Çeşme, doğal güzellikleriyle de adından söz ettiren bir yer. Altın sarısı kumlara sahip plajları ile meşhur Çeşme'de, Altınkum Plajı ve Boyalık Plajı en çok ilgi gören adresler arasında.
Kumru, boyoz, midye, bazlama, söğüş, katmer, lokma gibi Çeşme'ye has gurme lezzetler ile bu tatilinizi olağanüstü hazlar yaşayarak da değerlendirebilirsiniz.
Alaçatı, İzmir Çeşme'ye bağlı bir belde. Küçük ve şirin kasaba olan yerli ve yabancı turistlerin gözdesi. Tarihi dokusu ile otantik bir atmosfere sahip dar sokakları, arnavut kaldırımları, taş evleri ile Ege'nin en ünlü turistik yerlerinden olduğu söylenebilir.
İlgili 41 soru bulundu
Türkiye'de en çok üzüm, pamuk, tütün ve zeytin yetiştiren il Manisa'dır. Tarım alanında zirvede bulunan Manisa'nın ayrıca Kehribar renkli çekirdeksiz üzümü dünyada meşhurdur. Manisa topraklarının % 91.7'si tarıma elverişlidir.
İzmirin meşhur boyozu 2 çeşittir, birine yağsız boyoz. denir ancak ne ilginçtir ki içine daha çok yağ girer. Diğeri de klasik boyozdur. Bugünkü videomuz yağsız dediğimiz boyoz içindir.
İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı, Ege Bölgesi'nde yer alıyor. Çeşme'ye 3 kilometre uzaklıktaki bu tatlı kasaba; İzmir şehir merkezine 79, Adnan Menderes Havalimanı'na ise 85 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Alaçatı'ya gitmek için İzmir kalkışlı otobüsler tercih edilebilir.
Çeşme; İzmir kumrusu, taze ve nefis balıkları, deniz mahsulleri, lezzetli Ege otları, döneri, pidesi, serpme kahvaltısı, damla sakızlı dondurması, kabak çiçeği dolması ve çok daha fazlasının yer aldığı mutfağı ile damaklara da hitap etmektedir.
Ilık Bir Dalga Ilıca Plajı
Çeşme tatilini denince akla ilk gelen plaj Ilıca Plajı. Ilıca'yı diğer plajlardan ayıran en önemli özelliği ise suyunun biraz daha sıcak olması. Malum çelik gibi suyu ile bilinen Ege'de sıcak plaj bulmak epey zorluyor.
Ege Denizi'ne kıyısı vardır. Tarihî taş evleri ve yılın 360 günü rüzgâr alması sebebiyle rüzgâr sörfüne elverişli plajları ile ünlüdür. Son yıllarda taş evleri sayesinde çok fazla gelişmiştir.
Çeşme tatilinizde mutlaka gezmeniz gereken yerler arasında; Alaçatı, Çeşme Marina, Çeşme Kalesi, İnkilap Caddesi, Paşa Limanı, Alaçatı Antika Pazarı, Sakız Ağacı Koruluğu, Germiyan Köyü ve Ildır Köyü yer almaktadır.
Çeşme'de yaşam, deniz, güneş ve eğlence doludur. Ayrıca ilçede birçok restoran, kafe ve bar bulunmaktadır. Lezzetli Ege yemeklerinin tadına bakabilir, yerel şaraplarını deneyebilir ve gece hayatının tadını çıkarabilirsiniz. Çeşme'de bir ev sahibi olmak, tüm yıl boyunca bu güzellikleri yaşamak anlamına gelir.
Çeşme'nin en popüler merkezlerinden biri olan Alaçatı, ilçenin simgesi oldu. Türkiye'nin en iyi tatil noktalarından biri olan Alaçatı, renkli sokakları ile olduğu kadar aynı zamanda yel değirmenleriyle de meşhur. Çeşme genel olarak rüzgar alan bir bölge ve Alaçatı da aynı şekilde rüzgarın sert hissedildiği bir yer.
2023 Güncel Fiyatlar ; Çeşme – Alaçatı Kişi Başı ortalama 89 TL'dir.
Alaçatı Pazarı: Türkiye'de Ege turizmi için önemli sayılan Alaçatı'da, yaşayan yerli halkın tamamen kendi mahsulü olan organik ürünler, diğer tüm tekstil ürünleri, ev eşyaları ve giyim gibi ihtiyaçlarınıza ulaşabileceğiniz Alaçatı Köy Pazarı Alaçatı'nın hemen girişinde her hafta Cumartesi günleri kurulmaktadır.
İzmir Gevrekçiler Odası'nın talebini değerlendiren İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, simidin fiyatının 7 liradan 10 liraya çıkmasına onay verdi.Buna göre yarından itibaren simit, sade boyoz, poğaça, yumurta, peynir, sade açma 10 liradan satılacak.
Boyoz, 1492'de Türkiye'ye yerleşen Sefarad Yahudileri tarafından Anadolu ve özellikle İzmir mutfağına katılmış, İzmir damak tadı ile özdeşleşmiş, mayasız bir hamur işidir. İzmir Boyozu adıyla coğrafi işaret almıştır. Boyoz, İspanyolca yazılışıyla bollos, "küçük somun" anlamına gelen bollo sözcüğünün çoğuludur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri