Mutfak duvarlarındaki yağlardan kurtulmak için Cif Ultra Hız Yağ Çözücü Sprey yeter! Tencerenizden mutfak duvarlarına sıçrayan yağ lekeleri ve kirleri temizlemek için kirin üzerine Cif Ultra Hız Yağ Çözücü Sprey sıkın ve 10 saniye bekleyin. 10 saniye sonunda Cif Mikrofiber Mutfak Bez ile kiri zorlanmadan temizleyin.
Duvar kaplamanız dokulu boyalardan oluşuyorsa, verimli temizlik için sabunlu su da kullanabilirsiniz, ancak amonyak ile değil, boraks ile daha iyi. Piyasada sodyum borat içeren uygun temizleyiciler bulabilirsiniz. Cifle duvar silme yöntemi de inatçı kirlerde oldukça kullanışlı bir yöntemdir.
Cif mutfak ve banyolarda kullanılan bir temizlik ürünüdür. Cifle temizlik yapıldığı zaman güzelce durulanmadığı zaman yüzeyler üzerinde tortu bırakır. Cif tortuları yüzeylerin üzerinde görünür ve göze hitap etmez.
1- Sirke ve Su Karışımıyla Duvar Temizliği
Bir sprey şişesine eşit miktarda beyaz sirke ve su doldurarak karışımı hazırlayın. Ardından karışımı duvardaki lekelere sıkın ve birkaç dakika bekleyin. Son olarak, mikrofiber bir bezle lekeleri silin ve durulayın. Ayrıca sirke kötü kokuları da yok eder.
Duvar silmeye başlamadan önce bir elektrikli süpürge veya süpürge yardımıyla toz ve büyük kir parçacıklarını temizlemek önemlidir. Sonrasında ise ılık su ve hafif bulaşık deterjanıyla hazırlanan temizlik solüsyonunu nemlendirilmiş bir bez veya sünger ile duvarı nazikçe silmek gerekmektedir.
İlgili 39 soru bulundu
Duvar kağıdı temizlerken renk vermeyen sünger ya da bez kullanmalısınız. Yağ gibi inatçı lekeler için mısır unu ya da nişastayı su ile karıştırıp macun yaparak lekeli bölgeye sürün ve kurumasını bekleyin. Ardından nazik hareketlerle silerek temizleyin.
Duvarlar için: Asperox Sarı Güç'ü duvar yüzeyine* püskürtüp kısa bir süre bekledikten sonra nemli bir sünger veya bez ile silin. Spor Ayakkabılar için: Asperox Sarı Güç'ü spor ayakkabınızın* kirlenenen alanlarına püskürtüp kısa bir süre bekledikten sonra nemli bir sünger veya bez ile silin.
Kararmış duvarların silinmesi için hazırlayabileceğiniz sular da bulunur. Duvardaki kararmaların giderilmesi için iki litre ılık su içerisinde 2 çay bardağı sirke ve bir paket karbonatı karıştırmanız gerekir. Sirke, duvardaki kararmaların temizlenmesi konusunda oldukça etkili maddeler arasındadır.
Ilık suda çözülen bulaşık yıkama deterjanı, duvar lekesini çıkarmak için ve genel temizlik için yeterlidir. Bir bardak amonyak, yarım bardak beyaz damıtılmış sirke veya elma sirkesi ve çeyrek bardak karbonat kullanarak kendi temizleyicinizi de yapabilirsiniz.
Duvardaki lekeleri ılık suya biraz arap sabunu veya bulaşık deterjanı ilave edip yumuşak bir bezle bastırmadan siliniz. Daha sonra iyice kurulayınız. Boyalı duvarlarınızı iyice silip kuruladıktan sonra nişastalı suya batırdığınız renksiz süngerle silerseniz bir sonraki temizlik işlemlerini kolaylaştırmış olursunuz.
Mutfak ve banyolarınızda oluşan su, kireç ve kir lekelerini anında çözerek yüzeyleri pırıl pırıl yapan Cif sprey, halı ve koltuk gibi yumuşak yüzeyleri temizlemek için de birebir.
Bir kovaya su doldurun ve temizlik malzemesi olarak yüzey temizleyici, bulaşık sabunu veya sirke tercih edin. Mikrofiber bezinizi hazırladığınız karışımda yıkayıp sıktıktan sonra duvarlarınızı yukarıdan aşağıya silin. duvara doğru uçuşarak yapışır.
Duvarınızı sadece cifle silmeniz boyanın zarar görmesine neden olacaktır. Bol su ile karıştırarak kullanabilirsiniz. Ancak denemeden önce mutlaka görünmeyen bir alanı cifle silerek etkisini kontrol etmelisiniz.
Her zaman kusursuz bir temizlik için kullandığınız cif, çamaşır suyu, tuz ruhu, Arap sabunu gibi akla ilk gelen temizlik ürünlerine maalesef ki beyaz kapı temizlerken veda etmeniz gerekiyor. Çünkü bu tip ürünler, beyaz kapıları temizlerken aynı zamanda aşırı bir şekilde yıpratıp çürütmeye neden oluyor.
Beyaz duvarlar için çamaşır suyu
Çamaşır suyu, su ile seyreltilerek kullanılırsa duvarlardaki is lekelerini çıarabilir. Karışımı yine temiz bir bez ya da sünger yardımıyla lekeli duvarlarınıza uygulayabilirsin. Uygulama sonrası mutlaka birkaç kez durulama yapman gerekiyor.
6.DUVAR LEKELERİ
Kovanın içerisine biraz su doldurun ve bulaşık makinesi tabletini içerisine atın. Artından bir sünger yardımı ile duvarda bulunan lekeleri silebilirsiniz. Fakat bastırmamaya özen gösterin duvarın boyası çıkabilir.
“Saten boyalı duvar nasıl silinir?” sorusunun cevabı dikkat ve özende saklıdır. Bu duvarlar temizlenirken hassas zeminler için üretilen pamuk özlü deterjanlar kullanılabilir. Saten boyalar sert fırçalarla ve çizme ihtimali olan malzemelerle değil yumuşak temizlik bezleri ile temizlenmelidir.
DUVAR KAĞIDI
Eskiyen duvar kağıtlarını çıkarmak kadar zor bir şey yok. Fakat yumuşatıcı ile kolay bir yolu var. Bir kapak sıvı yumuşatıcıyı bir litre suyla karıştırın ve solüsyonu duvar kağıdının üzerine sıkın. Sadece yarım saat bekleyin sonrasında rahatça temizlenebilir.
Göz kararı ve ihtiyacınız kadar karbonatı ılık su ile karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı duvarınızın ufak ve görünmeyen bir kısmında test edin eğer boyaya zarar vermediyse rahatlıkla temizlemeye devam edebilirsiniz. Hazırladığınız bu karbonatlı karışımı duvara ovalayarak, fazla bastırmadan uygulayın.
Ev temizliğinde kullanılan malzemeler süpürge, faraş ve fırçadır. Toz almak içinse sünger yerine ıslak mendil ve kağıt havlu kullanılabilir. Yağ sökücüler ve çamaşır suyu dışında, elma sirkesi ve karbonat da fayansları ve yerleri silerken kullanılabilir.
Tavan temizliği yapmanın en kolay yöntemlerinden bir tanesi uzun sopalı bir süpürge edinmektir. Eğer süpürgeniz yoksa boya merdiveniyle de temizleyebilirsiniz. Tavan silme kovanızdaki suyun içerisine bir miktar çamaşır suyu eklemeniz tavandaki toz ve lekelerden arınmanızı sağlar.
Kirler yumuşadıktan sonra bulaşık deterjanı ile su karışımıyla duvarlar silinir ve kirlerin tamamen yok olduğu görülür. Temizlenen duvarların daha geç kirlenmesi için temizlendikten sonra nişastalı su ile duvarların silinmesi iyi olacaktır.
Duvarınızdaki lekelere Asperox Sarı Güç uygulayıp bir bekledikten sonra ıslak bir bezle silerek tertemiz duvarlara kavuşabilirsiniz.
Asperox Sarı Güç'ü temizlik yapacağınız suya ekleyerek nemlendirdiğiniz bez ile koltuklarınızı silebilir, etkili bir temizlik sağlayabilirsiniz.
Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde! Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde!
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri