WeChat'in başlıca kullanım alanlarından biri mesajlaşmadır. Tıpkı WhatsApp gibi, sizin de dahil olduğunuz konuşmaların listesi yer alır.
Gelişmiş Sosyal Ağlar
Çin'in WeChat, Sina Weibo, Zhihu, Meituan, DouYin ve Douban gibi farklı amaçlar için geliştirdiği birçok sosyal medya uygulaması bulunmaktadır. Bu uygulamaların kullanıcı sayısı 200 milyon ile 1 milyar arasında farklılık göstermektedir.
WeChat, Çin'de en popüler mesajlaşma uygulamasıdır ve milyarlarca kullanıcıya sahiptir. Çinli tüketicilerin günlük yaşamının her alanında aktif olarak kullanılmaktadır.
Çin'de en çok kullanılan uygulama WeChat'tir.
Çin'de diğer popüler uygulamalar şunlardır: QQ, Weibo, Baidu.
Baidu. 2000 yılında kurulan Baidu, Çin'de Google'ın yasaklanmasının ardından kurulmuş ve günümüzde dünya çapında hizmet veren arama motorları arasında yerini almıştır.
İlgili 37 soru bulundu
Teknoloji devi TenCent tarafından 2011'de piyasaya sürülen WeChat, 1,4 milyar nüfuslu Çin'de neredeyse herkes tarafından kullanılıyor.
WhatsApp Çin'de yasaklanmıştır, ve WhatsApp kullanabilmek için VPN'e ihtiyacınız vardır. Çin'e gitmeden önce VPN uygulamasını indirmenizi tavsiye ediyoruz, çünkü Çin'e adım atar atmaz VPN indirmek neredeyse imkansız olacaktır.
Çin'de yasaklanan uygulamalar arasında Google, YouTube, WhatsApp, Skype, Facebook, Spotify, Telegram, OneDrive, Twitter, Gmail, Google Play Store, Snapchat, Netflix, Blogger gibi önemli platformlar yer alıyor.
Çin'deki sokak eylemlerinden sonra hükümet tarafından kapatılan Instagram, 4 ay sonra yeniden açıldı ancak hesap karartma sürüyor. Çin internet ve teknoloji ekosisteminde hem yarattığı ekonomik büyüklük hem de sansür konusunda önemli bir yere sahip. Bundan son nasibini alan Eylül 2014'te Instagram olmuştu.
7. Yerel Alternatifler: Çin genellikle popüler uluslararası web siteleri ve hizmetlerin yerel eşdeğerlerine sahiptir. Örneğin, Twitter yerine Weibo ve YouTube yerine Youku kullanılır.
Line. WhatsApp'a Japonya'dan çıkan bir alternatif olan Line, temel iletişim seçeneklerine ek olarak, eğlenceli çıkartmalarıyla keyifli bir deneyim sunuyor. Kullanıcılarına farklı oyun ve eğlence servisleri de sunan Line uygulamasını Android için buradan, iOS içinse buradan cihazınıza indirebilirsiniz.
WeChat, aylık 1 milyardan fazla kullanıcısı olan Çin'in en popüler mesajlaşma uygulamasıdır.
Rusya'nın en büyük mobil operatörlerinden Megafon, Telegram'ın WhatsApp'ı geçerek ilk defa ülkenin en çok kullanılan mesajlaşması uygulaması olduğunu açıkladı.
Çin'de TikTok'un Douyin adında farklı bir sürümü var. Douyin, TikTok'tan önce piyasaya sürüldü ve devasa Çin pazarında sansasyon yarattı. Güçlü algoritması TikTok'un temeli ve küresel başarısının anahtarı oldu.
Ancak 1949 yılında Çin Halk Cumhuriyeti'nin kurulmasının ardından Çin anakarasında bu kelime pǔtōnghuà (普通話), yani “ortak lehçe” olarak değiştirilmiştir. Buna karşın bütün dünya Çin Halk Cumhuriyeti'nde kullanılan bu Standart Çinceye, Mandarin dili demeye devam etmiştir.
Hem Çin sınırları içerisinde çeşitli gruplar hem de bu bölgede soyu olan insanlar "Çinliler" olarak tanımlanabilir. Çin'deki en büyük etnik grubunu oluşturan Hanlar, sıkça "Çinliler" ya da "etnik Çinliler" olarak tanımlanır.
Çin'de engellenen siteler listemizin başında Google yer almaktadır. Google hizmetlerinin neredeyse tamamı Çin'de yasaklıdır.
2010 yılında Systrom ile Krieger, fotoğraf paylaşımı daha sonra, video paylaşım sosyal ağ hizmeti olan Instagram'ı San Francisco, California'da kurdular.
Instagram, ilk kez Burbn olarak San Francisco'da geliştirilmeye başladı. Bu, Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından oluşturulan bir mobil check-in uygulaması idi.
Çin'de yasaklanan uygulamalar arasında Google, YouTube, WhatsApp, Skype, Facebook, Spotify, Telegram, OneDrive, Twitter, Gmail, Google Play Store, Snapchat, Netflix, Blogger gibi önemli platformlar yer alıyor.
WhatsApp, Güney Kore, Tayvan, Japonya, Çin ve Myanmar hariç her ülkede sürekli olarak ilk 3 iletişim uygulaması arasında yer almaktadır.
Viber, çok uluslu Japon şirketi Ratuken tarafından işletilen platformlar arası bir IP üzerinden ses ve anlık mesajlaşma uygulamasıdır.
WhatsApp bu 6 ülkede (Çin, İran, Suriye, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuzey Kore ve Küba) yasaklandı . İnternet kullanıcılarının %69'u WhatsApp kullanıyor.
Çin Halk Cumhuriyeti'nde Türk uluslarından olan, Uygur, Kazak, Kırgız, Özbek, Tatar, Salar ve Yugurlar yaşamaktadırlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri