklidir.
Yaprak güzeli çiçeği, yaprakları ile dikkat çeken bir iç mekan bir salın bitkisidir. Bu bitkinin anavatanı ise, Hindistan'dır. Aynı zamanda Afrika ve Asya'nın tropik kesimlerinde de sıkça yetiştirilir. Diğer bir adı ile Kolyos çiçeğinin doğada bilinen 150 farklı türü bulunur.
Cam güzeli, adı ile uyumlu olan ve sıcak ortamları seven bir çiçek türü. Cam güzeli genelde yaz aylarında çiçek açtığı için, güneşli günleri daha çok seviyor. Ancak sıcağı seviyor diye sürekli güneş altında bırakmamanızda fayda var. Yazlık bir tür olan bu çiçeği kış aylarında korumak zorlaşıyor.
Tanımı: Bir yıllık hassas otsu bitkilerdir. Gövdeleri, kalın, etli ve boğumludur. İnce ve kırılgan bir sap üzerinde hafif yeşil ya da kırmızı yeşil renkte yaprakları vardır.
Starliçe çiçeği anlamı, saf, sıcak ve doğal sevgidir. Aynı zamanda ölümsüzlüğü ve özgürlüğü de temsil eden bir çiçek türüdür. Güney Afrika'dan gelmesine rağmen Los Angeles'ın resmi çiçeğidir.
Kırmızı lale aşkın yansımasını ifade eder ve sevgilinize ya da eşinize seni seviyorum demek için kullanılır. Canlı kırmızı rengi ile birlikte çarpıcı bir görünüme sahip olan kırmızı laleler sevginin ne kadar değerli ve tutkulu olduğunu da ifade ederler.
Cam Güzeli Çiçeği Nasıl Çoğaltılır? Cam güzeli çiçeğini çoğaltmak için 3 yöntem kullanılmaktadır. Güzeller güzeli çiçeklerinizi çoğaltmak için kökten ayırma, tohumdan veya çelikle çoğaltma yöntemlerini kullanabilirsiniz. Tohumla çoğaltma yöntemi için en uygun aylar nisan ve mayıs aylarıdır.
Aşk çiçeği, halk arasında aşk merdiveni ya da eğrelti otu isimleri ile de bilinen bir ev bitkisidir. Bu çiçek hem doğada kendiliğinden yetişebiliyor hem de salon bitkisi olarak da tercih edilebiliyor.
Yaprak güzeli Bakımında Isı ve Işık
Bu nedenle, bitkinin kısmi gölgede veya yarı gölgede olduğu bir yerde yetiştirilmesi tavsiye edilir. Yaprak güzeli bakımında çok fazla güneş ışığı yapraklarda yanıklığa neden olabilir ve yapraklarının rengini değiştirebilir.
İç mekan süs bitkisi olarak kullandığımız en zehirli türlerden birisidir. Saponin, alkoloit, glikozit, zararli enzimler ve okzalik asit tasimaktadir. Asıl zehirlemeyi yapan bitkideki kalsiyum oksalatlardır. Yaprağın elle koparılması ve ovulması halinde hemen deriye geçerler.
Yaprak güzeli çiçeği, nemli ve ılıman ortamları sever. Bu nedenle özellikle yaz aylarında bu çiçeğe sık sık su püskürtülmesi gerekir. Çiçeğe su verirken mümkün olduğu kadar yapraklarına temas edilememelidir.
- Sağlıklı bir şekilde büyümesi için yarı gölgeli alanda ve bol ışık alan yerde tutulmalıdır. - Direkt olarak güneş alan yerlerden uzak kalmalıdır. - Özellikle öğle ışığı dik olarak vurmamalıdır. - Tül ile filtrelenmiş olan alanlar yaprak güzeli çiçeği için en uygun ortamlardır.
Yaprak güzeli bakımında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ortamın ısısıdır. Soğuktan hiç hoşlanmayan bu bitki, sıcak bir ortamı ve nemli toprakları oldukça sever.
Çiçeğinizin toprağında yeteri kadar mineral ve vitamin kalmadığı zaman çiçeklerinizin yaprakları zamanla sararabilir. Çiçekler topraktan yeteri kadar besin alamadığı zaman yapraklarında sararma gibi belirtiler gösterir.
Cam Güzeli çeşitleri doğada oldukça fazladır. Bunlar kırmızı, pembe, somon, mor, beyaz ve turuncu çiçeklere sahiptir.
Genelde tropikal bölgelerde yaygın olarak görülen Impatiens (Cam Güzeli) Çiçeği, Yeni Gine Çiçeği olarak da bilinir. 800'den fazla türü vardır. İhmallere ve soğuğa karşı dayanıklı bir bitki olduğundan bahçe, park kısacası peyzaj alanlarında çokça kullanılır.
Cam Güzeli, Impatiens Walleriana olarak da bilinir, Hint ve Doğu Afrika kökenli bir bitki türüdür. Çiçekleri oldukça renkli ve canlıdır ve genellikle bahçelerde, çiçek saksılarında ve süs bitkisi olarak kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri