Çift taraflı kullanılabilen döküm plakalar sayesinde tost veya hamburger, yumurta veya krep ve ızgara yapabilirsiniz. Tek hareketle takılıp çıkarılabilen mıknatıslı plakalarla artık mutfakta işimiz çok kolay. Malzemeler plakalara yapışmaz, sizin de her kullanımdan sonra temizlik yapmanıza gerek kalmaz.
Alimünyum plaka ile demir döküm plaka arasındaki farklar nelerdir? Alimünyum plakalar çabuk ısınır, teflon, granit yada seramikle kaplı bu tür tost makineleri yapışmayı önlerler. Döküm plakalar ise geç ısınır ancak ısıyı uzun süre muhafaza ederler.
Plaka ve Tabanlar
Teflon ve seramik tabanlar kolay temizlenir ve yapışmazlar. Seramik taban, teflon tabana göre daha sağlıklıdır. Demir döküm tabanlar ise hem ağır hem de geç ısınır ancak size diğer tabanlara göre daha lezzetli bir tost deneyimi sunarlar.
Tost makinesi seçimi yaparken, kullanım amacına, boyutuna, kaplamasına, güç ve ısı ayarlarına, malzeme kalitesine ve enerji tüketimine dikkat edilmelidir. Kullanım Amacı: Tost makinesi tercihi yaparken, evde kullanılacak bir model mi, yoksa profesyonel mutfaklar için mi gerektiğine karar verilmelidir.
Döküm tost makineleri için en iyisi demek pek de yanlış olmaz. Oldukça uzun ömürlü ve sağlıklı bir kullanım sunan döküm tost makineleri geç ısınır ve bu ısıyı uzun süre muhafaza eder. Eğer ”ben evimde büfe tostu lezzetini deneyimlemek istiyorum” derseniz ihtiyacınız olan tek şey döküm bir tost makinesi olacaktır.
İlgili 24 soru bulundu
Tost makinesinin watt değeri, performansı ve ısınma hızı açısından önemlidir. Genellikle en iyi sonuçları elde etmek için 800 ila 1500 watt arasında bir tost makinesi tercih edebilirsiniz. Daha yüksek watt değerine sahip tost makineleri daha hızlı ısınır ve tostları daha çabuk pişirir.
Geleneksel yapışmaz kaplamalara alternatif olarak, granit veya seramik kaplamalı tost makineleri tercih edilebilir. Granit kaplama daha dayanıklıdır ve yüksek ısıyı daha iyi ileterek daha homojen kızartma sağlar. Seramik kaplama ise çizilmeye karşı dirençlidir ve sağlıklı bir seçenektir.
Bosch Tost Makineleri, güç seçeneklerine göre iki farklı şekilde tasarlanmıştır. İkisi de 220-240 Volt olmakla beraber makinelerden bir tanesi 2000 diğeri ise 1800 Watt'lık güce sahiptir.
Tost Makinesi Granit mi İyi Döküm mü? Alüminyum plakalar çabuk ısınması özelliğiyle bilinir. Granit ile kaplı tost makineleri yapışmayı önler özelliğe sahiptir. Döküm plakalar ise geç ısınır, ancak ısıyı uzun süre muhafaza edebilirler.
Plakası çıkmayan tost makinesi nasıl temizlenir diye düşünebilirsiniz. Plakaların çıkmaması durumunda bezin ucunu veya süngerin bir kenarını plakalara doğru iterek temizleyebilirsiniz. Plakaların üzerine deterjan döküp birkaç dakika beklemeniz önerilir. Bu işlem plakaların yağa ve kırıntılara yapışmasını önler.
Döküm yüzeyler geç ısınıyor ancak sahip olduğu ısıyı uzun süre koruyabiliyor. En büyük dezavantajı olarak çok ağır olmaları ve temizliğinin zor olması sayılıyor. Döküm tost makineleri tasarım anlamında da oldukça başarısız makineler arasında yer alıyor.
Tost makinesi soğuyup prizden çıkarıldıktan sonra, tüm kırıntıları dökmek için baş aşağı çevrilir. Plaka altındaki kalıntılar bir sünger veya fırça ile temizlenir ve gerekirse, ılık su ve bulaşık deterjanı ile silinir. Temizlik işlemi tamamlandıktan sonra, tost makinesini kurulanır.
Tefal tost makinesi modellerinin plakalarında tırtıklı yüzey detayına da yer verilir. Bu tırtıklar sayesinde ekmek ve sucuk dilimleri daha biçimli şekilde pişer. Yiyecekleri bastırmayı kolaylaştıran tırtıklar, tost dilimlerinin üzerinde çizgilerin oluşmasını sağlar.
Tost makinenin plakaları çıkıyorsa büyük bir kaba sıcak su koyup plakaları içine koyun. Ardından suyun içine deterjan ekleyin ve plakaları yaklaşık 1 saat suda bekletin. Sıcak su ve deterjan sayesinde plaka üstündeki bütün lekeler yumuşayacaktır.
Örnek vermek gerekirse korkmaz tost makinesinde daha sağlam iken arzum marka tost makinesine daha narin davranmak gerekebiliyor. Üretilen ürünün malzemeleri de bu konuda önem kazanıyor. Korkmaz mı daha iyi arzum mu dersen tost makinesi açısından ben korkmaz derim.
Evimizde kullandığımız bir çok cihazla aynı seviyelerde elektrik tüketimlerine sahipler, 12 dilimlik sanayi tipi tost ya da döküm tost makinesi olarak bilinen bir ürün, 1200-1500 Watt aralığındadır, bir çok kullandığımız ev tipi tostlar bile bazen 2000 Watt seviyelerinde olabilmektedir.
Piyasada göreceğiniz tost makinelerinin çoğu alüminyum kaplamalıdır. Özellikle ev kullanımı için üretilenler bu şekildedir. Hızlı ısındıkları için pek çok kişi tarafından tercih edilir. Teflon, seramik ya da granitle kaplanan bu tipteki tost makineleri yapışmayı önlerler.
Tost makinesinin günde 1 saat çalıştığını düşünürseniz aylık elektrik tüketimi 30x2x1=60 kW tüketim bedeli ortaya çıkacaktır.
Karaca tost makinesi 2000 W ve 1800 W arasında değişen motor güçleri sayesinde oldukça yüksek bir performans sergiler. En geniş modelleri ile 4 adete kadar tost pişirilmesini mümkün kılan makineler, özel malzemelerden üretilmiş yanmaz yapışmaz tabanları sayesinde yemeklerinizi güvenle hazırlayabilmenize olanak tanır.
Granit tava ile döküm tava arasında farklılıklar bulunmaktadır. Örneğin granit tavanın yanmaz ve yapışmaz özelliği bulunurken demir döküm tavalar yapışma özelliğine sahiptirler. Döküm tava, daha hassas kullanım talimatlarına sahiptir fakat granit tava kullanımı son derece kolay ve rahattır.
Granit ile döküm arasındaki fark birinin mermer benzeri bir taş hammaddesinden diğerinin demirden üretilmesidir. Granit tavanın yanmaz ve yapışmaz özelliği bulunurken; saf demir döküm tavalar yapışma riskine sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri