İnce ve orta büyüklükte doğranır, ciğerin büyüklüğünde ve ince olacak şekilde kuyruk yağı doğranır. Ciğerler yıkanır kağıt havlu ile kurulanır. Derin bir kaba ciğer alınır üzerine çeyrek zeytinyağ dökülür . Pulbiber, tuz ,kimyon ilave edilir iyice harmanlanır bi gece önceden yapılır terbiye edilir.
Süzülen ciğerleri orta boy yayvan bir kaba koyun. Ciğerlerin üzerine 6 yemek kaşığı zeytinyağ, damak tadınıza göre tuz ve kimyon koyun. Ardından damak tadınıza göre kekik, kırmızı pul biber ve isteğe bağlı olarak yarım su bardağı kadar süt ekleyin. Tüm malzemeyi eliniz ile güzelce harmanlayın.
Ciğeri geniş bir kapta sütü dökerek 1-2 saat bekletelim (2 saat beklemesi daha iyi olacaktır :) ) Ciğerin süt ile terbiyelenmesi kanın ciğerden temizlenmesini ve koku yapmamasını sağlarken, daha çok yumuşaklık, lezzet katıyor.
Ciğeri bulamak için kullandığınız unun içine ekleyeceğiniz bir tutam kişniş kokuyu tamamen yok edecektir.
İlgili 25 soru bulundu
Ciğeri pişirmeden önce yapılan en büyük hataların başında ciğeri yıkamak geliyor. Kullanacağınız ciğer türü (kuzu, dana vb) hangi tür olursa olsun yıkmamanızı öneririz. Ciğerleri pişirmek istediğiniz boyutlarda kestikten sonra bir süzgecin üzerine alın. Altına bir kap koyun ve yıkamadan bu şekilde bekletin.
Ağız kokusu varlığında ilk önce ağız ve diş hijyeni alışkanlıkları gözden geçirilmelidir. Yemekten sonra dişler ve dil fırçalanmalı, diş ipi kullanılmalı ve bol su içmek gibi yaşam tarzı değişiklikleri yapılmalıdır. Bu gibi değişiklikler yaptıktan sonra ağız kokusu devam ederse, diş hekiminize başvurulması gerekir.
Bir su bardağı kadar da sıcak su ekleyelim kısık ateşte 8-10 dk daha pişirelim. Yumuşacık ciğer sotemiz hazır, deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Bir de bu şekilde deneyin, inanın pişman olmayacaksınız. Hem ciğerimiz yumuşak oluyor hem daha lezzetli oluyor bir gece sütün içinde bekleyince. Ertesi gün ciğerimizi güzelce yıkayıp, süzülmeye bırakalım.
Maden Suyu İle Yumuşacık Ciğer Kavurma Tarifi için önce yarım kilo dana ciğerin zarını soymak için soğuk suya koyup zarlarını temizleyelim ve iri doğrayalım, Derin bir kase içine ciğerimizi alıp üzerine 1 bardak sütümüzü ve 1 şişe (200 ml) maden suyumuzu döküp 1 saat kadar kenarda bekletelim.
Sonuç olarak, 1 kg ciğerden kaç adet ciğer çöp şiş çıkacağı konusu, kullanılan malzemeler ve tercihlere bağlı olarak değişkenlik gösterir. Ancak, ortalama bir tahmine dayanarak, yaklaşık olarak 40-50 adet ciğer çöp şiş elde edebilirsiniz.
Etinizin daha yumuşak olmasını istiyorsanız ön marinasyon yapabilirsiniz. Derin bir kapta 1 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz ve dilediğiniz baharatları ekleyin. Yaklaşık 3 saat kadar bu marinasyonun içerisinde bekletin.
Ciğer yıkanıp küp küp doğranır ve haşlanıp bir kenara alınır. Bir tavaya biraz yağla soğan ve patates alınır. Salça tuz ve baharat eklenir. Ciğerler de eklenip güzelce karıştırılır.
Ciğeri marine etmek için birkaç kaşık sıvı yağ, yarım su bardağı süt, kimyon, pulbiber, kekik ve isteğe göre diğer baharatları ekleyin. Tüm malzemeyi iyice harmanladıktan sonra üzerini kapatıp 3-4 saat buzdolabında bekletebilirsiniz. Daha sonra ciğeri ister fırında, ister mangalda, isterseniz ocakta pişirebilirsiniz.
Derince bir kaba bir su bardağı süt, yarım çay bardağı zeytinyağı, bir limonun suyu, bir çay kaşığı karbonat, bir çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber ve bir fiske tuzu konup karıştırılır. Ciğerler tek tek bu sosa atılıp elle bir iki defa karıştırılır ki terbiye ciğerlerin her tarafına ulaşsın.
Ciğerinizi küp küp kesin. Ciğeri kesinlikle yıkamayın. Bir süzgeçe alın ve süzülmesini sağlayın.
Piştikten sonra küçük parçalar halinde doğranana ciğer, biber ve soğanın üzerine dökülür. İçine 1 tatlı kaşığı kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı pul biber, köri(arzuyagöre) ilave edilir. Düz bir tabağa 3 yemek kaşığı yoğurt dökülür. Kavrulan karışım ilave edilir.
Yapışmaz bir tavaya alınan yarım çay bardağı sıvı yağa doğranmış iki adet kuru soğan ve ciğerler ilave edilip devamlı karıştırarak kavrulur. Bir çay kaşığı tuz, bir çay kaşığı kekik, bir çay kaşığı kimyon ve yarım çay kaşığı karabiber ve ezilmiş sarımsak ilave edilip karıştırılır ve altı kapatılır.
2) İyice süzdüğünüz ciğeri, marine tarifiyle terbiye edin. 3) Marinesi tamamlanan ciğerleri çöp şişe geçirip, fırın tepsisine bırakın. Domates soğan ve biber de çöp şişe geçirseniz, birlikte tüketebilirsiniz. 4) Ciğer tepsisini 200° ısıtılmış fırına atıp 30 dk pişirin.
Dana ciğerini iyi pişirmek için pişme öncesinde ciğerin biraz sirke ve tuzla bekletilmesi tavsiye edilir. Bu iki malzeme ciğerin daha yumuşak pişmesini sağlar. Kuzu ciğeri pişirirken ise yine aynı detaylara dikkat edilmelidir. Kuzu ciğeri daha yumuşak olduğundan, pişirme süresini daha az tutmak yeterlidir.
Ciğeri haşlamadan direk olarak da yapabilirsiniz. Ama haşlandığı zaman. Kanlı suyunu atıyor ve daha hoş bir görüntü oluyor.
Bir kere öpüşmeden önce ağzınızın kötü kokmadığından emin olmalısınız. Ağız kokunuz olduğunu düşünüyorsanız ağzınıza meyveli ya da naneli bir sakız ya da şeker atarak sorunun üstesinden gelebilirsiniz.
- Bol ve sık su tüketilmesine dikkat etmek gerekiyor. - Aç kalmamak ağız kokusunu engellemede etkili oluyor. - Probiyotikten zengin gıdalar alınmasına önem vermek gerekiyor. - Ceviz, fıstık gibi çerezler, tarçın, bitkisel çaylar, nane, maydanoz, elma, salatalık gibi gıdalar ağız kokusunu önlemede yardımcı olabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri