Yatak takımları ile gece giyilen gecelik-pijama gibi giysiler de en az haftada bir kez değiştirilmeli ve yıkanmalıdır.
Uzmanlar, genellikle yatmadan önce duş alındığını, pek terlenmediğini ve iç çamaşırı da giyiliyorsa, pijamanın bir hafta boyunca yıkanmadan giyilebileceğini söyledi. Dr Rossi, kaban veya ceket gibi dış kıyafetler, cilde temas etmediği için de genellikle ayda birden fazla yıkanması gerekmediğini söyledi.
Sağlıklı bir uyku için ilk öncelik temiz ve ferah kokusu ile uyku kalitenizi yükseltecek pijamalar olmalıdır. Pijamalarınızda biriken vücut sıvıları ve bakteriler sağlığınızda ciddi zararlara yol açabilmektedir. Sağlığınız için pijamanızı en fazla 3 kere giymeli sonrasında yıkamalısınız.
Genel fikir birliği, bakteri üremesini ve olası enfeksiyonu önlemek için iç çamaşırınızı günde en az bir kez değiştirmeniz gerektiğidir.
Pijama seçimlerinde önce amaç belirlenmelidir, sıcak tutacak ya da serinliğe izin verecek yapıda mı olmalı. Pamuklu kumaş, nefes alabilme özelliği ile kendi kumaş segmentinde bir adım öne çıkıyor. Konforlu kullanımının yanında dayanıklılığı da esastır.
İlgili 17 soru bulundu
Bu doku da hem tensel olarak antialerjik hem de vücuda nefes aldıran ve terlemeyi önleyen yapıda olacaktır. Böylece uyku sırasında terleme, üşüme yada ciltte tahriş gibi durumların önüne geçecek ve sağlıklı bir uyku çekmenize yardımcı olacaktır.
Pijama; hafif, genellikle iki parçadan oluşan ve uyumadan önce yatarken giyilen bir giysidir.
Uzmanlar uyarıyor, uyurken iç çamaşırınızı çıkarın!
Uzmanlara göre aslında iç çamaşırıyla uyumak hiç de sağlıklı değil. Özellikle de vajinanız hassas ise… Michigan Eyalet Üniversitesinden Nancy Herta iç çamaşırı uyuma ile ilgili yaptığı açıklama ise şöyle: “Uyurken, ter ve havasızlık yüzünden vajinanız nemleniyor.
Aşırı terleme gibi problemlerin olmadığı dönemlerde aynı sütyenin ortalama 3 gün kullanılmasında bir sakınca bulunmamaktadır. Belirli aralıklarla değiştirilen iç çamaşırları kullanım talimatlarına uygun olarak yıkanmalı ve kurulanmalıdır.
Sütyen. 1‐2 yıl kullanım süresi vardır. Sütyeninizin şekli ve elastikliği bozulduğunda, büyük ya da küçük gelmeye başladığında ve rahatsız hissettiğinizde hemen değiştirmelisiniz.
Elbiseler: 1-3 kullanımdan sonra; elbise resmiyse eğer her kullanımdan sonra. Frak gömlekleri: Atletle giyildiğinde 1-2 kullanımdan, atletsiz tek kullanımdan sonra. Bluzlar: 1-2 kullanımdan sonra. Şortlar: 2-3 kullanımdan sonra.
Rehbere göre, uzmanlar iç çamaşırı, çorap, tayt, tozluk ve spor kıyafetlerinin her kullanımdan sonra yıkanması gerektiğini söyledi. Bu öneri, lekeli, ter ve diğer kötü kokulu, görünür kirleri olan diğer tüm kıyafetler için de geçerli.
Hatta Penti aile pijama takımından alarak özellikle pazar günleri sevdikleriniz ile evde keyifli vakit geçirebilirsiniz. Marka, içerisinde yer alan her bir koleksiyon ürünü titizlikle tasarlanır.
Robdöşambr, Ropdöşambır veya Ropdöşambr (Fransızca robe de chambre “oda kıyafeti”), ev içinde genellikle sabahları yataktan kalkınca giyilen üstlük, sabahlık. Pijama üstüne giyilir, önünü kapatmak için bel kısmında kuşağı vardır.
Yaz aylarında genellikle penye, pamuklu, keten gibi hafif, ince kumaşlar tercih edilir. İnce pijama altı ile sıcak günlerde rahat edebilirsiniz. Pamuk ürün seçenekleri terlemeyi önleyecek yumuşak yapıları ile müşterilerin rahat etmesini sağlar.
Kış aylarında giyilecek pijamaların polar, kadife ya da pamuklu kumaşlar olmasına dikkat edin. Polyesterden üretilen polar kumaşlar, sıcak tutmanın yanı sıra hava transferine izin vererek terlemeyi de engeller.
İç çamaşırlar hangi sıklıkta değiştirilmeli? Erkek iç giyime baktığımızda boxer ve slip gibi külot seçenekleri için ideal olan değişim günde iki kezdir. En kötü ihtimalle her gün yeni bir iç çamaşır giymeniz en doğrusu olacaktır. Kadın iç giyimini ele alırsak; külotlar günde iki kez değiştirilmelidir.
Özellikle dar pantolon ve taytlar giyildiğinde ortaya çıkabilecek sorunları engelleyen bu küçük cep, ekstra kumaş parçası sayesinde cildinizin nefes almasını sağlayarak genital bölgede oluşabilecek sorunların önüne geçiyor.
Gerdek gecesi gelinliğin altına ne giyilir diyen ve sadelikten yana olan gelin adaylarına, külot ve sütyen takımları, tül ve dantelin bir arada kullanıldığı beyaz renkteki iç çamaşırları tavsiye edilebilir. Mayo tipi tek parça iç çamaşırlar ve jartiyerler giyilebilir.
Jinekolog Donnica Moore'a göre aralıksız iç çamaşırı giymek vücut için sağlıklı değil. Vücudunuzun her bölgesi gibi özel bölgenizin de hava almaya ihtiyacı var. Aksi halde ısı ve nem yoğunluğundan mantar ya da enfeksiyon gibi sorunlara açık hale gelebilirsiniz.
Vajinal akıntı, servikal mukusun artması nedeniyle yumurtlama ve hamilelik sırasında artar. Bu akıntı havayla temas ettiğinde oksidasyon nedeniyle iç çamaşırınızı hafif sarı bir renge boyayabilir, rengini kaybetmesine sebep olabilir veya zamanla bu kısmı inceltebilir.
Türkiye'de birçok kişi hayatlarındaki kadınlara kırmızı iç çamaşırı alma geleneğine katılır. Kırmızı, birçok kültürde yaygın olarak iyi şansın rengi olarak kabul edilir, bu nedenle yeni ve şanslı bir yılı karşılamak için kırmızı iç çamaşırı giyilir.
Gecelik ve pijama iç giyim ürünleri kategorisinde yer alan iki en önemli ürün olarak sayılabilir. En genel tanımıyla gecelik, tek parçadan oluşan ve genellikle yatarken tercih edilen bir üründür. Diğer yandan pijama ise alt ve üst olmak iki parçadan meydana genel ve genellikle yatarken tercih edilen bir üründür.
Hintçede 'epai-jama' olarak görülen kelime, en basit manasıyla 'bacak giysisi' manasına geliyor. Pijama fikrinin Avrupa'ya, Asya'daki kolonilerden dönen İngiliz askerleri sayesinde gittiği düşünülünce, Hindistan'ın İngiliz sömürgesi olduğu yıllar üzerinden de bağlantı kurulabilir.
pjs (pajamas) i.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri