Cilt yaşı her zaman esas yaşımızla doğru orantılı olmayabilir. Cilt bakımı yaklaşık 1-1,5 saat sürer ve bu süre içinde sırası ile temizleme, peeling, ozon, oksijen uygulama, ürün yedirme, maske, yüksek frekans ve yüz nemlendirme işlemleri uygulanır.
Profesyonel yapılan bir cilt bakımı en az 1-1.5 saat sürer. Ayda bir kez yapılması cildin canlılığının korunması ve yıpranmasının önlenmesi açısından faydalı olacaktır. Cilt bakımında ilk basamak cilt temizliği ile başlar. Cildin iyi bir oksijenasyonu ve nemlendirilmesi ile devam edilir.
Normal bir cilt bakımı 1 saat sürer.Cilt tipi ve kullanılan ektra ürüne göre bu süre 1 saati geçer.
Klasik Cilt Bakımı Ücreti: 150 TL – 350 TL arasında değişmektedir. Dermapen Ücreti: 200 TL – 450 TL arasında değişmektedir. Akneli Cilt Bakımı Ücreti: 200 TL – 300 TL arasında değişmektedir. Medical Cilt Bakımı Ücreti: 200 TL – 350 TL arasında değişmektedir.
Cilt temizliği ve bakımını biz rutinde aylık olarak öneriyoruz ama cilt analizi yapıldıktan sonra, cilt tipinize göre dört ila altı seans arasında uygulanıyor. Yılda iki kez bu serinin tekrarlanması cilt sağlığı için oldukça iyi sonuçlar veriyor.
İlgili 25 soru bulundu
Düzenli cilt bakımı yaptırmak lekelere iyi gelir ve onları hafifletir mi? Lazer sistemli cilt bakım yöntemlerinin gelişmesi ile leke tedavisinde eskiye oranla çok daha başarılı sonuçlar alınabilmektedir. Cilt tipi ve uygulanan yönteme göre sonuçlar değişebilir. Lekelerin temizlenme oranı %50-80 civarındadır.
Cilt bakımından sonra yüzünüzü hafif bir şekilde suyla yıkayabilirsiniz. Cilt bakımı, cildin ihtiyaçlarına göre düzenli olarak yapılması gereken bir işlemdir. Cilt tipine, yaşa ve cilt sorunlarına bağlı olarak, cilt bakımı sıklığı değişebilir. Genellikle, cilt bakımı haftada bir veya iki kez yapılması önerilir.
Cilt bakımı sadece güzellik sağlamakla kalmaz, aynı zamanda daha sağlıklı görünmede ve hissetmede de etkilidir. Cilt her zaman güneşe ve çevresel kirleticilere maruz kalır. Bu durum ise hasarlara yol açabilir. Bu sebeple düzenli yapılan cilt bakım rutini önemlidir.
''Ergenliğin başladığı 11 yaşında cilt bakımına da başlanması gerekir. Bu dönem, yaşanan hormonsal değişiklikler nedeniyle sivilcelerin de başlangıç dönemidir ve uzman doktor veya estetisyen kontrolünde düzenli bir cilt bakımı ile sorunsuzca atlatılabilir. Cilt bakımı, sadece yüzeysel olarak yapılmamalıdır.
Medikal Cilt Bakımı Sivilcesi Olanlara Uygulanabilir mi? Evet uygulanabilir, hatta uygulanmalıdır. Çünkü sivilcelerin oluşmasına neden olan aşırı yağlanmayı dengeler ve sivilcelerin tedavi edilmesine yardımcı olur.
Düzenli cilt bakımı sivilce, leke, akne, siyah nokta, kırışıklık gibi deri problemlerinin yaşanmasını engellemeye yardımcı olur. Cilt tipine uygun ürünlerle yapılan bakım, cildin ihtiyaç duyduğu vitamin, mineral ve yağların karşılanmasını sağlayarak cildi besler.
Cildin sivilce, akne, siyah nokta gibi oluşumlardan korumak, cildin nem dengesini korumak, cildi ölü derilerden ve fazla yağdan arındırmak için belirli aralıklarla bakım yapılmalıdır. Profesyonel cilt bakımını, yılda en az üç defa yapılması önerilir. Cildin ideal bakım aralığı ayda bir olarak tavsiye edilir.
Cilt bakımı sonrasında da dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Sabah ve akşam olmak üzere cilt hafif içerikli bir temizleyiciyle mutlaka arındırılmalıdır. Bir diğer önemli nokta ise güneş ışınlarıdır. Bakım görmüş cilt özellikle ilk 24 saat içerisinde doğrudan ve uzun süreli güneş ışığına maruz kalmamalıdır.
Cilt bakımı, cildin tazeliğini koruması, canlı ve sağlıklı görünmesi sağlamak meşakkatli bir iş ve alışkanlık. Arada yaptırdığınız bakım cildinizi ancak parlatır, nefes aldırtır ama bu bakım süreklilik arz etmezse cildi yenilemeye yönelik bir adım atmış olmazsınız.
Medikal cilt bakımı ile cilt beyazlatma mümkün. Cilt bakımında kullanılan özel serumlar, cilt renginin açılmasına ve eşitlenmesine yardımcı olur. Baby Face, Hydrafacial gibi cilt bakımları, cilt tonunun açılmasını sağlayarak yüzündeki leke, sivilce izleri gibi görünümleri ortadan kaldırır.
Elbette yaz aylarında da cilt bakımı yaptırılır. Cilt kışın nasıl soğuk nedeni ile kuruyorsa, yazın da güneş ışınlarının zararlı olanlarına maruz kalıyor ve cilt yaz bakımı istiyor. Yaz sıcaklarında cildimizi güneşten korumak için yalnızca güneş kremi sürmek yeterli olmuyor.
Cilt bakım uygulamasından sonra cilt yüzeyinde bir miktar kızarıklık, kırmızı lezyonlar ya da soyulmalar gözlemlenebilmektedir. Kızarıklıklar genel olarak 24 saat içerisinde ortadan kalmaktadır.
Daha sonra duş sırasında kullanacağınız cilt bakım ürünleri ile daha derin bir temizlik sağlayabilirsiniz. Cildinizin yağlarından arınarak sağlıklı bir görünümde olması için yapacağınız cilt bakımı sonrasında ılık bir duş almanız önerilir. Cilt bakımı sonrasında duş almanın herhangi bir sakıncası yoktur.
Bu temizleme rutinini yapmadığımız takdirde gün içerisinde cilde yapışan yağ ve kirler, siyah nokta görünümüne ve geniş gözenek görünüme yol açar. Uzun süre cilt temizlenmezse ciltte leke görünümü bile ortaya çıkabilir.
Cilt hastalığınız varsa, bunu ihmal etmeden cildiyeye gelerek gereken tedavileri almalısınız.
Profesyonel bakım yaptırdıktan sonra mutlaka cilt tipine uygun bir güneş kremi sürmeli ve gün içerisinde belirli aralıklarla güneş kremini tazelemelisin. Güneş kreminin ardından dilersen cilt bakımından sonra makyaj uygulamalarına devam edebilirsin.
Cildinize müdahale etmeden önce daima makyajınızı çıkardığınızdan emin olun. Cildin en az bir gece nefes alması gerekir. Makyaj bu nefes alışı önler, çünkü gece boyunca cildi makyaj altında bırakmak gözenekleri tıkar ve bu da lekelere ve / veya siyah noktalara neden olabilir.
Cilt tipine göre, hem kullanılan maddeler, uygulama yolları, şekilleri hem de uygulamanın sıklığı değişiyor. Dermatologlar, hastalara tedaviye destek amacıyla cilt bakımı uygular. Böylece deriyi incelterek tedaviyi hızlandırmayı sağlarlar. Cilt bakımı, bu amaçla 7-10 günlük aralarla ve 5-6 seans şeklinde uygulanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri