Denizi aynı Ilıca Plajı gibi masmavi bir başka ücretsiz plaj ise Boyalık Plajı.
İzmir'in Çeşme İlçesine bağlı olarak bulunan ılıca plajı özellikle çocuklu aileler için tercih edilebilecek bir plajdır. Plajının geniş ve ücretsiz olması, deniz keyfinin çok rahat bir şekilde çıkarılabileceği bir alandır. Bölge son yıllarda birçok kişi tarafından öğrenilmiş bölgeler arasında yer alır.
Kıyı Kanunu madde 5/2'ye göre''Kıyılar, herkesin eşit ve serbest olarak yararlanmasına açıktır,'' demektedir. Yani insanlar dilediği gibi kendi şemsiyeleriyle birlikte diledikleri yerlerde güneşlenip, diledikleri gibi ücretsiz olarak denize girebilme hakları var. Bunun için ücret ödeme zorunlulukları yoktur.
Giriş kişi başı 25 TL (şezlong şemsiye tuvalet soyunma kabini duş). Otopark ücreti 10 TL.
Çeşme Ilıca Plajı, Türkiye'nin en çok tanınan plajlarından biridir ve 3 kilometreyi bulan uzunluğu, altın sarısı ince kumu, sığ ve berrak denizi, denizi besleyen sıcak su kaynaklarıyla, nisan ayından kasım başına kadar denize girilebilir sıcaklıktadır.
İlgili 36 soru bulundu
Ilık Bir Dalga Ilıca Plajı
Çeşme tatilini denince akla ilk gelen plaj Ilıca Plajı. Ilıca'yı diğer plajlardan ayıran en önemli özelliği ise suyunun biraz daha sıcak olması. Malum çelik gibi suyu ile bilinen Ege'de sıcak plaj bulmak epey zorluyor.
Çeşme genelinde en ünlü koylardan biri olan Aya Yorgi Koyu, rüzgar almayan özelliği ile yaz aylarında en çok tercih edilen koyların başında gelmektedir. Yaz aylarında ünlü isimlerin de akın attığı Aya Yorgi Koyu'nda halk plajı bulunmamaktadır ve burada bulunan beach'lere giriş ücretlidir.
Altınkum plajı girişi ücretli olan bir plajdır. Ücretli olmasına karşın bu plaj oldukça fazla tercih edilmektedir. Masmavi ve tertemiz suyu ile ziyaretçilerin en çok sevdiği plajlar arasında yer alan Altınkum plajı içerisinde işletmeler ve kafeler bulunmaktadır.
Altınkum Plajı'nda halka açık alanı vardır ve ücretsizdir.
Kleopatra Plajı, bir halk plajı özelliği taşır ve ücretsizdir.
Bakanlık Manavgat Ilıca ile Kemer Tekirova ve Bodrum Yalıkavak Ücretsiz Halk Plajları'nda da proje çalışmalarına başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı bugüne kadar Antalya'da Belek, Kemer-Çamyuva ve Çifteçeşmeler (Erez Burnu) ile Kadriye ve Manavgat, Muratpaşa-Lara ve Bahçecik Ücretsiz Halk Plajları'nı hizmete sundu.
"Öncelikle her vatandaş, ülkenin bütün denizlerinden ücretsiz bir şekilde yararlanacağını bilmeli. Bir plaja girdikten denize girme hakkı sağladıktan sonra bir hizmet veriliyorsa, işletme o hizmet için ücret alabilir. Örneğin şezlong için ücret alabilir. Ama talep olmadan bu da yapılamaz.
Genel kuralın eşit ve serbest yararlanma olması karşısında turistik faaliyetler ve ekonomik gerekçeler ile özel işletmeler kıyıları işgal etmekte; plaj girişlerini ücrete tabi tutmakta, şezlong, şemsiye, duş gibi çeşitli hizmetlerden istifade etmeyi mecbur kılmaktadır.
Daha sakin bir plaj deneyimi için hafta içi ya da erken saatte gitmekte fayda var, hafta sonu özellikle yaz aylarında bir hayli kalabalık olabiliyor. Son olarak, eğer kitesurf meraklısısıysanız Ilıca'nın rüzgarlı ve dalgalı plajında -özellikle rüzgarlı bahar aylarında- kitesurfing de yapabileceğinizi söyleyelim.
Suyu sıcaktır,nedeni ise Yıldız Burnu'nda denizden çıkan termal suyun tüm koya yayılmasıdır.Yaklaşık 2 km uzunluğu bulunan sahil, içerisinde birçok tesisi de barındırır.
Suyun sıcaklığı, 40-45 derece arasındadır. Plaj, özellikle romatizma, cilt hastalıkları ve solunum yolu hastalıklarına iyi geldiği için sağlık turizmi için önemli bir merkezdir. Plaj, ince ve beyaz kumlu bir plajdır. Deniz suyu, berrak ve tertemizdir.
Bunun için yapılması gereken tek şey Çeşme merkezden kalkan Ilıca Plajı'ndan geçen dolmuşlara binmek. Toplu taşıma araçları yerine özel araç ile Ilıca Halk Plajı'na gitmek isteyenler Çeşme merkezden yola devam ederek Ilıca tabelalarını takip edebilirler.
Ulaşım, plaj giriş, masa - sandalye dahil yetişkin ücreti hafta içi 180 TL, hafta sonu 200 TL, 0-6 yaş arası çocuklar ücretsiz, 6 yaş üzeri çocuklar yetişkin ücretine tabidir.
Tesis Belediyenin, Giriş 80 tl. Dışardan yiyecek içecek alınmıyor.
Ağustos sonlarında gittiğimiz bu plaj oldukça ve oldukça kalabalık. Hafta içi olmasına rağmen öğleden sonra neredeyse adım atılmıyordu. Yani halk plajı olduğundan her tarz insan görmek mümkündü.
Bu plajlardan bir tanesi Altınkum Halk plajı olarak geçer ve çocuklar için uygundur. Diğeri ise İşletmelerle çevrili uzun bir kumsaldır. Çeşme'nin merkezine on dakikalık mesafededir.
Cankurtaran, soyunma kabini, mescit, sağlık kabini, duş kabini, masa ve sandalye, şezlong ve şemsiye vestiyer ve büfe hizmeti vardır. Yeme içme ücretlidir.
Ayrıca saat 17.00'da Happy Hour partisinde DJ performanslarında yaza merhaba diyebilirsiniz. The Beach of Momo 2023 yaz sezonu giriş ücretleri: 450-800 ₺
Çeşme'nin en iyi plajları, koyları, adaları arasında Ilıca, Altınkum, Pırlanta, Alaçatı, Boyalık, Dalyan, Çiftlikköy, Deliklikoy, Ayayorgi, Mavikoy, Eşşek Adası, Makri Adası önde gelenlerdendir. Ayrıca Çeşme'de tatilciler için çok sayıda popüler beach club bulunmaktadır.
Çeşme Marina Beach, lüks ve konfor arayanlar için ideal bir seçenektir. Plaj, modern şezlonglar ve şemsiyelerle donatılmıştır. Burada, şezlong hizmeti alırken güneşin ve denizin tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca, plajdaki beach club ve restoranlarda ferahlatıcı kokteyller eşliğinde leziz yemekler yiyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri