Merhabalar, çene altındaki kıllara lazer epilasyon yapılır. Lazer epilasyon, istenmeyen tüylerin bulunduğu tüm vücut bölgelerine (göz kapağı dışında) uygulanabilir. Buz Lazer etkili ve kalıcı sonuçlara sahip yenilikçi bir sistemdir.
Çene tüylerini beslemeden onlardan bir süreliğine de olsa kurtulmak için şekersiz ağdalar tercih edilmeli. Ağda bantları da kullanılabilir. Kılları beslememek adına ilgili bölgeye nemlendirici krem veya zeytinyağı gibi yağlar sürülmemeli. Çene altındaki tüyler kesinlikle jilet ile alınmamalı.
Kadınlarda menopoza girildiğinde vücuttaki östrojen seviyesi düşer ve buna bağlı olarak çenede kılların çıktığı görülebilir. Bu durum normal olarak kabul edilmektedir. Çenede çıkan kılların artışına ek olarak kişi eğer kilo alıyor veya veriyorsa bunların ortak bir sebebi olabilir.
Kadınlar yaşlandıkça daha az östrojen (kadınlık hormonu) salgılamaya başlar. Bu nedenle menopoz döneminden itibaren kıllanma başlayabilir. Çene kıllarının ciddiye alınması gereken nedenlerinin başında polikistik over sendromu geliyor. Polikistik over sendromu üreme sağlığı ve hormonlarında büyük bir etkiye sahiptir.
Kalın ve siyah kıllar için de lazer epilasyon devreye giriyor. Kalın kılları lazerle hallettikten sonra kalanları iğneliyle bitirebilirsiniz. Şu an kalıcı epilasyon yaptıracak durumunuz olmayabilir, o zamana dek şekersiz ağda ile bu tüyleri alabilirsiniz. İp de yüz tüyleri için tercih edilen bir yöntem olacaktır.
İlgili 45 soru bulundu
Merhabalar, çene altındaki kıllara lazer epilasyon yapılır. Lazer epilasyon, istenmeyen tüylerin bulunduğu tüm vücut bölgelerine (göz kapağı dışında) uygulanabilir. Buz Lazer etkili ve kalıcı sonuçlara sahip yenilikçi bir sistemdir. Patentli soğutma sistemi sayesinde ağrısız bir lazer epilasyona olanak tanır.
Aşırı tüylenme (hirsutizm) probleminde, öncelikle bir dermatoloji uzmanına veya kadın hastalıkları ve doğum uzmanına başvurmanız önerilir.
Yalnızca kadınların %1.8'inde bu uzunluk 3.8 cm'den fazladır. 9) İnsan saçı 7 yıla kadar yaşayabiliyorken, genital bölgedeki kılların ömrü yaklaşık 3 haftadır. Yani, belirli bir süreden sonra genital bölgedeki kılların uzaması durur.
Soprano Buz lazer her renk ve her incelikte tüyde etkili olan yeni nesil bir lazer sistemidir. Yani çene altındaki beyaz tüylerde bile etkili bir sonuç almak istiyorsanız bu teknolojiden faydalanabilirsiniz. Ancak gittiğiniz klinikte Soprano Buz lazer (ya da Soprano Ice lazer) uygulandığından mutlaka emin olun.
Genellikle, tüylenmede artışa sebep olan kandaki erkeklik hormonu olan androjen dediğimiz hormonların (testosteron, dehidroepiandrosülfat) yüksek olmasından kaynaklıdır.
Tüylenmeyi azaltan maske yapılışı:
2 kaşık nohut ununu kaseye koyun. 1 kaşık krema, 2 kaşık sandalağacı tozu, 1 kaşık hardal yağı, 1 kaşık gül suyu ve bir tutam zerdeçal ekleyin. Macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Tüylenmeyi azaltmak istediğiniz bölgeye sürün ve 20 dakika bekletin.
Sakal kadınlarda da görülebilen bir şeydir fakat bunun sebebi genellikle hormonal bir hastalıktır. Hirsutizm hastalığı adı verilen bir hastalık nedeniyle de kadınlarda da sakal oluşumu görülebilir. Sakal çıkması cinsiyetle yani erkeklik hormonu olan testosteronla ve yine cinsiyeti oluşturan genlerle ilişkilidir.
Yaş ilerledikçe saçlarınız beyazlaşmaya ve dökülmeye başlamasına rağmen, beklenmeyen yerlerde istemediğiniz tüyler ortaya çıkabilir. Bu, erkeklerin burun ve kulaklarında uzayan kıllar anlamına gelebilir. Kadınlarda ise çenelerinde küçük tüyler görebilirler. Bütün bunlar hormonlarımızdaki değişikliklerden kaynaklanır.
Ağda yapmak: Evde veya güzellik merkezinde uygulanabilecek bu yöntemde ağda bıyık veya çene gibi bölgelere sürülür. Sonrasında ise hızla tüylerin uzama yönünün aksine çekilerek tüyleri kökünden alması sağlanır. Ağda yöntemi acısıyla meşhur olsa da uzun süre pürüzsüz bir his sağlar.
Yüzünüzdeki tüylerden kalıcı olarak kurtulmak istiyorsanız seçeceğiniz en etkili yöntem lazer epilasyon olacaktır. Yüze lazer epilasyon, kısa sürer, büyük bir acı ve ağrıya neden olmaz. Uygulama öncesinde yüz bölgesindeki tüyler kısaltılır, uygulama bölgesine jel sürülür ve uygulamaya başlanır.
Limon kürü, istenmeyen tüyleri ağda ile aldıktan sonra uygulanmalı ve karışımın 3-4 saat kadar ciltte kalması sağlanmalıdır. Bu süre içinde limon kürü kıl köklerine nüfuz eder. Tüy azaltıcı yöntem denildiğinde ilk akla gelen kür olan limon kürünü hazırlamak için orta boy bir limonun suyunu sıkın.
Ortalama seans sayısı vermek gerekirse yaklaşık 6-8 seans çene lazer epilasyonu için yeterlidir. Elbette kıl rengi, kıl yoğunluğu ve cilt rengi gibi etkenlere bağlı olarak seans sayıları farklılık gösterebilir.
Çene tüylerinin sarı ve ince olduğu durumlarda alınmasına gerek yoktur. Ancak kimi zaman bu tüyler uzuyor, kalınlaşıp sertleşebiliyor. Bu durumlarda alınmaları gerekebiliyor haliyle.
Cinsel ilişki sonrasında bölgenin su ile yıkanması yeterlidir. Diğer vücut fonksiyonları gibi vajina florasının korunması için de dengeli ve yeterli beslenme önemlidir. Menstrüal dönemde kullanılan tamponların en geç 2 saatte bir yenilenmesi gerekir.
· Bazı uzmanların değerlendirmelerine göre, bikini bölgesinin dudaklarını çekiştirmeye bağlı olarak sarkmalar yaşanabilir. Ağda sarkma yapar mı diye düşünüyorsanız, bikini ağda yaptıranlar ile iletişime geçebilirsiniz. · Sıcak ağda ile bikini bölgesi yanabilir.
Kıllar genel olarak memelileri yaşadıkları ortamdaki güneş ışınlarının yakıcı etkilerinden korur. Eğer kılların boyları artıyor ve güçleniyorsa bu sefer koruma soğuğa karşıdır. İnsan büyüklüğündeki bir maymunda yaklaşık 100 bin kıl kökü bulunduğu bilinir.
Şeker + su + limon suyu
Doğal ağda olarak bilinen bu basit ama etkili yöntem için 3 malzemeyi karıştırıp kaynatın ve macun kıvamına getirin. Kılların olduğu bölgeye sürüp çekin. 1- 1,5 ayda bir tekrarlayın. Bir süre sonra artık yüzdeki kılların çıkmadığını göreceksiniz.
Tedavide epilasyon, traş, ağda, lazer, elektroliz gibi kişisel bakım yöntemleri yanı sıra ilaçlar kullanılır. En iyi yanıt her iki tedavi yöntem birlikte kullanıldığında alınır. Tedavide kullanılan ilaçlar doğum kontrol haplarını ve anti-adrojen ilaçları içerir.
Hirsutizm, kadınlarda genellikle hormonal bir dengesizlik sonucu ortaya çıkan erkek tipi tüylenme şeklinde tanımlanır. Kadınların vücudundaki kıl tipi genellikle daha incedir ve halk arasında şeftali tüyü olarak bilinir. Hirsutizm kaynaklı kıllanma artışındaki temel ayrım kılların miktarının yanında yapısıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri