Chery, 15.000 km/1 yıl bakım aralıkları ile satış sonrası hizmetini sürdürüyor.
- Dizel araçlarınızda Periyodik Bakım aralığı 10.000 km. veya 12 ay periyodik bakım yapılmalıdır. - Benzinli araçlarınızda Periyodik Bakım aralığı 15.000 km. veya 12 ay periyodik bakım yapılmalıdır.
Aracınız sıfır da olsa belirli periyodik zamanlarda aksatmadan bakımı yaptırılması gerekir. Sıfır araç ilk bakımı da 10.000 km ile 20.000 km arasında yaptırılması gerekir. Herkesin araba kullanma zamanı ve yoğunluğu farklı olduğu için bu iki yılda sürebilir bir yıl içinde de olabilir.
Benzinle çalışan otomobiller, her 15.000 kilometrelik kullanımda bir, araç bakımına ihtiyaç duyarlar. Hibrit otomobillerde de 15.000 kilometre ya da yılda bir kez olmak üzere düzenli bakım yaptırılması gerekir. Dizel araçlarda ise bu ölçü 10.000 kilometredir.
Rodaj süresi kaç kilometredir diye düşünecek olursak, ortalama olarak ilk kullanım sonrasında 2000 kilometreyi kapsayacağını söyleyebiliriz. Uzmanlar ise özellikle ikinci el araçlarda bu sürecin 3000 kilometreye kadar ulaşması olduğunu söylüyor. Sıfır araçlarda ise motor daha çok yeni olduğu için bu süre daha kısadır.
İlgili 31 soru bulundu
Motoru diğer parçalara ve araca alıştırma süreci ortalama 1500 kilometre sürer.
Motor rodajı, araç ilk çalıştırdıktan sonra başlar ve sonrasındaki 2000 ila 3000 kilometre boyunca devam eder. Sıfır araçlar en az 2000 kilometreye gelinceye kadar rodaj sürecinin devam etmesi gerekir.
Yetkili servis tarafından önerilen araç bakım periyotlarına uyulması gerekmektedir. Sıfır aracın ilk bakımı benzinli araçlarda genellikle 10.000 km - 15.000 km aralığında yapılmaktadır. Hibrit tipi araçlarda ise 15.000 km aralıklarında periyodik bakım işlemi gerçekleştirilmektedir.
Araç üreticilerin tavsiyeleri doğrultusunda, kullanılan yağın türüne ve kat edilen kilometreye göre, aracınızın motor yağı yılda en az 1 kez yenilenmelidir. Bu üst sınır, eski araçlar için her 5.000 km'de bir, yeni araçlar içinse ortalama en fazla 20.000 km'de bir olarak düşünülebilir.
Periyodik bakımı yapılmayan araçlar, bir süre sonra performans kaybetmekte ve aracın birçok bölümü hasar almaktadır. Araçtan verim almak ve uzun yıllar aracı kullanmak için düzenli aralıklarla periyodik bakım hizmetinden yararlanılması gerekir.
Bu adı üstünde 10 bin kilometreyi kat eden araçlar için yapılan bir bakımdır. 10 bin bakımı olarak tabir edilen bu bakımda yağ, yakıt, polen, hava filtreleri kontrol edilir ve bakımları yapılır. Motor yağı da yine bu bakımlarda değiştirilir. Bunların yanı sıra ön, arka balata, süspansiyon kontrolleri sağlanır.
Kısacası hususi otomobilinizi sıfır olarak aldıysanız 3 yaşına girdiği zaman ilk muayeneye götürmeniz gerekmektedir. Daha sonra 5, 7, 9 ve devam eden her iki yılda bir, aracınızın tekrar muayeneye girmesi gerekir.
Örneğin bakım 1000 km de aracınızı bakıma sokmayı ihmal ederseniz değişmeyen yağ zaman içerisinde fonksiyonunu kaybederek motorunuza zarar vermeye başlayacaktır. Bu da aracınızın motorunda yanma meydana getirebileceği için gereksiz bir masraf ve kullanım ömründe kısalmaya sebep olabilecektir.
Binek araçlar için 2 yıl veya 60.000 km (hangisi önce dolarsa) yasal garanti süresine ek olarak, Türkiye'deki her yeni CHERY aracı, bakım kılavuzunda belirtilen bakım periyotlarına uyulması koşuluyla malzeme, montaj ve üretim hatalarını kapsayacak şekilde ilave 3 yıl veya 90.000 km araç garantisi alacak ve toplam 5 yıl ...
sürdürüyor. soruları yanıtlanıyor ya da araçlarla ilgili merak edilen konular aydınlatılıyor. Chery, 15.000 km/1 yıl bakım aralıkları ile satış sonrası hizmetini sürdürüyor. TIGGO 8 PRO, SUV sınıfındaki standartları yeniden belirliyor.
Tüm modelleri için 5 yıl veya 150.000 kilometre garanti sunan Chery, satış sonrası hizmetlerinde, ücretsiz ikame araç hizmeti ve yüzde 95 şikâyet kapama oranı ile otomotiv sektöründe öncü kullanıcı memnuniyeti skorlarına ulaşıyor.
YEni teknoloji araçlar yüksek devirlerde az miktarda yağ eksiltebilir. Sonradan kendine gelir safsatası da yoktur.
Yağ uzun süre kullanıldıkça özelliğini kaybeder ve bir zift haline gelir. Bu motor parçalarının aşırı yıpranması gibi sonuçlar meydana çıkarır.
Konforlu ve güvenli bir sürüş için vazgeçilmez bir hizmet olan periyodik bakım ile ilgili en çok merak edilen bir diğer konu da “Sıfır araç ilk bakımı ne zaman yapılır?” sorusunun yanıtıdır. Periyodik bakım sıfır km araçlarda ilk 10.000 km de yapılmalıdır.
Yeni bir otomobil satın aldığınızda üretici firma, satın aldığınız markaya göre değişkenlik gösteren sürelerde ortaya çıkabilecek ve üretim hatalarından kaynakladığı tespit edilen arızaların giderilmesini, parça değişimlerinin gerçekleştirilmesini ve bunlara bağlı işçiliklerin karşılanmasını “Garanti” eder.
Motor rodaj nasıl yapılır? Motor rodaj kısaca, aracın ilk dönemde daha dikkatli ve fazla zorlanmadan kullanılması temeline dayanıyor. Bunun için ilk başlarda araç kullanılırken yüksek devirde uzun süre kalmamalı, ani ara hızlanmalardan kaçınmalı, yüksek hızlara çıkmamalı ve ani ya da sert frenden uzak durmalısınız.
Motor için rölantide rodaj yapılması mümkün değildir. Bu yöntem ciddi aşınmalara ve bunlarla bağlantılı hasarlara yol açabilir. Yağ pompası, devir sayısı düşükken çok az basınç oluşturur ve yağlama yerlerine yeterince yağ iletmez. Kaymalı yataklar doğru şekilde yağlanmaz ve soğutulmaz.
Debriyaj Rodajı Nasıl Yapılır? Debriyaj alıştırması, genellikle ilk 1000 kilometreyi kapsamaktadır. Daha çok şehir içerisinde kullanılacak araçlar için yapılması önerilmektedir. Özellikle araç sıfırsa kullanım başladıktan sonra ilk 100 kilometre boyunca debriyaj zorlanmamalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri