Ayarlar, Uygulamalar dizinine gidin ve istediğiniz uygulamaya basın. Depolama, Değiştir yolunu izleyin. Açılan pencerede SD Kart tuşuna basın. İşlemi tamamlamak için “Taşı” butonuna dokunun.
İlgili 37 soru bulundu
Hafıza kartı; video, belge, fotoğraf ya da daha büyük ölçekli dosyaları saklayabilmek için farklı ölçülere ve çeşitlere sahip bir depolama aracıdır.
Her ne kadar iPhone'larda microSD kart yuvası yer almasa da Android telefonlarda hafıza kartları sayesinde kapasiteyi artırmak mümkün. Böylece dahili depolama alanına ek bir çözüm üretilebiliyor. MicroSD hafıza kartı, kapasiteyi artırmanın en hızlı ve kolay yollarından biri.
SD kartınızı cihazınıza taktıktan sonra yeniden başlatınız. Cihazınızı yeniden başlattıktan sonra SD kartınız cihaz tarafından algılanır ve kurulum yapılmaya hazır hale gelecektir.
Uygulamalar üzerine dokunun ve taşımak istediğiniz uygulamaları seçin. Şimdi, Kullanılan depolama > Değiştir > SD kartı seç üzerine dokunun.
Android cihazınızda SD kart ayarlarken taşınabilir depolama veya dahili depolama arasında seçim yapabilirsiniz. SD kartı taşınabilir depolamaya göre biçimlendirdiğinizde: Fotoğraf ve video gibi dosyaları SD karta kaydedebilirsiniz. Uygulamaları SD karta yükleyemezsiniz.
SD Memory Card ("Secure Digital Memory Card" in kısaltmasıdır. Türkçesi: "Güvenli Sayısal Hafıza Kartı") bir hafıza kartı standardıdır. Standart, Ağustos 1999'da SanDisk, Panasonic (Matsushita) ve Toshiba'nın ortak çabalarıyla MultiMediaCard'lara (MMC'ler) göre bir iyileştirme olarak tanıtıldı.
Adım 1: Hafıza kartını veya SD kartı sisteminize bağlayın. Adım 2: Windows Gezgini'ni açın, Araçlar'a gidin ve Görünüm sekmesindeki Klasör Seçenekleri'ne tıklayın. Adım 3: Şimdi 'Gizli dosyaları, klasörleri ve sürücüleri göster' seçeneğini işaretleyin.
Cihazınızda Ayarlar'ı açın. Depolama'ya dokunun. SD kartınızın tanınıp tanınmadığını kontrol edin. SD kart Ayarlar'da tanınmazsa: SD kartı çıkarıp tekrar takın.
Hafıza kart yuvaları genellikle cihaz çerçevesinin sol üst kısmında yer alır. Cihaz kapalıyken iğne benzeri bir nesnenin ucunu soketin üzerindeki küçük deliğe soktuğunuzda yuva açılacaktır. Tam bu sırada hafıza kartını yuvaya uygun biçimde yerleştirebilirsiniz.
Adım 1: Telefonunuzun Ayarlar bölümüne gidin ve Cihaz Bakımı/Cihaz Bakımı'nı seçin." Adım 2: Devam etmek için Stoklama > İlerlendi'yi seçin. Adım 3: "Taşınabilir" depolama menüsü altında SD Kartı seçin. Adım 4:"Biçimlendir" düğmesine basın, beraberindeki mesajı okuyun ve "SD Kartı Biçimlendir"i seçin.
Sohbetleriniz /sdcard/WhatsApp/Databases/ klasörüne kaydedilir.
WhatsApp en sık kullandığınız uygulamalar arasındaysa veri depolama konusunda canınızı sıkacak derecede fazla içeriği kayıt altında tutuyor olabilir. Ancak sohbet uygulamasının sunduğu gelişmiş ayarlar sayesinde hangi veriyi sileceğinizi dahi seçebiliyorsunuz.
Tüm Android uygulamaları dahili bellekten harici depolama alanına taşınabilme özelliğini desteklemez. Bu, uygulamaların geliştiricisine bağlıdır. Uygulama SD karta taşınamaz. Uygulama SD karta taşınabilir.
SD kart ise dijital cihazlardaki ek veri depolama biriminin adı olarak bilinir. SD kart kullanarak dijital aygıtların veri depolama kapasitesini arıtabilir ve bu sayede daha fazla veri kaydedebilirsiniz. Dijital cihazlarda dahili veri kaydetme kapasitesini artırmak için SD kart kullanmanız gerekir.
Telefona uymuyorsa zaten karttan kaynaklanan bir durum vardır. telefonun maximum hafızası mesela 128 gb olsun. 128 gb'ye kadar bütün sd kartlar telefona uyar.
Bellek kartı, hafıza kartı veya flash kart, dijital bilgileri depolamak için kullanılan bir elektronik flaş bellek veri kayıt ortamıdır. Genellikle dijital kameralar, cep telefonları, dizüstü bilgisayarlar, tabletler, MP3 çalarlar ve video oyunu konsolları gibi taşınabilir elektronik cihazlarda kullanılır.
Android telefonda depolama alanından ilk etapta kaldırılabilecek içeriklerin olduğu kısım: ” Ayarlar –> Cihaz bakımı –> Depolama ” adımları takip edildiğinde gelinen ekrandır. Bu ekranda, cihazda daha önce önbelleğe alınmış ve artık gereksiz olan içeriklerin silinmesi ile depolama alanında yer açılması sağlanır.
Bir diğer önemli soru: Hafıza kartı telefona zarar verir mi? Hafıza kartı doğru tercih edildiğinde tabii ki telefonunuza zarar vermez. Ancak telefonunuzun hafızasının çok üstünde depolama alanına sahip bir kart tercih ederseniz bu durum telefonunuzun hızını yavaşlatabilir.
Uygulamalarınızın önbelleğini temizleyerek yer açın
Ayarlar > Uygulamalar'a gidin ve ardından her uygulamanın ne kadar depolama alanı kullandığını görebilirsiniz. Önbelleği temizleyerek Android Telefonunuzda veya tabletinizde bu depolama alanının bir kısmını temizleyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri