Burada kişilerin kullanabileceği yağlar arasında zeytinyağı, kastor yağı, çay ağacı yağı, shea yağı, badem yağı, hindistan cevizi yağı, karite yağı yer alır. Bu doğal yağlar ile koltuk altı bölgesine 2 ya da 3 dakika masaj uygulaması yapılabilir. Ardından cilt durulanır ve kurulanır.
E vitamini yağı cildinizdeki koyu lekeler gidermede oldukça etkilidir. E vitamini yağı cilde düzenli aralıklara uygulandığında kan dolaşımını hızlandırır cildin daha taze ve canlı görünmesine yardımcı olur. Kararan bölgelere dairesel hareketlerle uygulayın ve 1 saat sonra ılık su ile durulayın.
Itır yağının yanı sıra gül yağı, bergamot yağı, limon yağı da cilt lekelerinde başarılı. Fakat bunları birleştireceğiniz sabit yağ da önemli. Alfa ve beta tokoferol yönünden zengin olan argan yağı kullanmalısınız. Argan yağının önemli bir antioksidan etkisi vardır.
Sirke ve arap sabununu karıştırıp bir beze az miktarda yedirin ve deriyi ovalayarak silin. Sonrasında kalıntıları temizlemek için pamuklu bir bez ile silmeniz yeterlidir. Kesinlikle ama kesinlikle ıslak mendil kullanmayın! (Islak mendil içinde bulunan alkol ve diğer kimyasallar deriye zarar verir.)
Temiz cildinizi taze sıkılmış limon suyu, gül suyu ve gliserin karışımı ile silerek gece boyunca beklemelisiniz. Cilde masaj yaparak uyguladığınız karışımı sabah ılık su ile temizleyerek ritüeli kararma geçene kadar her gece tekrarlayabilirsiniz.
İlgili 22 soru bulundu
Bu nedenle güneş koruyucu krem ve diğer bakım ürünlerinde içeriğe ve uygunluğa dikkat edilmelidir. Cilt kararması hangi vitamin eksikliği sorusunun yanıtı olan C, E ve diğer vitaminler, özel geliştirilmiş güneş koruyucu kremlerin içeriğinde yer almaktadır.
Cilt beyazlatma kişinin cilt yapısı ve rengine göre belirlenir. Cilt lekeleri fraksiyonel lazer, Q-Switch Lazer ve fraxel gibi işlemlerle tedavi edilebilir. Eğer yüzeysel ve hafif lekeler var ise kimyasal peeling ve karbon peeling gibi işlemlerden de faydalanılır.
Eğer kararma oluşan bir dokuya bal maskesi uygularsanız; zamanla renginin açıldığını görebilirsiniz. Bunun için 1 kaşık bala 1 kaşık tarçın ekleyin ve beyazlamasını istediğiniz cilt bölgesine sürün. Birkaç hafta düzenli olarak uygulamaya çalışın ve cildin beyazlamaya başladığını fark edin.
Ciltte yer alan melanin pigmentinin fazla üretilmesi nedeniyle ortaya çıkar. Melanin pigmenti, cilt renginin açık, koyu olmasını sağlayan bir pigmenttir. Bu pigmentin fazla üretilmesi yani cilt kararması durumu farklı yaşlarda görülebilir. Cinsiyete ya da yaşa bağlı olmaksızın ortaya çıkabilecek bir cilt problemidir.
Melanin düzeyiniz genetik olarak belirlenmiştir fakat güneşe maruz kalmak da bunda önemli bir rol oynar. Cildi güneşin zararlı ultraviyole ışınlarından korunmaya çalışırken melanin düzeyi artar ve bu da ten renginin koyulaşmasına neden olur.
Kantaron yağı, güneş yanıklarının ve ciltte bıraktığı lekelerin yok olmasını sağlıyor. Çeşitli sebeplerle oluşan ciltteki kızarıkları azaltıyor, düzenli kullanıldığında kızarıklıkları tamamen ortadan kaldırıyor. Hem sivilcelerin hem de sivilcelerden kalan lekelerin temizlenmesine yardımcı oluyor.
Hücreleri yenileyici ve doku onarımına yardımcı olan kantaron yağı konu cilt beyazlatma olduğunda hızır gibi yetişenlerden. Kantaron çiçeğinden elde edilen bu doğal yağ antiseptik etkileri ile cildi aydınlatıyor, parlatıyor ve beyazlatıyor.
Badem yağı ciltte oluşan koyu lekelere karşı etkilidir. Cilt rengini eşitlemeye yardımcı olur, cildin ışıltılı bir görünüme sahip olmasını sağlar. Yapısındaki omega-6 ve E vitamini göz altındaki koyulaşmaların görünürlüğünü azaltır. Bir de badem yağının makyaj temizleyici olarak kullanılabileceğini ekleyelim.
Pirinç unu ve pirinç suyunun cilt beyazlatma üzerinde etkisi olduğu biliniyor. Pirinç suyunu bir pamuk yardımıyla uygulamak, pirinç ununu süt ile karıştırarak bir pirinç maskesi yapmak cilt lekeleri üzerinde sık sık tercih edilen yöntemlerden biri.
Ayrıca koltuk altı kararması veya cildin herhangi bir bölgesinde olan kararma ve istenmeyen cilt tonlarında da glikolik acid en etkili çözümü sunan uygulamalardandır.
Modifikasyonlar kalıtsal olmadığı için bir süre sonra vücut eski haline gelebilir. Derinin bronzlaşması modifikasyondur. Kalıtsal olmadığı için sonraki nesillere bronzlaşmış şekilde aktarmaz deri rengini ve orjinal deri rengini aktarır. Modifikasyon olduğu için bir süre sonra deri rengi eski haline döner.
Işık peeling, deride bulunan melanin miktarının azalmasına yardımcı olur, pigmentasyon (leke oluşumu) baskılanmasında rol alır ve ciltte leke oluşumunu tetikleyen mekanizmanın baskılanmasını destekler. Melanin miktarı ev devam ürünleri ile de baskılandıkça leke ciltte kaybolur.
Tarif için 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay kaşığı karbonat ve yarım çay kaşığı taze limon suyu yeterlidir. Bu karışımı gözler hariç tüm yüzünüze uygulayabilirsiniz. Karışım, 15 dakika bekletildikten sonra ılık suyla yıkanabilir. Bu yöntem aynı zamanda cildi beyazlatma özelliğine de sahiptir.
Kantaron Yağı Cildi Beyazlatır Mı? Sarı kantaron yağı ciltteki renk farklılıklarının eşitlenmesini destekler. Ayrıca cildin beyazlamasına yardımcı olur.
Limon, cilt beyazlatma özelliklerine sahip yaygın bileşenlerden biridir. Koyu lekeleri azaltan ve cildinizi önemli ölçüde aydınlatabilen cilt beyazlatıcı bileşenlere sahiptir. 2 yemek kaşığı limon suyunu, yüzünüze ve boynunuza eşit şekilde nazikçe uygulayın. Yaklaşık 10 dakika yüzünüzde kalmasına izin verin.
En çok tercih edilen cilt beyazlatma yöntemi lazer uygulamasıdır. Bu yöntemde lazerin, cilt dokusunda bulunan melanositleri tahrip etmesi özelliğinden yararlanılır. Böylece cilt tonu açılmakta ve cilt lekeleri giderilmektedir. Lazer ışınları 3-4 mm'lik bir alana etki etmektedir.
Cilt tonu eşitsizliği yaşayanların da çok sık tercih ettiği aloe veranın faydalarından bir diğeri de renk açıcı özellik göstermesidir.
Pirinç suyunun cilde faydaları
Pirinç suyu cildi nemlendiriyor ve yumuşatıyor. Ciltteki gözenekleri sıkılaştırıyor. Cilt lekelerini tedavi ediyor. Özellikle cildi beyazlatma özelliği ile biliniyor.
Aloe vera ayrıca, cildinizi beyazlatır ve parlatır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri