Stres azaltıcı etkisi olduğundan yemeklere katılarak da tüketilebilir. Bu yağın cinsellikte kullanımı genel olarak şu şekildedir: Bu yağ özellikle vücudun boyun, göğüs, kulak arkası ve göğüs bölgesi, karın veya kasık iç kısımlarına sürülmelidir. Cinsel ilişki öncesinde rahatlamak için banyo suyuna ilave edilebilir.
Erkeklerde cinselliği etkileyen bitkisel destekler arasında L-Arginin, L-Citrulline, Panax Ginseng, Çinko, Omega-3, Ginkgo Biloba gibi ürünler yer alıyor. Kadınlarda cinselliği etkileyen bitkisel desteklerde ise Evening Primrose Oil, menopozda Soya Lavonları, Black Cohosh gibi cinsel gücü artıran bitkiler yer alıyor.
Antiinflamatuar, antioksidan ve antimikrobiyal etkilere sahip olan lavanta yağı, sakinleştirici etki ile siniri ve migren kaynaklı baş ağrısını, artrit ve kas kramplarını giderebilir, cilde uygulandığında gözenekleri açar, iltihabı azaltır, sivilce oluşumunu önler, lavanta yağı ayrıca uyku kalitesini artırmak gibi ...
Bir bardak suya damlatacağınız 2-3 damla lavanta yağı damlatarak içeceğiniz 1 bardak su, mide ve safra suyu üretimini artırarak; hazımsızlık, ishal, kolit ve mide ağrısı gibi sindirim sistemi sorunlarını iyileştirmeye yardımcı olacaktır. Ayrıca bağırsaklarınızı daha iyi çalıştırma konusunda uyarıcı etki yapacaktır.
İlgili 34 soru bulundu
Dişil enerjiyi artıran koku denilince lavanta listenin hemen başlarında yer alır. Sakinleştirici ve rahatlatıcı özelliği ile bilinen lavantanın stresi azaltan ve duygusal dengesizliği düzenleyen etkisi yönüyle dişil enerjiyi artıran koku çeşitleri arasında yer aldığı bilinir.
Uzman Klinik Psikolog Esra Ezmeci, kadınların eşlerini veya sevgililerini 'kendilerine bağlayabilecekleri yöntemlerden' bahsederek, "Banyodan sonra 1 litre suya 2 kaşık tuzu ekleyip, karışımı banyodan sonra sağ tarafınızdan başlayarak tüm vücudunuza dökün. 1 gece öyle kalın.
Lavanta yağı, direkt olarak cilde uygulanmamalı ve her zaman bir taşıyıcı yağ ile seyreltilmelidir.
Yağın ağrı kesici ve uyuşturucu etkileri iltihabı yatıştırmaya yardımcı olurken, yağdaki beta-karyofilen aynı zamanda doğal bir anti-enflamatuar görevi görür. Yanıktaki iltihabı tedavi etmek için 1 ila 3 damla lavanta yağı ile 1 ila 2 çay Hindistan cevizi yağını birleştirin. Karışımı günde üç defa uygulayabilirsiniz.
Afrodizyak etkisi olan ve hoş kokan lavanta yağı, boyun bölgesine sürüldüğünde dişil enerjinin artmasına yardımcı olur. Maskülen kıyafetler yerine daha zarif ve pileli kıyafetler giymek, özellikle sarı, turuncu, kırmızı renklerini tercih etmek etkili olacaktır.
Lavantada bulunan linaool maddesi, sinir impulslerini yavaşlatma özelliğine sahiptir. Bu mekanizma, kaslardaki gerginliğin alınmasını (antispasm), ağrının algılanmasındaki yavaşlamayı ve sakinleşmeyi, rahatlamayı ve sakin bir uykunun gelmesini sağlar.
Lavanta yağı ayak masajı yağı olarak kullanılırken, bir taşıyıcı yağ (zeytinyağı, hindistan cevizi yağı vb.) ile karıştırılmalıdır. Birkaç damla lavanta yağı, taşıyıcı yağa eklenerek karıştırılabilir. Böylece ayak tabanlarına nazikçe masaj yaparak uygulanabilir.
Banyo: Lavanta uçucu yağını banyo yaparken kullanmak da mümkün. Sıcak banyo suyuna birkaç damla lavanta uçucu yağı eklemek sakinleştirici ve rahatlatıcı bir banyo deneyimi yaşamanıza yardımcı olabilir. Ayrıca bu şekilde vücudunuzun uzun süre hoş bir şekilde kokmasını da sağlayabilirsiniz.
İstiridye, muz, çikolata, fındık, keçiboynuzu gibi yiyecekler hormonları tetikleyerek cinsel isteği artırmaktadır. Bu yiyeceklerin dengeli ve düzenli olarak tüketilmesi cinsel isteği arttırmakta önemli rol oynamaktadır.
"Kadınlarda cinsel isteği ve gücü arttıran yiyecekler; muz, zencefil, çilek, bal, avokado, havyar, istiridye, vanilya, kırmızı biber, kuşkonmaz, yumurta gibi besinlerdir. Bu besinler; kadınlarda cinsel isteği ve libidoyu arttıran besinlerdir.
Bu yağ ile ilgili lavanta yağı cinsel ilişkide kullanılır mı konusu çok sık gündeme gelmektedir. Lavanta yağı cinsel yaşamda da kullanılan ve oldukça yararlı olan bir yağ türüdür. Bu yağdan hem kadınlar hem de erkekler faydalanabilir.
Lavanta yağı en çok buhurdanlık veya elektrikli difüzöre eklenerek kullanılıyor. Yayılan lavanta kokusu, sakinleştirici ve huzurlu bir atmosfer yaratmaya yardımcı oluyor. Aynı zamanda nefesi rahatlatmaya da katkıda bulunuyor. Bunun yanı sıra lavanta yağı cilt üzerinde de kullanılabiliyor.
Lavanta yağının hoş kokusu, sineklerin uzak durmasına yardımcı olabilir. Birkaç damla lavanta yağını suyla seyrelterek bir sprey oluşturabilir veya lavanta yağını aroma lambalarında kullanabilirsiniz.
Lavanta Yağı cilde topikal olarak uygulanabilir, bu da ona iki ana kullanım sağlar: aromaterapi maddesi olarak ve ağrı kesici olarak. Yağ dahili olarak kullanılabilir (solunarak veya yutularak) ancak bu, belirli sağlık sorunları olan veya belirli ilaçları kullanan kişiler için önerilmez.
Lavanta yağı çeşitli cilt problemleri için kullanılan esansiyel bir yağdır ve koltuk altı kokularının giderilmesinde de çok faydalıdır. Koltuk altlarınıza birkaç damla lavanta yağı sürmeniz yeterli.
Lavanta yağı, bebek ve çocukların cildine uygulanmadan önce kesinlikle farklı bir taşıyıcı yağ ile ya da su ile seyreltilerek kullanımı yapılmalıdır. Sıklıkla tercih edilen taşıyıcı yağlar ise hindistan cevizi yağı, zeytinyağı ve badem yağıdır.
Lavanta yağının saça herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Ancak her bitkisel üründe olduğu gibi lavanta yağının kullanımında da dikkat edilmelidir. Lavanta yağı ile saç bakımı haftada en fazla iki kez yapılmalıdır.
Sadece 20 dakika gibi kısa bir süre bile tuzlu suyun bu etkisini göstermesi için oldukça yeterlidir. Stresi azaltmaya, kasları ve sinirleri rahatlatmaya yardım eden tuzlu su, kan şekeri seviyesini de dengeleyebilir. Özellikle eklemlerde görülen ağrıları da azalabilir.
Kaya tuzu mineral yapısı ile cildi besleyebilir. İçerisinde bulunan magnezyum, kalsiyum, potasyum ve daha birçok mineral, cilde emilerek cilt sağlığına olumlu yönde katkı sağlayabilir. Kaya tuzu ile banyo yapmak, tuzun enerji temizleme ve nötrleme özelliği sayesinde stres atılmasına ve rahatlamaya yardımcı olur.
Esra Ezmeci Ürünleri Onur Market'te!
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri