İran Hurması fiyatı – İran Hurması Iran ülkesinden getirilmektedir. iran hurması neden ucuz? Sorusunun basit cevabı bulunmaktadır. diğer hurmalara göre fazla rağbet görmemekle beraber komşu ülkemiz olması nedeniyle düşük nakliye masrafları nedeniyle ucuzdur.
Etli ve yumuşak olan İran Hurması Rebbi hurma olarakta bilinir. Diğer hurma çeşitlerine göre daha koyu renkte olan İran Hurması ince ve uzundur. Üretiminin fazla olması sebebiyle fiyatı diğer hurma çeşitlerine göre daha uygundur.
İRAN HURMA İran'da yetişen bu hurma çok yumuşak ve tatlıdır. Siyaha yakın renkte ve ince kabukludur. MEBRUM HURMA Mebrum hurma dendiğinde akla gelen, kahverenge sahip, ince kabuklu, lezzetli ve besleyici bir çeşit olmasıdır. Hac ve Umre ziyaretlerinde ikram edilmek üzere tercih edilir.
Efendimizin (ASM) "hurma çeşitlerinden en hayırlısı bernidir" buyurduğu rivayet edilmektedir. Medine ve çevresinde yetiştirilmektedir. Mebrum Medine Hurması; hurma denince akla gelen, Berni ailesinden kahverengi-kırmızı renge sahip, ince kabuklu, besleyici bir çeşittir. Özgün bir aroması vardır.
Bunu anlamanın basit bir yöntemi vardır, glikoz işlemi görmüş olan hurmalar mat renklerini kaybederek çok daha parlaklaşır ve yapışkan bir zar ile kaplanmış şekle dönüşür. Görerek ve dokunarak ayırt etmek çok kolaydır.
İlgili 39 soru bulundu
En başta hafızaya çok iyi gelir ve güçlendirir. Hamile anneler için de çok önerilen bir hurmadır. Kalp ve damar sağlığı için çok faydalıdır. Tamamen bir enerji deposudur.
Diyabet hastaları için uygun olan hurma çeşitleri sugai ve Bağdat hurması olarak bilinir. Şeker oranı diğer hurma çeşitlerine göre daha azdır. Medine hurması diyabet hastaları tarafından daha dengeli şekilde tüketilmelidir.
Nebî -sallâllâhu aleyhi ve sellem- hurmayı çok sever, tek adetle yer ve çekirdeğini baş ve orta parmaklarıyla tutar ve çıkarırdı. Yine yaş hurmayla acuru birlikte yedikleri olurdu: “– Kim her sabah yaş hurmadan aç karnına yedi tane yerse, o gün ona zehir yahut sihir zarar vermez.” buyurmuşlardır.
Çok yumuşak olduğundan sıcak yerde muhafaza edilmemelidir, çabuk bozulur, sulanır, ekşir. İran'da yetişen Mazafati Hurma Türkiye'de en çok bilinen hurmalardandır. Hurma taneleri ezilmeden özenle paketlenip adresinize teslim edilir.
hurma güney İran'da yetiştirilir. Khuzestan, Bushehr, Fars, Hormozgan, Kerman ve Sistan ve Belucistan eyaletleri İran hurma üreticileridir. Bu illerde iklimler genellikle ılık ve kuraktır ve hurmaların büyümesi için tam olarak aynı havaya ihtiyaç vardır.
Hurma Yıkanır Mı? Hurma, mutlaka yıkanması gereken bir besindir. Bunun nedeni, yıkanmadan yenilen hurma örneklerinde sağlık açısından riskli olan kadmiyum ve kurşun gibi ağır metallerin bulunmasıdır. Bol suyla yıkanan hurmalar, daha faydalı, daha etli, daha parlak ve yumuşak olur.
Diğer hurmalardan farklı olarak daha yuvarlak bir şekli olan acve hurması, siyah bir renge sahiptir. Neredeyse bir zeytin büyüklüğünde olan acve hurması, dünyadaki en kaliteli hurmalar arasında yer almaktadır.
Mecdül hurması: Açık kahverengi ve iri bir hurma türüdür. “Kudüs hurması” olarak da bilinir. Besleyici değeri çok yüksektir. Demir, kalsiyum, magnezyum, demir, fosfor ve sodyum açısından zengindir.
Acve hurması Peygamber hurması olarak da bilinir.
Hurma Kilo Aldırır Mı? Şeker açısından zengin bir meyve olması, bazı insanların kafasında hurmanın kilo aldırıp aldırmadığı konusunda soru işaretlerine yol açabilmektedir. Hurmanın içerisindeki şeker, rafine şeker ve meyve şekeri olan fruktozdan farklıdır ve kilo alımına yol açmaz.
Taze olmalıdır: Taze hurmalar, yumuşak ve nemli bir dokuya sahiptir. Kurumuş veya taze olmayan hurmalar ise daha sert ve kuru bir dokuya sahiptir. Ayrıca taze hurmalar, tazeliğini korumak için kutularda veya buzdolabında saklanabilir. Renk: İyi bir hurma, canlı ve zengin bir renge sahiptir.
Hurma, mutlaka yıkanması gereken bir besindir. Bunun nedeni, yıkanmadan yenilen hurma örneklerinde sağlık açısından riskli olan ağır metallerin bulunmasıdır. Bol suyla yıkanan hurmalar, daha faydalı, daha etli, daha parlak ve yumuşak olur. Fakat yıkandıktan hemen sonra bekletilmeden tüketilmelidir.
Kuru Hurma, 0-10 C sıcaklıkta ve hava almayacak şekilde ağzı kapalı muhafaza edilmelidir.
Hurmada kurtlanma her zaman bozulma anlamına gelmez. Doğal bir ürün olduğundan ürünün bir kısmında kurtlanma görülebilir. Temizleyip yemekte hiçbir sakınca yoktur. Konuyla ilgili bir Hadis rivayeti: "Efendimiz(SAV) taze hurma yerken içine bakmadan yerdi.
Muhammed, kedisi Müezza'yı o kadar çok severmiş ki, Müezza bir gün sedirde oturan Hz. Muhammed'in giysisinin ucunda uyuya kalmış. Her kedi dostu gibi uyuyan bu güzelliğe kıyamayan Hz. Muhammed, Müezza'yı uyandırmaktansa giysisinin ucunu usulca keserek kalkmayı tercih etmiş.
Efendimiz (sas) bir hadis-i şerifinde acve hurmasının şifasını şöyle ifade ediyor: "Kim sabah aç karnına yedi tane acve hurması yerse o gün ona ne sihir ne de zehir tesir eder.”
İlk Ağacını Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v.) mübarek elleriyle diktikleri rivayet edilmektedir. Yanmış hurma dalının yeşermesi mucizesine konu olmuş çok özel bir hurmadır. Bazılarının çekirdeklerinde ALLAH(c.c)'ın 99 esması yazdığı kabul görmüştür.
Canan Karatay, iftar sofralarının vazgeçilmezi olan hurmayla oruç açılmasına sert tepki gösterip, "Zeytinle açılacak oruç. Hurma İsrail'den geliyor. Aklınızı başınıza alın." dedi.
Günde kaç tane hurma yemek gerekir sorusunun cevabı kişinin sağlık durumuna, yaşına göre değişkenlik gösterir. Günde ortalama 1-2 adet yenilebilir. Sağlıklı bir yetişkin günde en fazla 5 tane hurma yiyebilir. Ancak bu kadar hurma tükettikten sonra gün içinde daha fazla meyve ve şeker tüketmemeye özen göstermek gerekir.
Diyabeti olanlar maksimum 15 gram karbonhidrat içeren meyve porsiyonlarını güvenle tüketebilirler. Buna göre diyabetik bir kişi günde 3 adet hurma yiyebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri