Çünkü ceylan ve geyik farklı hayvanlardır. Geyik, geyikgiller ailesine mensupken ceylan ise boynuzlugiller ailesinin bir üyesi olarak bilinmektedir. - Geyikler ceylanlara göre daha büyüktür. - Geyiklerin 50'den çok türü bulunmaktadır.
Karaca (Capreolus capreolus) Avrupa, Anadolu ve Hazar Denizi'nin kıyılarında bulunan bir geyik türüdür.
Geyik yavrusuna ceylan denir. Bazı bölgelerde ceylan kelimesi yerine maral ve ahu sözcükleri de kullanılır.
Geyiklerin erkeklerine boğa, dişisine “inek” veya çok kullanılmamakla birlikte “maral”; yavrularına "dana" denilmektedir. Karacaların erkeklerine “teke”, dişisine “keçi” denilmektedir.
2) Geyik, ceylan, dağ keçisi, yabanî sığır ve zebra türünden vahşi hayvanlar.
İlgili 42 soru bulundu
Listenin zirvesinde Zika ve sıtma virüsleriyle hayatı tehdit eden sivrisinekler yer alıyor. Ayrıca insanların kendisi de listenin ikinci sırasında. Aslında geyik, ceylan, gergedan, fil ve domuz gibi hayvanları avlasalar da aslanlar, yılda 200 insanın ölümüne neden oluyor.
Gezegenin en tehlikeli hayvanı sineklerdir. Çoğumuz onları tehditten ziyade sinir bozucu olarak görse de sivrisinekler, yılda yaklaşık 725.000 insanın ölümüne neden oluyor. Sivrisineklerin listenin başında olmasının sebebi sıtma, sarı humma gibi hastalıkları insanlar arasında taşımaları.
Bazı kişiler ise geyiğin yavrusuna ceylan ismi verildiğini düşünmektedir. Bu yanlış bir bilgidir. Çünkü ceylan ve geyik farklı hayvanlardır. Geyik, geyikgiller ailesine mensupken ceylan ise boynuzlugiller ailesinin bir üyesi olarak bilinmektedir.
Erkekler 380–720 kg, dişiler 270–360 kg ağırlığındadır. Sığın alt türleri içinde en büyüğü omuz yüksekliği 2,1 m ve ortalama ağırlığı erkeklerde 634,5 kg ve dişilerde 478 kg olan Alaska alt türüdür (A. a. gigas).
Maral (Ermenice: Մարալ Maral ; Azerice: Maral) ya da Hazar Kızıl Geyiği, (Cervus elaphus maral) Kızıl geyiğin en doğu yayılma alanında, Karadeniz'le Hazar Denizi arasındaki bölgede, (Kırım, Kafkas Dağları, Anadolu gibi) yayılım gösteren bir geyik türüdür.
Genelde doğumlar mayıs ayının son haftasıyla haziran ayının ortasına kadardır. 230 gün sonunda genellikle tek yavru doğurur, nadir olmakla birlikte ikiz yavru da dünyaya getirebilirler.
Dünyada birçok farklı geyik türü bulunmaktadır. Geyiklerin beslenmeleri de bulundukları bölgelere göre farklılık gösterebilmektedir. Geyikler genel olarak yeşil bitkilerle ve otlarla beslenmekte olan hayvanlardır. Aynı zamanda ağaçların yapraklarını ve yeşil bitkileri yemeyi de oldukça fazla severler.
Çoğalma : Gebelik süresi 230 gündür. Yavru Sayısı, bir ya da iki yavru doğurur, üçüzlere çok az rastlanabilir. Yavruların çoğu kürklerinin üzerinde beyaz benekler ile doğar ancak yaşlandıkça bu lekeler kaybolur. Yalnızca alageyik bu benekleri yaşamı boyunca taşır.
9-12 yaşına kadar yaşayan ceylanlar yılda bir kez çoğalıyor. Yaklaşık 250 ceylandan dişi olanların boynuzu olmazken, erkek ceylanların 42 santimetreye kadar boynuzları uzuyor.
Türkiye'de kızıl geyiklerin yaşam alanı Marmara ve Batı Karadeniz bölgeleri olarak gözleniyor.
Geyikler beslenmelerinde seçicidir. Yapraklarla beslenirler. Otçul standartlarında, özelleşmemiş küçük mideleri vardır. Besin gereksinimleri oldukça yüksektir.
15 metre uzağa sıçrayabilen bu geyikler yaklaşık 8-12 yıl, maksimum da 14-18 yıl yaşar.
Uzun değil, upuzun atlama! Bir geyik kaç metre zıplayabilir? En az 7-8 metre zıplamış olmalı.
Kuzey Amerika ren geyikleri saatte 80 km hızla koşabilir ve yılda yaklaşık 5.000 km yol alabilir. Kışları genel olarak likenlerle özel olarak da rengeyiği likeni adı verilen Cladonia rangiferina ile beslenir.
Yılda bir kere mayıs-haziran aylarında genellikle tek yavru doğururlar ve gebelik süreleri yaklaşık altı ay kadar sürmektedir. Yavrular üç aylık olduklarında sütten kesilirler. Ortalama ömürleri 8-12 yıldır. Susuzluğa oldukça dayanıklıdırlar.
Ceylanın yavrusu nedir tüm detayları ile sizler için derledik. Ceylan yavrusuna Yafur ya da Ceren denir ve Yafur ya da Ceren ismi verilir.
Keseli ceylanlar, 3 metre yüksekliğe ve 9 metre uzağa sıçrayabilirler. Keseli ceylanlar Namibya'daki Kalahari Çölü'nde yaşarlar. Ayrıca Keseli ceylan Güney Afrika'nın ulusal sembolüdür.
Doğal ortamında diğer balıklar kadar çekicidir, ancak blob balığı ilk kez 2003 yılında okyanus tabanından çıkarılıp dünyaya gösterildiğinde, dünyanın en çirkin türü olarak müjdelendi. Blob balığı gri, jelatinimsi derisi ve devasa, çatık kaşlı ağzının üzerine sarkan uzun burnuyla gerçekten çirkin bir hayvandır.
Yunus Balığı
Bazı bilim insanları, insanlardan sonra dünyanın en zeki hayvanı olarak yunus balığını işaret eder. Vücutlarına oranla oldukça büyük bir beyne sahip olan yunus balıkları, sahip oldukları zeka hakkında da ipucu vermiş olur.
“Su ayısı” olarak da tanınan bir milimetre boyutundaki mikroskopik canlı türü tardigradlar, gezegenin en güçlü hayvanı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri