Cilde Düzenli Olarak Peeling Yapmak: Cilde düzenli olarak peeling uygulanması gözenekleri ve kıl köklerini tıkayabilecek ölü deri hücrelerinin temizlenmesine katkıda bulunabilir. Kimyasal veya fiziksel peeling uygulaması çilek bacak görünümünün iyileşmesine yardımcı olabilir.
Noreana Scrub Peeling düzenli ve doğru uygulayarak yenilenmesini ve güçlenmesini istediğiniz cildinizin SELÜLİT, ÇATLAK , KOYU LEKE ,BATIK , KIL DÖNMESİ ve ÇİLEK BACAKgörünümü gibi sorunlara karşı daha daha dayanıklı hale gelmesine yardımcı olur - Noreana Scrub Peeling solgun ve kuruyan cildinizi rahatlatır anında ...
Tüyleri çıkış yönüne ve nazikçe tıraş etmek gerekir. Ayrıca, duş sırasında ya da sonrasında, fazla yağ ve ölü deriden arındıktan sonra bacakları tıraş etmek çilek bacak görünümünü azaltacaktır.
Bacak peelingi, cildin topaklanmış ve ölmüş hücrelerini temizlemek için yapılan bir bakım yöntemidir. Adımlar hemen aşağıda: Bacakları yıka ve kurula. Peeling jeli ya da kozmetik ürününü uygun miktarda al ve bacaklarına masaj yaparak uygula.
Koltuk altı kararması, dirsek ve diz kararması, çilek bacak gibi cilt lekelerinde glikolik asit toniği güvenle kullanılabilir.
İlgili 40 soru bulundu
Bacaklarınızı yıkayıp kurulayın ve üzerine bebek pudrası sürün. 1/4 bardak toz şeker, 3 yemek kaşığı limon suyu ve 1/2 su bardağı zeytinyağını karıştırın. Bu karışımı bir kavanoza aktararak iyice çalkalayın. Bacaklarınıza sürün ve 20 dakika sonra ovalayarak çıkartın.
Sonuç olarak, pürüzsüz bacaklara sahip olmak için düzenli cilt bakımı yapmak, epilasyon yöntemleri denemek, peeling yapmak, düzenli egzersiz yapmak, sağlıklı beslenmek, anti-selülit ürünleri kullanmak ve güneş koruyucu kullanmak oldukça etkili yöntemlerdir.
Vücut peelingini uygulamak için en uygun zamanlardan biri duş sırasındadır. Duş sırasında ılık su ile cildiniz yumuşadıktan sonra peeling işlemine geçebilirsiniz.
Bu nedenle kese gibi tahrişi arttırabilecek işlemler için 1 hafta beklemek gerekir. Peeling de aynı şekilde tahrişi arttırabileceği için lazer epilasyondan sonra yapılmamalıdır. Kese, peeling gibi uygulamalar lazer epilasyondan 1 hafta sonra yapılabilir. 1 haftadan önce kese yaptırılmamalıdır.
Özellikle de bir peeling olarak kullanıldığında. Bunun için yapman gereken tek şey 4 çay kaşığı badem yağı ile istediğin miktardaki doğal tuzu bir kasenin içerisinde karıştırmak. Ardından içine birkaç damla lavanta esansı ekleyebilirsin. Dairesel hareketlerle masaj yaparak peelingi uygulayabilirsin.
"Çilek bacak" terimi genellikle çocuklarda görülen ve bacaklarda belirgin kırmızı lekelerin veya kabarıklıkların ifadesi olarak kullanılır. Bu durumun altında yatan nedenlerin çoğu genellikle benign (zararsız) cilt lezyonlarıdır ve zamanla kendiliğinden geçebilir.
Cilde Düzenli Olarak Peeling Yapmak: Cilde düzenli olarak peeling uygulanması gözenekleri ve kıl köklerini tıkayabilecek ölü deri hücrelerinin temizlenmesine katkıda bulunabilir. Kimyasal veya fiziksel peeling uygulaması çilek bacak görünümünün iyileşmesine yardımcı olabilir.
Çilek bacak için evde peeling yapmak istiyorsanız türk kahvesi, yulaf ya da karbonatı tercih edebilirsiniz. Çilek bacak için evde peeling yapmadan önce sıcak su ile ılık bir duş almalı duştan sonra uygulama yapmalısınız. Böylelikle ölü derileri yüksek oranda temizleyebilir, çilek bacak sorununu da giderebilirsiniz.
Evde bacak peelingi yapmak, cildinizi ölü hücrelerden arındırarak bacaklarınıza daha parlak ve pürüzsüz bir görünüm kazanmanıza yardımcı olabilir. Haftada bir veya ihtiyaca göre düzenli olarak bu yöntemi uygulayarak bacaklarınıza özel bir bakım sağlayabilirsiniz.
Evde doğal içerikler veya kozmetik ürünler ile yapılacak peeling yönteminde ürün cilde hafif dairesel hareketler ile 1-2 dakika yedirilir ve sonrasında su ile durulama yapılır.
Haftada kaç kez peeling yapılmalı diye merak ediyorsan onun da cevabını hemen verelim. Bu uygulamayı haftada en fazla 1-2 defa yapmanı tavsiye ediyoruz. Gereğinden fazla uygulama yaparsan cildin koruyucu bariyerine zarar verebilirsin. Özellikle kuru bir cilde sahipsen bu noktaya dikkat etmen önemli.
Cilt hücrelerinin tamamen kendini yenilemesi yaklaşık 1 ay sürebilir. Pek çok insan haftada 2-3 kez kese ile peeling yaparak ölü cilt hücrelerinden kurtulabilir. Bu süre yeterlidir.
Peeling için hazır olarak satın alınan ya da evde hazırlanan ürün cilt tipine göre seçilmelidir. Yüze uygulanan madde 5 dakika bekletildikten sonra ılık suyla iyice yıkanarak uzaklaştırılmasıdır. İşlemden sonra mutlaka cilt tipine uygun bir nemlendirici kullanılmalıdır.
Duş sırasında açılan ve genişleyen gözenekler sayesinde daha etkili sonuçlar elde edebilirsiniz. Peelingi spatula yardımıyla ya da parmaklarınızla az miktarda alarak nazik ve dairesel hareketlerle istediğiniz bölgeye uygulamalısınız ve sonra cildinizi durulamalısınız.
Ürünü uygulamadan önce yüzünüzü uygun bir ürün ile temizlemeniz tavsiye edilir. Sonrasında yeterli miktarda ürünü elinize alarak yumuşak ve dairesel hareketlerle uygulama yapabilirsiniz. Talimatlarda yazan süre dolduktan sonra yüzünüzü ılık su ile yıkayabilirsiniz.
Kimyasal peeling sonrası 1-2 hafta boyunca yatıştırıcı ve nemlendirici ürün kullanımı önerilir. Hassas temizleyiciler ile günlük temizleme, gündüz 30 ve daha yüksek koruma faktörlü mineral filtre içeren güneş kremleri, akşam ise kapatıcı özellikte olmayan nemlendiricilerin kullanımı gerekir.
Kimyasal peeling sonrası yaklaşık bir ay boyunca epilasyon yaptırmaktan kaçınılmalı, ilk gün duş alınmamalıdır. İşlemden 2 ila 3 gün sonra cilde makyaj yapılması herhangi bir sorun yaratmaz. Ancak makyaj yapılırken cilt tahriş edilmemelidir.
Koşu, yürüyüş, pilates, kick boks gibi sporlar bacaklarda sıkılaşma sağlar ve incelme etkisi oluşturur. Her gün kardiyo yapabilir, kondisyon bisikleti veya doğa bisikleti ile çalışabilir, tempolu yürüyüş veya koşuyu tercih edebilirsin.
Bacak tıraşı öncesinde cildinizi nemlendirin
Kuru tüylerin tıraş edilmesi, bıçağın da daha hızlı körelmesine neden olabilir. Bacaklarınızı en az 3-5 dakika ılık bir banyo veya duşla ıslattığınızda, tüyler suyla kalınlaşacaktır. Bu da kıl foliküllerinin yumuşamasını sağlar ve bacak tüylerinin kesilmesini kolaylaştırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri