Toyota Yaris, Japon otomobil üreticisi Toyota tarafından 1998 yılından itibaren üretilen B segmenti bir otomobildir. Japonya'da Toyota Vitz adıyla satılmaktadır. Yaris ismi Harites 'in tekil hali olan Harit kelimesinden türemiştir ve Yunan mitolojisinde güzellik ve zarafet tanrıçasından adını alır.
Japonya'da 12 fabrikası, 11 bağlı kuruluşu ve 26 ülkede 46 üretim tesisi 316.121 çalışanı ile Lexus ve Toyota marka araçlar üreten şirketin ürünleri, 140'tan fazla ülkede müşterilere ulaştırılmaktadır.
Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş., merkezi Türkiye'nin Sakarya ilinde bulunan bir şirkettir. Toyota'nın Avrupa'daki üretim tesislerinden biridir. Corolla ve CH-R modellerini üreten Toyota Türkiye, Adapazarı'nda kurulmuştur. Üretimin büyük bir kısmı Avrupa'ya olmak üzere 30'dan fazla ülkeye ihraç edilmektedir.
Yeni Toyota Yaris ve Yaris Hybrid. Toyota.
Avrupa ve ABD dahil olmak üzere bir çok pazarda satışa sunulacak otomobil, Toyota'nın Kanada fabrikasında üretildi.
İlgili 19 soru bulundu
Toyota Hakkında
Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş., Toyota'nın Avrupa'daki üretim tesislerinden biridir. Corolla ve Toyota C-HR modelini üreten Toyota Türkiye, Sakarya İli Arifiye İlçesinde kurulmuştur.
B Segment: Küçük sınıftakiler Küçük sınıfta bulunan bu araçlar, “küçük aile otomobilleri” olarak da anılır. 307 cm ve 400 cm uzunluğundaki bu otomobiller arasında Opel Corsa, Volkswagen Polo, Renault Clio, Nissan Micra, Citroen C3, Toyota Yaris, Honda Jazz gibi otomobiller sıralanabilir.
Yaklaşık değerler ile hesaplanırsa 125 km de 10 lt denebilir.
Yakıt Kapasitesi 42 lt. Şehir İçi Tüketim (100 km) 6.3 lt. Şehir Dışı Tüketim (100 km) 4.5 lt. Karma Tüketim (100 km) 5.1 lt.
Toyota markası, Japonya'ya ait, Asya, Amerika, Avrupa ve Afrika kıtalarında üretiliyor.
Japon otomobil üreticisi Toyota, 2020'de Volkswagen'i geçerek yeniden dünyanın en çok araç satan otomotiv şirketi oldu.
158 milyon dolara çekilmişti
Ancak yaşanan krizlere bağlı olarak iç pazar talebinin düşmesiyle Sabancı Holding, yüzde 50 hissesinin yarısını Haziran 2000'de 109 milyon dolara Japon ortağı Toyota'ya sattı.
Japon Araba Markaları Hangileri? Toyota, Nissan, Honda, Subaru, Mazda ve Lexus, önde gelen Japon araba markalarıdır.
Japon otomotiv devi Toyota'nın yan sanayi şirketi olan Toyoda Iron Work (TIW) Gebze Şekerpınar'da 58 milyon dolarlık yatırımla kurduğu Toyotetsu Otomotiv Parçaları fabrikasında Toyota Avrupa için üretim yapmaya başladı.
Yeni Yaris, Toyota'nın Fransa'daki fabrikasına yaptığı 300 milyon Euro'luk yatırımla birlikte Avrupa'da üretilmeye devam edecek.
cvt şanzıman olupta tam otomatik olan da var yarı otomatik olanda var. yaris 3 ler cvt şanzıman.
Şehir İçi Tüketim (100 km) 6.0 lt. Şehir Dışı Tüketim (100 km) 4.3 lt. Karma Tüketim (100 km) 4.9 lt.
1. Sınıf: N1 Sınıfi; Yük taşımasında kullanılan ve azami ağırlığı 3.5 tonu aşmayan motorlu araç (Kamyonet) 2. Sınıf: N1 Sınıfı; Yük taşımasında kullanılan ve azami ağırlığı 3.5 tonu aşmayan motorlu araç (Kamyonet).
Türkiye'de 2022'de satışa sunulan Yaris Cross, SUV tarzıyla ailenin müşteri portföyünü de genişletti. 1999 yılında ilk nesil Yaris'in tanıtılmasından bu yana Avrupa'da Yaris ailesinin toplam satışları 5 milyon 155 bin adedi aştı.
Toyota'dan yapılan açıklamaya göre, geçen yıla göre marka değerini yüzde 10 artıran Toyota, aynı zamanda bir sıra daha yükselerek tüm markalar sıralamasında 6. sırada yer aldı. 2004 yılından bu yana sektöründe birinci sırada yer alan Toyota, yükselen marka değeri ile yerini daha da sağlamlaştırdı.
İkinci sırada fabrikası Sakarya'da bulunan Toyota yer aldı. Toyota geçen yıl 216 bin 735 araç imalatıyla, otomobil üretiminin yüzde 26,7'sini karşıladı. Kocaeli'ndeki tesislerde üretilen Hyundai Assan ise geçen yıl 208 bin 100 adetle üçüncü sırada yer aldı.
Toyota ve Renault da yerli üretimler yapıyor. Ancak bu otomobiller, Hyundai ile Fiat'tan daha az yerliler. Örnek vermek gerekirse; Renault'un en yerli otomobili, yüzde 48,45 yerlilik oranı ile Clio. Toyota'nın en yerli modeli ise yüzde 55,69 yerlilik oranı ile Corolla.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri