- Bandın çıkarılmak istenilen yüzeyine sıcak su dökerek biraz beklenilmeli ve bant yavaşça çıkartılmalıdır. - Güçlü yapışma özelliği olan çift taraflı bantlar sıcaklık veren herhangi bir malzeme ile ısıtılarak çıkarılabilmektedir. - Aseton içeriğinde bulunan kimyasallardan dolayı güçlü bir çözücü olmaktadır.
Herhangi bir ısı kaynağı kullanılarak, çift taraflı bandın alanı ısıtılır ve bant yerden ayrılır. Buradaki ısı kaynağı evde saç kurutma makinesi veya ütü olabilir. Doğrudan bir saç kurutma makinesi uygulayabilirsiniz. Sonra erimiş bandı bir bezle silin.
Duvarlara poster ya da çerçeve gibi dekoratif ürünlerin sabitlenmesi adına da çift taraflı bantlar oldukça kullanışlı ürünler oluyor. Duvarda kalan çift taraflı bant kalıntıları, ütü veya saç kurutma makinesi gibi cihazlar kullanılarak çıkarılabiliyor.
Bant izini çıkarmak için ev yapımı temizleyiciler ve çamaşır sodası gibi malzemeler kullanabilirsiniz. Sirke, yapışkan kalıntıları çözen etkili bir temizleyicidir. Tuz ve limon suyu karışımı da lekeleri temizlemekte etkilidir. Bulaşık deterjanı, yapışkan izlerini çözmek için güçlü bir seçenektir.
Sıcak sabunlu su ile koli bandı lekesi çıkarma, özellikle de pimapen veya plastik yüzeyler için idealdir.
İlgili 26 soru bulundu
Bunun için bir saç kurutma makinesi veya sıcak su kullanabilirsiniz. Isı uygulandığında, etiketin altındaki yapışkan madde daha kolay çözülür. Ardından, etiketi dikkatlice kaldırarak işe başlayabilirsiniz. Bu süreçte pimapen yüzeyine zarar vermemeye dikkat edin.
Duvardan, camdan, pimapenden ve arabadan bant izi çıkarmanın en etkili yolu sabunlu sıcak su kullanımıdır. Sıcak su ısı derecesinin yüksek olması ile yüzeyde oluşan lekeleri ortadan kaldırma konusunda uzmandır. Bunun yanında kullanılan sabun da yüzeyin arındırılmasına ve temizlenmesine yardımcı olmaktadır.
Yapıştırıcıyı sertleştirmek için az miktarda sofra tuzu uygulayın. Ardından, çıkartma soyulmaya başlayana kadar dezenfektanlı ıslak mendil kullanın. Birkaç ıslak mendil kullanmanız gerekebilir. Kalıntının üzerine bir silgi sürün.
Açık Renk Duvarlar İçin Aseton Veya Tiner:
Aseton ya da tiner kullanılarak da duvardaki bant izleri sökülebilir. Bu maddeler renk soldurma riski taşıdığından sadece açık renk duvarla da kullanılmalıdır. Beze biraz tiner ya da aseton dökülerek duvarın silinmesi bant izlerinin çıkarılmasında oldukça etkilidir.
Bulaşık süngerinin üzerine bir miktar bulaşık deterjanı dökün ve camın üzerine çok fazla bastırmadan silin. Bu işlem sayesinde yumuşayan yapışkanlı etiket çok çabuk bir şekilde çıkacaktır.
Sabunlu sıcak su hazırlayarak üzerinde bant lekesi bulunan eşya bu kaba konur ve bir süre bekletilir. Ardından yumuşamış olan leke çok kolay bir şekilde çıkmış olacaktır. Başka bir koli bandı lekesi çıkarma yöntemi, karbonat ve sıvı yağ da aynı şekilde ufak malzemelerde kullanılabilmektedir.
Akrilik çift taraflı bant, dayanıklı bir yapışkan banttır, su geçirmez ve hava koşullarına dayanıklıdır. Neredeyse görünmez sabitleme yüzeyleri, göze hoş görünmeyen kalıntı bırakmadan pürüzsüz tutmaya yardımcı olur.
Güçlü bandı iz bırakmadan sökmek için sıcak suyu bir beze döktükten sonra uygulama yapılan alanı uygun bir şekilde silebilirsiniz. Bunun yanı sıra bir parça pamuğa aseton dökerek çıkarabileceğiniz çift taraflı güçlü bandı dilerseniz üstüne fön makinesi tutarak da çıkarabilirsiniz.
Çift taraflı bant kullanacaksanız ilk olarak yapıştırılacak yüzeyi ya da objeyi temizlemelisiniz. Yapıştırılacak alanda ıslaklık, nem, toz bulunursa bant yüzeye iyi bir şekilde yapışmaz. Yüzey ıslaksa kurulmalı, tozlu ise tozdan arındırılmalıdır.
Metal, plastik ve selefonlu yüzeylerde de üstün performans gösteren çift taraflı film bantlar; yüksek nem dayanımı sayesinde bu alanlarda kullanım olarak öne çıkmaktadır. Mobilya sektöründe ise profil montajlarında kullanılır. Pürüzlü yüzeylere, ahşaba ve plastik yüzeylere yüksek yapışma kabiliyeti ile tercih edilir.
Command™ Cırt Cırt Bantlar ile tablo ve fotoğraflarınızı duvarda çivi deliği oluşturmadan asabilir ve istediğiniz zaman hiçbir iz bırakmadan çıkarabilirsiniz. Uygulaması hızlı ve kolaydır. Boyalı, ahşap, fayans gibi birçok yüzeye sıkıca yapışır. Çıkartıldığında arkasında delik, iz veya leke bırakmaz.
Halk arasında çamaşır sodası olarak da bilinen sodyum karbonatı bir kap içerisinde sıcak su ile karıştırıp, bant lekesi olan eşyayı bu su içerisinde 5-6 dakika kadar bekletebilirsiniz. Sodyum karbonat bant lekesinin çoğunu çıkaracak ve geriye kalan kalıntıları temiz bir bez yardımıyla silerek arındırabilirsiniz.
İhtiyacınız olan tek şey ılık, köpüklü su. Ilık su bandı yumuşatır, böylece bir sünger veya bezle kurumuş bantları çıkarabilirsiniz. Isı uygulayın! Ilık suyun bandı yumuşatmasına çok benzer şekilde, ısı uygulamak da doğramaların yüzeyine zarar vermeden inatçı yapıştırıcıların erimesine yardımcı olabilir.
Emine hanım merhaba, daha pratik ve sağlıklı bir öneri; asetonla ıslattığınız pamuğu çamaşır sodasına bandırıp sorunlu yere sürdüğünüz de toz siler gibi çıktığını göreceksiniz.
Temiz, boş bir sprey şişesinde bir ölçü sirke ile bir ölçü suyu karıştırın. Çözeltiyi plastiğin üzerine püskürtün. Plastiği tamamen ıslatan sirke çözeltisiyle plastiğe bolca püskürtün. Sirke, sert yüzeyleri dezenfekte etmenin yanı sıra yağ, küf ve sert su lekelerini çıkarmada iyidir.
Zeytinyağı-tuz, tuz-sıcak su karışımları ve aseton en etkili yöntemlerdir. Bu yöntemlere ek olarak çamaşır deterjanı ve margarin-karbonat karışımı da Japon yapıştırıcı lekesini çıkarmak için kullanılır.
Kuruyan Japon yapıştırıcıyı tuzlu sıcak suyla temizlemek için keskin olmayan bir bıçak kullanarak yüzeyden kazıyabilirsiniz. Japon yapıştırıcıdan kalan artıkları temizlemek için kumaş ya da peluş ürünleri düşük derecede yıkamanız önerilir.
Lekeleri Kolaylıkla Çıkaracak
Pimapenlerde oluşan lekeler için temizleme suyunun içine bir miktar beyaz sirke eklemeyi denemelisin. Sirkenin temizleyici etkisi hem yüzeydeki lekeyi çıkaracak hem de pimapeninn daha parlak görünmesini sağlayacaktır.
Kalan yapışkanı , 90⁰ alkol ile temizleyebilirsiniz. Bir kompresin üzerine bir kaç damla alkol dökün ve alkolü yara temas ettirmeden yapışkan izi nazikçe çıkartın.
Bandı ıslatarak kolay bir şekilde çıkarmak mümkün olacaktır. Bandın çıkarılmasının ardından ise zaman zaman kalıntıları yüzeyde kalabilmektedir. Bu kalıntılardan kurtulabilmek için su, sirke ve sabun kullanılabilmektedir. Bu malzemelerin karıştırılması ile kolay bir şekilde kalan yapışkanları çıkarmak mümkün olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri