Kimlik Numarası, Kart Numarası veya ID Dosya numarası ile yatırılabilir. Diğer banka ATM'lerinden, gişelerden veya internet bankacılığından bu işlemler gerçekleştirilemez. DİKKAT: Yatırılan para sadece görüntülü ve sesli görüşme için kullanılacak olup, kantin ve diğer harcamalar için kullanılamayacaktır.
Kendi cep telefonu numaranızı yazıp "Giriş" tuşuna basınız. Hükümlü/tutuklunun "Telefon Kart Numarası" ( 16 HANE ) veya "T.C. Kimlik No." yazıp "Para Yatırma" tuşuna basınız. Yatırmak istediğiniz tutarı yazıp "Giriş" tuşuna basınız.
Hükümlüler/tutuklular adına para yatırma işlemi sadece VAKIFBANK ATM'LERİNDEN KARTSIZ olarak gerçekleştirilmektedir. Hükümlü adına yatırılan bu paralar herhangi bir kesintisi olmadan hükümlülerin kart bakiyelerine eklenmektedir.
Para yatırma işlemi sadece Vakıfbank ATM'lerinden kartsız olarak gerçekleştirilmektedir. Hükümlü adına yatırılan bu paralar herhangi bir kesinti olmadan hükümlülerin kart bakiyelerine eklenmektedir. Bankamatikten para yatırılırken size verilen 8 ve 9 haneli ID numarasıyla veya 16 haneli kart numarası ile olmaktadır.
İlgili 15 soru bulundu
Tutuklu ve hükümlüler, aileleri ile görüntülü görüşebiliyor: Ancak ücreti 200 TL.
Hükümlü ve tutuklular Cumartesi veya Pazar günlerinde odalara göre programlanan saatler arasında haftada bir kez olmak üzere 10 dakika süreyle telefon görüşmesi yapar.Tutuklu veya Hükümlününüzün Telefonla görüşme saatleri ve günleri kaldığı koğuş numarasına göre düzenlenmiştir.
Görüşme için kullanılan telefon kartları Kurum Kantininde satılır. ✸ Hükümlü ve tutuklu telefon görüşme hakkını kullanabilmek için Telefon Görüşme Formu doldurulur.
Cezaevine Para Gönderirken Limit Var Mı? Cezaevine para gönderirken herhangi bir limit yok fakat Hükümlü ve Tutukluların Emanete Alınan Kişisel Paranın Kullanımına Dair Yönetmek madde 5'e göre haftalık harcama limiti 500 TL'dir.
Maddesinde "hükümlü hakkında düzenlenen iaşe bordoları tahsil edilmek üzere ceza infaz kurumunun bulunduğu yer Vergi Dairesine gönderilir." yapılacak düzenleme ile ilgili vergi dairesi hükümlünün üzerinde taşıt, menkul, gayri menkul veya miras kalması durumunda gerekli şerhleri koyarak tahsil işlemini yapar.
Kredi kartı ile TL yükleme işlemi; AdaletKart mobil uygulama, AdaletKart İnternet Şube ve adaletkart.com'daki TL Yükle sayfasından kredi kartı bilgileri ve AdaletKart numarası girilerek gerçekleştirilebilmektedir. Kredi kartı ile yapılan TL yükleme işlemlerinde tutar AdaletKart'a anında yansımaktadır.
kimlik numarası yazmaktadır. Birinci derece yakını iseniz, e-devlet uygulaması üzerinden tutuklu/hükümlünün T.C. kimlik numarasına ulaşabilirsiniz. Birinci derece yakını değilseniz, herhangi bir birinci derece yakını ile irtibata geçerek öğrenebilirsiniz.
Ceza İnfaz Kurumunda telefon görüşmeleri ise hafta içi 09.00-17.00 saatleri arasında yapılabilmektedir.
g) Görüntülü telefon görüşmesi yapılmasına imkan sağlayan teknik alt yapının kurulu bulunduğu Bakanlıkça belirlenen kurumlarda, haftalık görüşme süresi otuz dakika olarak uygulanır. Bu sistem oda veya koğuş içine ya da idarece uygun görülen diğer yerlere kurulabilir.
Adli para cezası ödenmediği takdirde günlüğü 100 TL'den hapse çevrilecek, mahkum çevrilen hapis cezasının 2/5'sini cezaevinde infaz ediecektir. Kişi hapiste geçirilen belli bir süre sonunda adli para cezasını ödemek isterse, kalan hapis cezası yine günlüğü 100 TL'den paraya çevrilerek ödenecektir.
Ceza gün sayısı belirlenirken TCK 3 ve 61'deki cezanın belirlenmesi şartlarına bakılacaktır. Gün karşılığı para cezası en az 20, en fazla 100 Türk Lirası olabilir. Uzun zamandır bu miktarlar değiştirilmemiştir.
Cezaevine polisler sizi teslim ettikten ''Girdi Çıktı İşlemleri'' yaklaşık olarak 3-10 gün sürecektir. Bu süre ,avukatınızın becerisi ve işlemlerin hızlıca değerlendirilmesine bağlıdır. Teslim olma gününüzü tatile denk gelmeyen haftanın ilk gününe bırakmanızı ayrıca tavsiye ederiz.
Hükümlüler, haberleşme veya iletişim araçlarından yoksun bırakılma veya kısıtlama cezası ile hücreye koyma cezasının infazı sırasında olmamak koşuluyla, idarenin kontrolünde bulunan ve kurumun uygun yerlerine yerleştirilen telefonlardan yararlandırılır.
“(1) Kapalı ceza infaz kurumlarındaki hükümlüler, Cumhurbaşkanınca çıkarılan yönetmelikte belirlenen esas ve usullere göre idarenin kontrolündeki ücretli telefonlar ile görüşme yapabilirler. Telefon görüşmesi idarece dinlenir ve kayıt altına alınır.
Görüşmeler, tutanak ile belgelenir ve tutanaklar özel bir dosyada saklanır. (4) Hükümlüler açık ve kapalı ceza infaz kurumlarında, çocuk eğitimevlerinde araç telefonu, telsiz telefon veya cep telefonu ve benzeri iletişim araçlarını bulunduramaz ve kullanamazlar.
Görüşme için kullanılan telefon kartları kurum kantininde satılır. Müdürü bulunmayan kurumlarda telefon kartları, ücreti hükümlülerden alınmak koşuluyla görevli memurlar tarafından temin edilir. Gerekli teknik altyapının kurulu olduğu kurumlarda telefon kartları elektronik ortamda sağlanır.
(6) Sayımlar, Tüzüğün 22 nci maddesinde belirtilen görevliler tarafından, dörtlü vardiya hizmetinin uygulandığı kurumlarda sabah, akşam ve gece olmak üzere günde üç kez, diğer vardiya hizmetlerinin uygulandığı kurumlarda ise her vardiya değişiminde yapılır.
Eğitim ve iyileştirme programları gerekli kıldığı takdirde denetim altında internetten yararlanılabilir. Hükümlü, odasında bilgisayar bulunduramaz. Ancak, Adalet Bakanlığının uygun görmesi hâlinde eğitim ve kültürel amaçlı olarak bilgisayarın ceza infaz kurumuna alınmasına izin verilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri