In-place arşiv bir diğer adıyla Online Arşiv, Exchange Online kullanıcılarına sunulan bir ikincil posta kutusudur. Burada amaç posta kutunuzun kotasını daha verimli kullanmak için belirli bir tarihten eski maillerin arşiv posta kutusuna taşınmasıdır.
Çevrimiçi Arşiv, alışılmıştan daha büyük posta kutuları olan Microsoft 365 kurumsal müşterilerine yönelik bir özelliktir. Bu müşteriler eski bir postayı silmekten kaçınmak için Çevrimiçi Arşiv'i kullanabilirler. Bir kullanıcının Çevrimiçi Arşivi, Outlook'ta kendi klasör yapısına sahip ikinci bir hesap gibi işler.
Windows Outlook postanızı açın. Klasör listesi panelinde Çevrimiçi Arşiv klasörünü bulun. İsteğe bağlı olarak, mevcut Çevrimiçi Arşiv klasörünün içeriğini keşfedin. E-posta iletilerini arşiv klasörünüze sürükleyip bırakın.
Otomatik Arşivleme, öğeleri otomatik olarak bir arşiv konumuna taşıyarak posta kutunuzun alanını veya kullandığınız e-posta sunucusundaki alanı yönetmenize yardımcı olur.
İlgili 43 soru bulundu
Arşivlediğiniz iletiler silinmez ve bu iletileri istediğiniz zaman bulabilirsiniz.
Arşivlediğiniz iletileri bulma veya taşıma
Gmail'de arama yaparken getirilen sonuçlar arasında arşivlenmiş iletiler de olacaktır. Gmail'de arama yapma hakkında daha fazla bilgi edinin. Tüm postalar etiketi tüm iletilere eklenir. Arşivlenmiş bir iletiyi Tüm postalar etiketini açarak bulabilirsiniz.
Arşiv ya da belgelik, bütün dünyada kurumların gerçek ve tüzel kişilerin faaliyetleri sonucunda meydana gelen, idari, hukuksal, tanıklık, kurumsal değeri olan ya da tekrar kullanılmak üzere üretilen her türlü görsel, yazılı ve data bilgilerinin tutulduğu ve saklandığı yerdir.
Kurumların ve firmaların faaliyetleri neticesinde ortaya çıkan belge ve dokümanların denetlenmesi için barındırılan yerlere arşiv denir. Farklı bir tanımla arşiv, birey ve kuruluşların üretimleri sırasında ortaya çıkan yasal hak ve ödevlerin korunmasını ve olayın ispatlanmasını sağlayan belge ve bilgi deposudur.
İletiyi seçtiğinizde veya çift tıkladığınızda ayrı bir pencerede açılır. Dosya > Bilgi seçeneğini belirleyin. İletiyi Yeniden Gönder veya Geri Çağır > Bu İletiyi Geri Çağır... seçeneğini belirleyin ve iki seçenekten birini seçin. Gönderilen iletiyi geri çekmek için Bu iletinin okunmayan kopyalarını sil'i seçin.
Çevrimdışı çalışma ile çevrimiçi çalışma arasında geçiş
Şeritte Çevrimdışı Çalış vurgulanmış veya Çevrimdışı Çalış, pencerenin en altındaki durum çubuğunda görüntülendiğinde çevrimdışı çalıştığı Outlook. Yeniden çevrimiçi çalışmaya hazırsanız Gönder / Al'a tıklayın ve > Çalış 'a tıklayın.
Outlook 2010 kullanılarak oluşturulan Outlook Veri Dosyaları (.pst) bilgisayarınızda Belgeler\Outlook Dosyaları klasörüne kaydedilir. Windows XP kullanıyorsanız, bu dosyalar Belgelerim\Outlook Dosyaları klasöründe oluşturulur.
Dosya Seçenekleri>'>tıklayın. Otomatik Arşiv altında, Otomatik Arşiv Ayarları'nı tıklatın. Otomatik Arşivle'yi günlere göre çalıştır kutusuna tıklayın ve Otomatik Arşiv'in ne sıklıkta çalıştırıla bir kez belirtebilirsiniz.
ARŞİV TÜRLERİ Belli başlı arşiv türleri şunlardır: Devlet arşivleri, şehir arşivleri, noter arşivleri, dinî arşivler, özel arşivler, hastahane arşivleri, ekonomik arşivler, kartografik arşivler, iko- nografik arşivler, odyovizüel arşivler ve kurum arşivleridir.
Neden dijital arşiv kullanmalısınız? Dijital arşiv kullanmanın temel sebepleri veriye hızlı erişim ve veri kaybını engellemektir. Dijital arşivin bu anlamda fiziki arşive göre çok daha işlevsel, hızlı, pratik ve güvenli olduğu aşikâr.
Mail arşivleme alan adınız altında bulunan tüm email hesaplarınızdaki emailler ve eklerinin sistematik bir biçimde yedeklenmesi, indekslenmesi ve erişilebilir olması durumudur.
Kurumsal arşivler, bilimsel bilginin daha hızlı ve daha çok kişiye ulaştırılmasını, yeni bilimsel buluşlarda ayrıcalığının kanıtlanmasını, yayınlara daha çok atıf yapılmasını ve son olarak, araştırmacıların ve kurumlarının saygınlıklarının artmasını sağlamaktadır.
Arşivlerde Kimler Araştırma Yapabilir? Cumhuriyet ve Osmanlı arşivleri 18 yaşını doldurmuş bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına açıktır. Fakat Genelkurmay, Dışişleri, Milli Savunma Bakanlığı gibi arşivler, sadece konunun uzmanlarına özel izinle açılan arşivlerdir. Adı geçen uzmanlar da çoğunlukla tarihçilerdir.
Türk dil kurumu sözlüğüne göre belgelik manasına gelen arşiv kelimesi Fransızca kökenlidir. Kısaca; yapılan tüm faaliyetlere yönelik mevcut bilgi ve belgelere arşiv denilmektedir. Arşiv geçmiş faaliyetleri içerir, gelecek faaliyetler için yapılanlara planlama denilir.
“Sohbeti arşivle” özelliği, sohbetlerinizi daha iyi düzenleyebilmeniz için sohbetler listenizdeki bireysel sohbetleri veya grup sohbetlerini gizlemenize olanak verir. Not: Sohbetleri arşivlemek, söz konusu sohbetlerin silinmesini veya SD kartınıza yedeklenmesini sağlamaz.
Arşiv bölümüne kaldırılan fotoğraflar istenilen süre boyunca uygulamanın profil kısmının sağ üst köşesinde bulunan arşiv sekmesinde saklanabiliyor. Basit bir çalışma mantığına sahip olan yeni arşiv özelliği, fotoğrafların sağ üst köşesinde bulunan seçenekler kısmındaki arşivle tuşu sayesinde kullanılabiliyor.
Arşiv: Kamu kurum ve kuruluşlarında yapılan iş ve işlemler, haberleşmeler ile gerçek veya tüzel kişilerin gördükleri hizmetler neticesinde oluşan belgelerin barındırıldığı yerdir. Dosyalama: Belgenin kaydedilmesi, işleme alınması ve gerektiğinde tekrar başvurulmak üzere belli bir düzen içinde saklanması işlemidir .
“Sohbeti arşivle” özelliği, sohbetlerinizi daha iyi düzenleyebilmeniz için sohbetler listenizdeki bireysel sohbetleri veya grup sohbetlerini gizlemenize olanak verir. Sohbetler listesinin en alt kısmına giderek arşivlenmiş sohbetlerinizi görüntüleyebilirsiniz.
1. WhatsApp'ta Ayarlar > Sohbetler > Tüm Sohbetleri Arşivle'ye gidin.
Arşivlere, Devlet Arşivleri internet sitesi veya e-Devlet üzerinde erişim mümkün.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri