Akdeniz iklimine sahip olan Cezayir, kış aylarında yağışlı; yaz aylarında ise sıcak ve kuraktır. Cezayir'e gidilecek en ideal zaman ilkbahar ve yaz aylarıdır. Türkiye'den Cezayir'e ulaşım oldukça kolaydır. Direkt olarak şehre gidilmek istenirse Atatürk Havaalanı tercih edilmelidir.
Umuma mahsus pasaport sahipleri Cezayir'e yapacak oldukları seyahatlerde vize almak zorundadırlar. Diplomatik (siyah), hususi (yeşil), hizmet (gri) pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Cezayir'e yapacakları girişlerde 90 güne kadar vizeden muaf tutulmaktadır.
Cezayir'e Seyahat Edecek Türk Vatandaşlarının Dikkatine / T.C. Dışişleri Bakanlığı Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları üç (3) aya kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.
İstanbul'dan Cezayir Houari Boumediene Havalimanı'na Türk Hava Yolları, Pegasus Hava Yolları, Lufthansa, Qatar Airways ve TAROM gibi büyük havayollarının düzenlediği direkt veya aktarmalı uçuşlarla yaklaşık 4 saatlik bir yolculukla ulaşabilirsiniz.
Cezayir Vizesi Kalktı mı? Cezayir'e vize uygulaması halen devam etmektedir. Seyahatiniz için vize almanız gerekmektedir. İki ülke resmi pasaport sahipleri 90 günü aşmama koşulu ile vize işlemlerinden muaftır.
İlgili 21 soru bulundu
Cezayir turistik vize başvurularında Cezayir'deki turizm seyahat acentesinden satın alınmış tur sözleşmesi ve otel konfirmasyon belgesi sunma zorunluluğu nedeniyle Cezayir turistik vizesi almanın zor olduğu söylenebilir.
Farklı kategorilerde birçok vize türü yer alsa da genel olarak Cezayir için yapılan vize başvuruları 1 iş günü ile 4 iş günü arasında sürmektedir. Olağan dışı bir durumun meydana gelmesi durumunda ise vize süreçlerinin sonuçlanmasının 10 güne kadar sürebildiği de unutulmamalıdır.
İstanbul-Cezayir arası uçuş mesafesi toplam 2285 kilometre. İki şehir arasındaki uçak yolculuğu 2 saat 50 dakika sürüyor.
Nitekim ekonomik aktivitelerin % 90'ından fazlasının nakit para ile gerçekleştirilmesi bunda ciddi bir rol oynamaktadır. Bazı büyük oteller ve alış-veriş merkezleri dışında kredi kartı uygulaması yoktur. Bu bakımdan, Cezayir devletinin vergi gelirleri de daha çok ithalattan alınan gümrük ve katma değer vergileridir.
Cezayir vize işlemleri bu konuda hizmet vermekte olan seyahat ve turizm acenteleri aracılığıyla da yürütülebilir. Türkiye Cumhuriyeti Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri), Diplomatik (Siyah, Kırmızı) Pasaporta sahip kişiler 6 ay içerisinde 90 günü aşmamak koşulu ile Cezayir vize işlemlerinde muaf tutulmuşlardır.
Cezayir (al-JEERZ; Arapça: الجزائر al-Jazā'ir, Cezayir Arapçası ve Berberice: Dzayer دزاير; Fransızca: Alger, Fransızca telaffuz: [alʒe]), Cezayir'in başkenti ve en büyük şehridir.
Cezayir'e çalışma amaçlı gitmek isteyen kişilerin, ülkede yapacak oldukları işi resmi bir şekilde belgelemesi ve konsolosluğun da bunu onaylaması neticesinde aldığı izin türüdür.
Oturma İzni için kişinin ikamet ettiği bölgenin Emniyet Müdürlüğü'nden gerekli prosedürleri tamamlaması gereklidir. Gerekli işlemleri tamamlayan kişiye 3 aylık oturum izni verilir. Cezayir oturum izninin süresi dolan kişinin vakit kaybetmeden oturma izninin süresini uzatması gerekir.
Schengen'e üye ülkeler aşağıda sunulmaktadır: Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan.
Cezayir Houari Boumediene ve İstanbul arasındaki mesafe 2280,5 km'dir. Uçakla 3 sa. 15 dk. tutmaktadır fakat uçuş şartlarına ve hava trafiğine göre bu süre değişebilir.
Türk Hava Yolları İstanbul şehirlerinden direkt Cezayir uçuşları düzenliyor. Air Algerie İstanbul şehirlerinden direkt Cezayir uçuşları düzenliyor.
Cezayir-Oran uçuşlarında kalkış havalimanı olarak Houari Boumediene Havalimanı, varış için Ahmed Ben Bella - Es Senia Havalimanı, Oran Tafaraoui Havalimanı kullanabilirsiniz.
Cezayir Türkiye'ye vize uyguluyor mu? Evet. Cezayir; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından normal (bordo-çipli) pasaporta sahip kişilerden Cezayir'e giriş yapabilmeleri için vize talep etmektedir. Yeşil, gri ve kırmızı (diplomatik) pasaport sahiplerinden 90 güne kadar vize talep etmemektedir.
7 yıl Cezayir'de resmi olarak ikamet eden yabancı uyruklu kişi gerekli koşulları sağlaması halinde Cezayir vatandaşlığına geçebilir. Cezayir vatandaşlık talebi başvuru sahibinin ekonomik, mesleki, eğitim, ailevi ve durumu incelenerek karara bağlanmaktadır.
Vize başvuruları Schengen için 15 gün ulusal başvurular için 30-90 gün içinde sonuçlanmaktadır.
Cezayir pasaportu “Guide Passport Ranking Index” sıralamasına göre 87. sıradadır. Cezayir pasaportu sahipleri, 51 ülkeye vizesiz giriş yapabilirken 178 ülke için vizeye sahip olmaları gerekmektedir.
Türk vatandaşları, ülkeye giriş tarihinden itibaren 6 ay süreyle geçerli pasaport hamili olmaları halinde Fas'a yapacakları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri