Almanya ve İngiltere'de akıllı telefon değiştirme süresi ortalama 4 yılken bu süre Türkiye'de yaklaşık 2 yıl kadar öncesinde 18 ay ile 24 ay arasında değişiyordu. Türkiye'deki akıllı telefon kullanıcıları ortalama 1.5-2 yılda bir yeni akıllı telefon satın alıyorlardı. Ancak artık bu tablo değişmeye başladı.
Temel düzeyde, orta sınıf veya üst düzey bir telefon seçimi fark etmeksizin dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise; telefon alındıktan 2 yıl içerisinde değiştirme yoluna gitmektir. Böylelikle cep telefonu kullanımına yönelik istenilmeyen herhangi sürpriz bir durumla da karşılaşılmamış olursunuz.
Bozulana kadar devam. Telefon sağlam olsa da eski android sürümlü cihazları kullanmak daha zor oluyor. İnternet & Teknoloji konusunda 352 cevap paylaştı. İyi bir telefon kullanıcısı 4-5 sene o telefonu rahatlıkla kullanır sonrasında bozulmaya döner ve yeni telefon almak gerekir.
Bu kullanım ömrü, akıllı veya akılsız olmasından bağımsız olarak cep telefonları için beş senedir.
Apple ve Samsung şirketleri genelde yılda iki veya üç kez yeni cihaz çıkartırlar. Bu aşamada cihaz almak için en iyi dönemin ilk bahar ve yaz dönemi olduğunu söyleyebilirim. Bazı istisnai durumlarda son bahar ve kış aylarında da cihaz satın alınabilir. Ancak, bu o anki sektör durumuna göre değişiklik gösterebilir.
İlgili 23 soru bulundu
Kullanıcılar telefonlarını aldıktan sonra fabrika çıkışında bulunan bu enerji bitirmelidir. Ardından yeni telefonun ilk şarj işlemini gerçekleştirmek gerekecektir. Yeni alınan telefonların ilk şarj süresi 6 saat ve üzeri olabilir.
Ancak günümüzde önce yeni cihazın batarya seviyesinin %10 ile %5 arası bir değere düşmesini beklemek ve bunun ardından cihaz tamamen şarj olana kadar şarj etmek gereklidir.
En iyi pile sahip telefonlar
DxOMark'a göre en iyi pil performansı gösteren telefon, 152 puanla geçtiğimiz ay tanıtılan Honor Magic 5 Lite 5G oldu. 5.100 mAh pille gelen modeli, 147 puanla yine aynı dönemde tanıtılan Honor X7a takip etti.
Güney Koreli teknoloji devi Samsung, Galaxy S23 serisini Android 13 işletim sistemi ile dün tanıttı. Bu seride One UI 5.1 arayüzünü kullanan Samsung, güncelleme konusunda güzel haberler de açıkladı. Samsung'un açıklamasına göre yeni canavarlar tam 5 yıl boyunca güncelleme alacak.
Uzun süreli şarj işlemi, uzun kullanımlarda bataryaya zarar veriyor ve pil ömrünü azaltıyor. O nedenle satın alınan bir telefonun pil ömrü ilk 1 yıl içinde bir miktar, sonraki yıllarda ise belirgin biçimde kısalıyor.
Yoğun cep telefonu kullanımının en azından beyin yorgunluğuna sebebiyet verdiği neredeyse kesin gibidir. Ayrıca, baş ağrıları, uyku düzensizliği, hafıza zayıflaması, yoğun stres ve yorgunluk, konsantrasyon ve dikkat dağınıklığı gibi durumlara yol açabilmektedir.
2022 yılında yapılan araştırmalara göre dünyada en çok satan telefon modeli iPhone 13 olarak açıklandı. İkinci sırada iPhone 13 Pro Max, üçüncü sırada ise iPhone 13 Pro yer alıyor.
Bir başka dikkat edilmesi gereken nokta ise bataryadır. Her telefonun bir bataryası, her bataryanın da bir ömrü bulunur. Tıpkı akıllı telefon gibi bataryaların da ortalama iki sene yüksek verim verdiğini söylemek mümkündür.
Yeni bir telefon satın aldığınızda garanti süresi, ürünün faturası ile birlikte teslim alındığı tarihten itibaren iki yıldır (24 ay). Eğer satın alınan telefon ayıplı mal olursa, değişim istediğiniz telefonun garanti süresi, değişim yaptığınız telefonun kalan garanti süresi kadar olacaktır.
7 yıldır kullanılmadığı için IMEI numarası kapatılan telefonlarınızı buradan açabilirsiniz. Fatura istenmiyor sadece hattınızın o telefona bir zamanlar takılması gerekiyor. Yani o telefona kim hattını taktıysa onun e-Devlet hesabından başvurmak gerekiyor.
En uzun ömürlü telefon Motorola Moto G7 Max
Sitenin yaptığı ölçümlere göre en uzun süre dayanan telefon, durmadan 20 saatten fazla çalışabilen Motorola Moto G7 Max. Model, etkin pil kullanımıyla kendisine en yakın Xiaomi Mi Max 2'den neredeyse 3 saat fazla dayanabiliyor.
Android telefonlarda pil sağlığınızı kontrol etmenin işletim sistemine dahil edilmiş bir yolu bulunmuyor. Ancak bunun için kullanabileceğiniz ücretsiz pil koruyucu bir uygulama mevcut. AccuBattery adlı bu uygulamayı Google Play Store'dan indirebilir ve Android batarya sağlığını kontrol edebilir.
En çok şarj yiyen uygulamalar arasında Snapchat' de var. Skype uygulamasında görüntülü konuşmak, yazışmak da pilin ömrünü büyük ölçüde etkiliyor. Youtube'da zaman geçirmek,videolar izlemekte pili azaltıyor. Hava durumu uygulamaları pilin gücünü tüketiyor.
Telefon Yüzde Kaçta Şarj Edilmeli? Cep telefonları %50'nin altına düştüğünde şarja takılmalıdır. Daha verimli bir şarj içinse, %30 civarındayken telefonunuzu şarja takmanız gerekir.
Nadir olarak zararı olmaz.
Özellikle yüzde 20'nin altına düşmesine izin verilen batarya kapasitesi, ileride sorunlara yol açabiliyor. Her ne kadar akıllı telefonların günlük kullanımda tam şarjı önerilmese de ayda bir kez tamamı boşalmış bir bataryanın yüzde 100'e kadar şarj edilmesi, faydalı olarak görülüyor.
Bilgisayardan şarj olursa 2 saat.. Prizden şarj olursa 30-45 dk.. Pilin özelliklerine göre değişiyor...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri