Malzeme Tedariği: Çin, birçok hammaddenin üretimi ve tedariği konusunda rekabetçi bir avantaja sahiptir. Bu, ürünlerin daha düşük maliyetlerle üretilmesine katkı sağlar. Rekabet: Çin'deki büyük üretim sektörü, yerel firmalar arasında rekabeti artırır. Bu rekabet, ürünlerin fiyatlarını düşük tutmaya teşvik eder.
Çin malları neden ucuz diyorsunuz, bunun birkaç sebebi var. Bunların en başında, Çinlilerin çok çalışkan olmaları geliyor. Kişi başına düşen milli gelir düşük olduğu için işçilik nispeten ucuz. Bunların yanı sıra, Çinli ustalar çok becerikli ve yetenekli, onun için iyi mallar üretiyorlar.
Çin'de yaşamanın maliyeti, yaşadığınız bölgeye göre değişir ve büyük şehirlerde yemek, aylık kira, kamu hizmetleri ve ulaşım maliyetleri biraz daha yüksektir. Örneğin, büyük metropollerde aylık maliyetleriniz 850 USD civarındayken, daha küçük şehirlerde 550 USD'ye kadar çıkabilir.
Çin'de, aylık 2.590 yuan asgari ücret alınıyor. Bu asgari ücret, yeni yılda güncellenmiş ve piyasaya entegre edilmişti. Çin, asgari ücret ile 360 dolar alabiliyor.
Son onyıllardaki ekonomik büyüme nedeniyle kentsel yoksulluk büyük oranda ortadan kaldırılmıştır, ancak günümüz Çin'de yoksulluk kırsal alanlarda daha yoğundur. Son otuz yıldır Çin'de yoksulluğun azaltılmasındaki dramatik ilerleme çok iyi bilinmektedir.
İlgili 36 soru bulundu
Çinli marka akıllı telefon ihracatında dünyada üst sıralarda yer alırken Çin'in en iyi telefon markası hangisi? Sorusuna cevapta veriyor. Bir numarayım diyor. 2020 yılında birincilik tahtına oturmayı başaran OPPO Çin'in akıllı telefon konusunda lider olarak çok kişiyi şaşırtmıştır.
Vestel, General Mobile, Casper ve Reeder gibi yerli telefon markaları, Türk malı cihazlarını hem iç pazara sunuyor hem de dünyaya ihracat yapıyor.
Dünyanın en iyi telefon markaları sıralamasında Apple zirveye adını iPhone 12 Pro ile adını yazdırırken ikinci sırada Samsung Galaxy Note 20 Ultra yer aldı.
Genel olarak 2023 senesiyle en fazla satılan telefon markaları arasında Apple ve Samsung yer alıyor. Diğer telefon markaları, farklı modellerle rekabeti devam ettirse de Apple'dan sonra en fazla satılan marka Samsung diyebiliriz.
Çin'den ithalatta öne çıkan ürünler
Geçen yıl ilgili ürünlerden 2 milyar 890 milyon dolarlık ithalat yapılırken, 4 milyon 901 bin dolarlık da ihracat gerçekleştirildi. Bu ticaret kaleminin alt başlıklarına bakıldığında, en çok ithalat 1 milyar 919 milyon dolarla telefon ve elektrikli cihazlarda görüldü.
Çin'den ithal ettiğimiz ürünlere miktar bazında baktığımızda en çok ithal edilen ürün olarak karşımıza 74 bin ton ile çerezlik ayçiçeği çıkıyor. Çin'den ithal ettiğimiz bir diğer gıda ürünü ise pirinç… Çin'den 2019 yılında 48 bin ton pirinç ithalatımız söz konusu.
Türk Hava Yolları: Türkiye'nin en değerli markasıdır. Kalite ve hizmet konusunda güçlü bir üne sahip lider bir uluslararası havayolu şirketidir. Arçelik: Buzdolaplarından çamaşır makinelerine ve fırınlara kadar geniş bir ürün yelpazesine sahip bir beyaz eşya üreticisidir. Türkiye'nin en değerli ikinci markasıdır.
Rapora göre Güney Koreli şirket, Google'ı tahtından indirmeyi ve 2022 yılının en iyi küresel markası olarak tanınmayı başardı. Samsung, daha önce Küresel En İyi Marka Sıralamasında Google'ın ardından 2'inci, 2020 yılında ise 4'üncü sırada yer almıştı.
Brand Finance tarafından hazırlanan Global 500 – 2022 raporuna dair önemli notlar şöyle; Apple, 355 milyar ABD dolarını aşan rekor değerleme ile dünyanın en değerli markası unvanını elinde tutuyor. Apple'ı onu Amazon ve Google izliyor.
Türkiye'den Çin'e ihracatı artan sektörler şunlar oldu; otomotiv, çelik, demir ve diğer metaller, hububat bakliyat yağlı tohumlar ve mamulleri, yaş sebze ve meyve, hazır giyim ve konfeksiyon, mobilya kağıt ve orman ürünleri, tütün.
İthalatta Çin ilk sırayı aldı. Ocak ayında Çin'den yapılan ithalat 2 milyar 200 milyon dolar olurken, bu ülkeyi sırasıyla; 1 milyar 829 milyon dolar ile Rusya, 1 milyar 511 milyon dolar ile Almanya, 809 milyon dolar ile Irak, 729 milyon dolar ile ABD izledi.
Türkiye, 2017 rakamlarına göre ihracatı en yüksek 32. ithalatı en yüksek 24. ülke konumundadır. Türkiye'nin en önemli ihracat ürünleri otomotiv, hazır giyim ve tekstil, beyaz eşya, tarım ve gıda ürünleri, en önemli ithalat ürünleri ise doğalgaz ve petrol, otomotiv ve elektronik aletlerdir.
2023 yılı Ocak ayında Hayvan Yemi (469 milyon dolar), Bitkisel Yağ (392 milyon dolar), Un (369 milyon dolar), Şeker ve Şekerli Mamuller (70 milyon dolar) ile Kakao ve Çikolata (58 milyon dolar) sektörleri ise en çok ithalat yapan sektörler olarak sıralandı.
Türkiye'nin ilk çeyrekte ülkeler bazında gerçekleştirdiği ihracat 54.3 milyar dolara yükselirken, en fazla dış satımın 4.9 milyar dolarla Almanya'yı, 2.97 milyar dolarla ABD, 2.9 milyar dolarla İtalya, 2.76 milyar dolarla Birleşik Krallık, 2.48 milyar dolarla Fransa ve Rusya, 2.43 milyar dolarla İspanya izledi.
Özellikle tahılların üretimiyle Çin, çiftlik üretiminde dünya çapında birinci sırada yer almaktadır. Çin'deki tarım sektörü kapsamında üretilen başlıca ürünler pirinç, buğday, patates, sorgum, yer fıstığı, çay, darı, arpa, pamuk, yağlı tohum, domuz eti ve balık.
Dünyanın en zengin insanlarından Bill Gates günlük kullandığı telefonun Samsung Galaxy Z Fold 4 olduğunu belirtti.
BTK 2021 1. Çeyrek verilerine göre ülkemizdeki akıllı telefon pazarının markalara göre dağılımı sıralandı. Yapılan araştırmalara göre ülkemizde en ağır basan telefon markaları Samsung ve Apple oldu. Yapılan araştırmalar neticesinde ülkemizde satın alınan telefonların %70'i Samsung ve Apple ürünleri.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri