Sirkeli su karışımı karşısında beyaz yaprak bitlerinin pek bir şansı yoktur. Özellikle çiçek yağı, elma sirkesi ya da toz biber ile karışım üzerinde yapraklar korunabilir. Tamamen doğal bir çözüm olması ile beraber, bitlerin yapraklar üzerindeki etkisi bütünüyle ortadan kaldırır.
Bitkilerde bulunan unlu bit böcekleri pamuklu bit adıyla da bilinmektedir. Bitki bağışıklık sisteminin zayıf bir halde olduğu zamanlarda meydana gelmektedir. Genel olarak ani sıcaklık değişimleri ve ani ortam değişimleri gibi sebeplerden unlu bitler ile karşı karşıya kalınması mümkündür.
Çiçeklerde böceklenmeye ne iyi gelir sorusuna sirke ve aspirin cevabı verilebilmektedir. Sirke uzak bir mesafeden yaprakların üzerine sıkılmalıdır. Aspirin ve suyla hazırlanan karışım ise direkt olarak toprağa dökülebilir. Çiçeklerde böceklenme nasıl giderilir sorusuna ilaçlama cevabı da verilebilir.
Aspirini ezecek ve su ile karıştıracaksınız. Daha sonra toprağı bu su ile sulayacaksınız. Yapraklara da sprey aracılığıyla abartıya kaçmadan sıkacağınız aspirinli su, sinekleri çiçeğinizden uzak tutacaktır.
Örneğin beyaz yaprak biti nasıl yok edilir sorusunun cevabı, ev imkânlarında uygulanabilecek kadar kolay ve sağlıklıdır. Beyaz yaprak bitlerini yok etmek için sirke kullanılabilir. Özellikle; çiçek yağı, elma sirkesi ve su karışımı sayesinde yaprak bitlerini azaltabilirsiniz.
İlgili 37 soru bulundu
Sirkeli su karışımı karşısında beyaz yaprak bitlerinin pek bir şansı yoktur. Özellikle çiçek yağı, elma sirkesi ya da toz biber ile karışım üzerinde yapraklar korunabilir. Tamamen doğal bir çözüm olması ile beraber, bitlerin yapraklar üzerindeki etkisi bütünüyle ortadan kaldırır.
Bir bitki türü olan yaprak biti, koloniler halinde oldukça hızlı yayılan bir canlıdır. Bulundukları ortamdaki mobilya gibi eşyaların üzerine yayılabilen bu canlı, insanlarla temasa geçtiğinde veya elbiselerin üzerine bulaştığında kaşıntı ve çeşitli alerjik reaksiyonlara yol açabilir.
Unlu bit ve kırmızı kabuklu bit mücadelesinde doğru zamanda ve doğru şekilde yapılacak Breaker® 240 SC uygulaması ile etkili sonuç alabilirsiniz.
Çiçeklerinizi böceklerden korumak ve beslemek için aspirin ezip toprağa gömebilirsiniz. Büyük bir şişeye su doldurup içerisine tuz atmalısınız. Daha sonrasında sprey şeklinde çiçeğinize sıkabilirsiniz. Çiçeklerinizi güneş ışığından mahrum bırakmamalısınız.
Unlu bitten ilaç ile kurtulabilirsiniz. Kimyasal olarak mücadelede Bazudin, DDVP, Supracide olidal, Korthion ve Malathion gibi ilaçlar kullanılabilir. Doğal yöntemlerle unlu bitten kurtulma yolu ise çay ağacı yağı ile mümkün. En etkili yöntem çay ağacı yağı uygulaması.
Bir ölçü su ile bir ölçü elma sirkesi veya beyaz sirkeyi karıştırın ve böceklere fısfıslayın. Ayrıca bu karışım, yabani otlar ile karıncalara da etkilidir. Dört diş sarımsağı ezin. Üzerine 2 çay kaşığı sıvı yağ ve 1 çay kaşığı acı kırmızıbiber ekleyip karıştırın.
Aspirinleri toz haline getirin ve su ile karıştırın. Bu karışımı, çiçeğinizin toprağına dökün. Sineklerin azaldığını görebilirsiniz. Eğer çiçeğiniz nemli olduğu için sinekleniyorsa, üzerine kuru toprak ilave edin.
Toprakta sineklenme sorunuyla karşılaşıldığında uygulanan doğal çözüm yöntemlerinden biri, tarçın uygulamasıdır. Toprağın yüzeyine uygulanan tarçın kokusu sinekleri ve böcekleri rahatsız ettiği için azalmasına büyük oranda etki eder.
Halk arasında beyaz nem böceği olarak da isimlendirilen gümüşçün böceklerinin istilasını tespit etmek sandığınızdan daha zor olabilir. Çünkü gümüş böcekleri genellikle gece ortaya çıkar ve gün içerisinde pek görünmezler. Ancak arkalarında bıraktıkları dışkı kalıntıları onları ele verir.
Çiçek böceklenmesine en bilinen çözüm, aspirinli sudur. Birkaç aspirini eriteceğiniz su toprağı besleyerek böcekleri yok eder. Sigara külü, içeriği sayesinde böcekleri topraktan uzaklaştıracaktır. Toprağın su dengesini sağlamalısınız.
Beyaz renk olan böcekler çok küçük olmalarından dolayı kimi zaman toz olarak görülmektedir. Bu böcekler genellikle toz ve kir durumlarında ortaya çıkmaktadır. İlk olarak böcekleri ortadan kaldırmak adına temizlik yapmak gerekmektedir.
Sirkeyi bahçemizde farklı gerekçelerle kullanabiliriz. Sirke çok iyi bir pestisit ama aynı zamanda herbisit. Yani belli oranlarda suyla seyreltilerek kullanılınca böcek ilacı, sulandırılmadan kullanılınca da bitki öldürücü özelliği var.
Beyaz sabunun keskin kokusu özellikle fareleri evinizden kısa süre içerisinde uzaklaştıracaktır. Farelerin ve böceklerin gezdiği yerleri sirkeli su ile silip uzaklaştırabilirsiniz. Sirkeli su ile silinen yüzeylerde böceklerin ve farelerin gezmesi neredeyse imkânsız hale gelecektir.
En bilinen etkili yöntemlerden biri sirkeli su karışımı kullanılmasıdır. Bitkilerin üzerine sprey yardımıyla sirkeli su sıkılması yaprak biti temizleme işlemi için en etkili yöntemler arasında yer alır. Buna ek olarak çiçek yağı, elma sirkesi ve toz biber karıştırılarak yaprak bitleri uzaklaştırılabilir.
Vücut biti insan kanıyla beslenir ve insandan insana bulaşır. Vücut biti enfekte giysilerin veya havluların paylaşılması yoluyla bulaşır.
Nane yağının üzerine 1 fincan elma sirkesi dökün. Elma sirkesinin üzerine de 1 kaşık zeytinyağı ekleyin. Bu karışımı saçlarınıza masaj yaparak yedirin ve 30-45 dakika kadar bekleyin. Süreniz dolduğunda bit tarağını kullanarak saçınızı güzelce tarayın ve bitlerden arındırın.
- Fırça ve taraklar sıcak suda (50 derece) veya bit şampuanı olan bir kapta bekletilerek temizlenmeli. - Yastık kılıfları, son birkaç gün giyilen giysiler ve saç tokaları sıcak suyla yıkanıp sıcak havayla kurutulmalı. - Yıkanamayan her şey çöp torbasına konup ağzı sıkıca bağlanarak 10 gün saklanmalıdır.
Bir miktar sirke su ile seyreltilir. Daha sonra bu bir püskürtücü yardımı ile yaprak biti bulunan bitkinin yapraklarına sıkılır. Sirke yaprak bitlerini temizleyecektir. Arap sabunu: Bir kaşık arap sabununu bir miktar su ile seyreltilir ve bir püskürtücü yardımı ile yaprak biti bulunan bitkilerin yapraklarına sıkılır.
Yaprak biti nedir diye merak ediyorsanız yaklaşık 2 mm uzunluğunda olan yaprak bitleri, siyah, beyaz, sarı, yeşil, kahverengi ve kırmızı renklerde bulunabiliyor. Yapraklar, tomurcuklar, sap ve çiçeklerde rastlayabileceğiniz küçük böcekler, bitkilerin öz suları ile beslenerek hayatta kalıyor.
YAPRAK BİTLERİ Elma yeşil yaprakbitine karşı en uygun ilaçlama zamanı, ağaçla- rın yapraklı olduğu devrede, 100 sürgünde 15 bulaşık sürgün görüldüğü zamandır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri