Kısmen güneş alan, günün büyük kısmını gölgede geçiren bir balkon ya da bahçeniz varsa size uygun olan sebze meyvelerden bazıları şöyle: Roka, pazı, patates, turp, sarımsak, taze soğan, brokoli, karalahana, ıspanak, kabak, marul, havuç ve karnabahar, bezelye, fasülye ve tabii ki baharatlar.
Adı gibi kendisi de adeta ölümsüzlüğü, sonsuzluğu simgeliyor… Ölmez otu, hakikaten de koparıldıktan sonra bile çiçekleri dökülmeyen, topraktaki gibi capcanlı duran bir bitki… Kuruduğunda bozulmadığı, rengi solmadığı için evlerde süs bitkisi olarak yer alıyor. Ölmez otu elbette ki yalnızca bu amaçla kullanılmıyor.
İlgili 23 soru bulundu
Kardelen. Elbette isminden de anlaşılacağı üzere soğuğa dayanıklı çiçekler dendiğinde akla gelen ilk bitki kardelen oluyor. Ocaktan martın sonuna kadar açan bir çiçek türü olan ve en verimli halini bu kış ayları arasında sergileyen kardelen, -20 derece soğuğa kadar dayanabilir.
Uzun ömürlü çiçek çeşitleri arasında en öne çıkanlar ; gelincik çiçeği, ezan çiçeği, çan çiçeği, ekinezya çiçeği, kasımpatı çiçeği ve haseki küpesi olarak sıralanabilir. İlk olarak çan çiçeğini inceleyelim.
Gölge bitkileri, gölge sağlayan veya normal büyüme için bir dereceye kadar gölge gerektiren bitkiler olarak düşünülebilir. Bu bitkilerin bazıları sadece yapraklıdır, bazıları ise çiçeklidir. Çiçek veren dış mekan gölge bitkileri şu şekilde sıralanabilir: Yalancı Keçi Sakalı (Astilbe)
Güneş olmadığına göre bitkiler fotosentez yapamaz ve havadakı oksijen gazı bir hayli azalır. 3.Güneş olmadığı için Güneş sistemindeki tüm cisimlere etki eden çekim etkisi yok olur.
Salonlara ve evlerin diğer odalarına uygun, gölgede yetişen çiçekler arasında zambak, Arap saçı, dragon ağacı, aşk merdiveni gibi bitkiler de sayılabilir.
Bitkiler genellikle yetişmek, gelişmek ve çiçek açabilmek için güneşe ihtiyaç duymaktadır. Bunun yanı sıra orman gibi kapalı bir coğrafyada evrimleşmiş bazı bitki türleri gölge alanları tercih etmektedir.
Domates yetiştiriciliğinde ışığın da önemi büyüktür. En az 6 saat doğrudan güneş ışığı alan yerlerde ye- tiştirilmelidir.
Genellikle yeşim bitkisi, şanslı bitki, para bitkisi veya para ağacı olarak bilinen Crassula ovata, Güney Afrika'nın KwaZulu-Natal ve Doğu Cape eyaletlerine ve Mozambik'e özgü küçük pembe veya beyaz çiçekleri olan etli bir bitkidir; dünya çapında bir ev bitkisi olarak yaygındır.
Deve tabanı çiçeği doğrudan güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır çünkü ışığın geldiği yöne doğru eğilir. Bu da saksı içerisindeki çiçeğin orantısız görünüme sahip olmasına sebep olabilir. Ev içerisinde yetiştirdiğiniz çiçeği yarı gölgede konumlandırmalı ve güneş ışığına göre devamlı olarak saksıyı çevirmelisiniz.
Direk güneş ışığına ihtiyaç duymayan dua çiçeği için en ideal ortam yarı güneş yarı gölge alanlardır. Eğer tek bir taraftan ışık alıyorsa, bir kaç haftada bir yönünü değiştirmeniz yapraklarının eşit miktarda güneş ışığından faydalanması sağlayacaktır.
Bitkiler, tanımları gereği kaçınılmaz olarak fotosentez yapan ve kendi besinlerini üretebilen canlılardır. Fotosentez de güneş ışığı olmadan gerçekleştirilebilen bir kimyasal süreç değildir. Yani güneş ışığı olmasa fotosentezin varlığından ve bitkilerin hayatiyetlerini sürdürmesinden bahsedemeyiz.
İç mekanlarda yapılan bitki yetiştiriciliğinde güneş ışığı olmadığından yapay ışığa yani elektrik ışığına ihtiyaç duyulur. Yapay ışık kaynağı olarak da genellikle HID, HPS ve LED lambalar kullanılır.
Yavaş büyürler: Güneş ışığına maruz kalmayan bitkiler, daha yavaş büyür ve gelişirler. Bu nedenle, gölge seven bitkiler daha az çiçek açar ve daha fazla yaprak üretirler.
Saksıda veya bahçede yetiştirilmeye müsait olan sukulent bitkisi, doğrudan gelen güneş ışığına gerek duymaz. Güneş ışığı altında sararabilir. Bu nedenle aydınlık ya da yarı aydınlık bir ortamda yetiştirilmesi gerekir.
Gerçek Ne? Bitkilerin sizin dediklerinizi anlaması veya sevginizi algılaması mümkün değildir. Bitkilerin müziğin türünü algılaması ve buna göre büyüme şablonlarının değişmesi de mümkün değildir. Evet; bitkilerin müzik dinletildiğinde veya konuşulduğunda daha hızlı büyüdükleri doğrudur.
Gölgeye dayanıklı bitkiler yaprakları genellikle geniş olur, çünkü rahat fotosentez yapmak isterler. Bu bitkilerde çoğunlukla rengarenk çiçeklere rastlanmaz. Peyzaj esnasında gölgeye dayanıklı bitkilerle donattığınız mekan, karanlık bir köşeden fışkıran yeşil bir su görüntüsü verir.
Bunlar arasında yalancı zambak, kardelen, kaya gülü, lavanta, biberiye, adaçayı, çiçekli çalılar, süs çimleri, sukulentler ve kaktüsler gibi bitkiler yer alır.
Aşkın, sevginin sembolü olan gül, dünyanın en güzel çiçeği olarak kabul edilir.
Mor çiçekleri ile oldukça ün kazanan safran çiğdem çiçeği, nadir bulunan bir tür olduğu için listenin başında yer alıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri