Ilık su ve amonyaksız sabun karışımını küçük bir kovaya koyunuz. Temiz bir mikro fiber bezi bu karışıma batırarak ıslatınız ve mermer zemine uygulayınız. Leke çıkarma işleminde fırçadan yardım alınız ve hafif baskı uygulayınız. Leke çıkartma işleminizin ardından yüzeyi su ile temizleyiniz ve kurulayınız.
Mermerin yapısı seramik ve fayanstan farklı olduğundan sıradan temizlik malzemeleri asla kullanılmamalıdır. Mermerin temizliği ve parlatılması özel ilgi gerektirir. Mermer Cilası ve Parlatma İşlemi Nasıl Yapılır? Bir su bardağı suya karbonat eklenir bu solüsyon temiz bir bez ile bastırılmadan mermer yüzey silinir.
Bu kapsamda uygulayacağınız en ideal yöntem evde karbonatlı solüsyon hazırlamaktır. 1 su bardağı suya 1 paket karbonat olacak şekilde hazırladığınız solüsyon ile mermeri nazikçe silmeniz gerekir. Bu işlemden sonra 1-2 saat boyunca mermerin kuruması beklenmelidir. Sonrasında ise temiz su ile durulama yapılmalıdır.
Mermer temizliği için mutlaka doğal ürünleri kullanmanız gerekir. Asitler ve kimyasal temizlik maddeleri doğal taştan zarar vermektedir. Özellikle metal yıkayıcıların kullanmaktan uzak durmanın gerekir. Doğal mermer temizliğinde sirke, limon suyu ve aseton gibi ürünleri kullanabilirsiniz.
Kâsede lekenin üzerini kaplayacak kadar karbonat ve oksijenli suyu birleştirip, lekenin üzerine sürün. Karışımın bulunduğu mermer parçasını naylon ile örtün ve yarım saat kadar bekletin. Yarım saat sonra temiz bez yardımı ile karışımı mermerden temizlediğiniz de, o eski lekeden eser kalmadığını göreceksiniz.
İlgili 27 soru bulundu
Mermer yüzeylerin temizliğinde kullanabileceğiniz birkaç yöntem aşağıdaki gibidir: Ilık su ve amonyaksız sabun karışımını küçük bir kovaya koyunuz. Temiz bir mikro fiber bezi bu karışıma batırarak ıslatınız ve mermer zemine uygulayınız. Leke çıkarma işleminde fırçadan yardım alınız ve hafif baskı uygulayınız.
Doğal taşların temizliği önem hassasiyet gerektirmektedir. Sentetik bazlı temizleyiciler ve çamaşır suları mermer yüzeylerde kullanılmaz.
Mermerde sarı lekelerin oluşmasını önlemek için düzenli olarak temizleyin. Temizlikte asit içeren malzemeleri kullanmayın. Karbonat veya oksijenli su mermerdeki sarı lekelere müdahale etmek için uygun ve etkilidir. Temizlik işleminden sonra mermer yüzeyi mutlaka kurulayın.
Çizikler çok derinse, kaba taşlamadan ince taşlamaya kadar işlenmeleri gerekir ve yerel derin çizikler de yerel taşlama ile giderilebilir. Mermer üzerindeki küçük çizikler mermer parlatma tozu ile parlatılabilir. Granit (granit) veya ana bileşeni silisli taş, granit parlatma tozu ile cilalanabilir.
Arap sabunu, doğal bir temizleyici ve parlatıcıdır. Mermer yüzey temizleyici olarak kullanılabilir. Arap sabunu, mermer yüzeydeki kirleri ve lekeleri temizlerken, yüzeyi parlatır ve doğal parlaklığını geri kazandırır.
Polisil Mermer Cilası mat, donuk ve eskimiş görüntüdeki mermerlerinize yeni görüntüsü kazandıracak. Aynı zamanda su ve diğer lekelere karşı koruma sağlayacak olan polisil mermer cilası Düzenli kullanım durumunda çizilme ve bozulma ile birlikte oluşan leke izlerini azaltmaya yardımcı olur.
Hidrojen Peroksit ile Mermer Beyazlatma
Bu yöntemden yararlanabilmek için mermerin üstüne oksijenli su dökebilir ya da fısfıs sprey şişeden yardım alabilirsiniz. İşlemlerin ardından karbonat yönteminde uyguladığınız gibi hava almayacak bir şekilde streç film ile sarmanız ve 24 saat bekletmeniz yeterlidir.
İlk uygulandığı gün kadar parlak, temiz ve estetik bir görüntüye sahip olması için mermer üzerinde sürekli bir şekilde temizlik uygulaması önemlidir. Bilhassa tam profesyonel bir yaklaşım ile kesin bir çözüm elde etmek için mermer silimi ve parlatma gibi bir işlem uygulanabilir.
Beyaz mermerler için uygun olan limon ve beyaz sirke ile temizlik, tezgahın daha parlak ve daha temiz olması için uygulanabilir. Yapmanız gereken bir fincan beyaz sirke içine birkaç damla limon ekleyin ve bu karışımı kullanarak tezgah üzerini temizleyin.
Bu işlemde, zemin düzleştirme işlemi yapılarak, mermer yüzeyindeki pürüzler, çıkıntılar, çizikler ve lekeler giderilmektedir. Honlama işlemi ile birlikte, taş zeminlerin endüstriyel elmaslar yardımı ile düzleştirilerek, yüzeyler parlak ve ışıltılı görünüm kazandırılır.
Karbonat ve oksijenli su, sarı lekeleri çok kısa süre içerisinde ortadan kaldıran mucizevi bir karışımdır. Karbonat ve oksijenli su bir kabın içerisine konur ve karıştırıldıktan sonra sarı lekenin üzerine dökülür. Bu işlem genelde 1 defa uygulandığında sarı leke ortadan kalkar.
Temiz bir bez üzerine bir miktar bulaşık parlatıcısı dökerek tüm tezgahı hafifçe ovalayarak temizleyin. Tezgah üzerindeki sararma ve lekelerin kısa bir süre içerisinde yok olduğunu fark edeceksiniz.
Sararmış ve eskimiş açık renkli mutfak tezgahlarınıza, oksijenli suyu püskürtün. Önce birkaç saniye her bölümü süngerle ovalayın ve bekleyin. Bekleme aşamasında, sarı görünüm tezgahtan aşınmaya başlayacaktır. Ortalama 10 dakika kadar bekledikten sonra yeniden süngerle tezgahı silmeye devam edin.
Mermer, doğal taş, muşamba gibi aside dayanıksız yüzeyler ile emaye, demir, bakır, pirinç ve çinko gibi metal malzemeler ve kaplamalar üzerinde Porçöz Pas ve Kireç Çözücü'yü kullanmayın.
Eğer mermer tezgahınız sararmaya başladıysa limon ve tuzla ovarak rengini açabilirsiniz. Bunun dışında hem parlamasını hem de üzerinde bulunan mikropların kırılmasını istiyorsanız limon ve karbonatı karıştırıp bir macun haline getirin. Oluşan karışım ile tezgahın üzerini ovalayın.
Genellikle kahve, limon, asitli gıdalar ve boya gibi malzemeler mermer üzerinde leke yaptığında bu lekeler mermerin iç kısmına doğru ulaşmaya başlar. Bu tür lekeler daha zor temizlenen lekeler oluşturmak ile birlikte ancak profesyonel şekilde mermer silimi ve parlatma gibi işlemler uygulanması ile ortadan kalkabilir.
Bu nedenle mermere çamaşır suyu kullanımı yerine asidik ve bazik yapılı temizleyicilerden vazgeçerek nötr temizleyiciler tercih etmek gerekir. Bu tür temizleyiciler günümüzde marketlerde, temizlik malzemesi satışı gerçekleştirilen işletmelerde ve internet satışlarında tüm markalar tarafından sunulmaktadır.
Derz temizleyici, mermer derz temizleme işlemi gerçekleştirmek için marketlerden temin edilebilir ve bir diş fırçası veya sünger vasıtasıyla kullanılabilir. Çamaşır suyu ile karbonat karıştırıldıktan sonra kolaylıkla bir macun elde edilebilir ve bu macun derz araları üzerinde su vasıtasıyla kolaylıkla uygulanabilir.
Hazırladığınız Sol Cement C'yi mermer üzerindeki betonlu bölgeye uygulayın. Fırça veya sünger yardımıyla ürünü bölgeye sürün. 3. Sol Cement C'yi mermerin yüzeyinde en az 10 dakika bekletin. Bu süre zarfında ürün beton kalıntılarını yumuşatarak kolayca çıkmalarına yardımcı olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri