Telefon birbirinden uzak olan iki ya da ikiden çok kişinin iletişimini sağlayan bir telekomünikasyon cihazıdır. Telefon sesi kablolar aracılığıyla elektronik sinyallere dönüştürür ve sinyalleri alıcı telefona tekrar ses olarak ulaştırır.
Konuşmαk istediğimiz yαni uzαktαki kişilerle iletişime geçmek istediğimizde kullαnαbileceğimiz bir αrαçtır.
Açıklama: Telefonu;Alexander Graham Bell icat etmiştir. Eğer akıllı telefon olmasaydı;Oyun oynayamazdık,ödevlerimizi yapamazdık,ve yine biriyle konuşamazdık. Yani kısaca telefon konuşmak için icat edildiği için,telefon olmasaydı birisiyle (uzaktaki birisiyle )konuşamazdık,yanına gitmemiz gerekirdi.
Yoğun cep telefonu kullanımının en azından beyin yorgunluğuna sebebiyet verdiği neredeyse kesin gibidir. Ayrıca, baş ağrıları, uyku düzensizliği, hafıza zayıflaması, yoğun stres ve yorgunluk, konsantrasyon ve dikkat dağınıklığı gibi durumlara yol açabilmektedir.
İlgili 19 soru bulundu
Cep telefonu ile sağlanan hizmetler, telefon modeline ve servis sağlayıcıya göre değişmekle beraber en yaygın olarak kullanılanları, sesli görüşme ve kısa mesaj hizmetidir.
Cep telefonlarıyla sürekli mesajlaşmak veya oyun oynamak, bilek ve parmak eklemlerinizi yorarak ağrılara sebebiyet verebilir. Cep telefonları ile sürekli meşgul olmak, ceptelefonlarının yaymış olduğu radyasyona maruz kalmayı da beraberinde getirir. Bu durumda meme kanserinin riskini arttırır.
“Her gün; 3-6 yaş arası çocukların 30 dakika, ilköğretim çağına gelmiş çocukların 45 dakika, ortaöğretim öğrencilerinin günde 1 saat, lise çağına gelmiş gençlerin ise 2 saat ekranla, teknolojik araçla vakit geçirmesi en doğru yol.” “Kitap ve sporun olmazsa olmaz…
9 yaş ve üzeri çocuklarda telefon kullanımı için interneti olmayan bir cep telefonu en idealdir. Akıllı bir cep telefonu için 11 ya da 12 yaşından sonrasını beklemek en uygunudur.
Türkiye'de 1990'lı yıllardan bu yana kullanımı aktif olan cep telefonları ilk üretim standartlarında tuşlu telefonlar olarak öne çıkar. Tuşlu telefon çeşitleri bilineni ve şu anki kullanılan akıllı telefonların dışında bir kullanım alanına sahiptir.
Ateş İnsanlığın ilk icadı ya da keşfi. İnsan, ateşi kontrol altına alıp etkili bir şekilde kullanmayı öğrendikten sonra hem doğanın hem de diğer türlerin üzerindeki hakimiyetini artırdı. Ateş, kullanılan malzemelerin ve beslenme şeklinin değişmesinde de büyük ölçüde etkili oldu.
Bir de unutmayın, telefonu kim açtıysa önce o kapatır. Ancak, üstünüzle telefonla görüşürken, üstünüz kapatmadan önce siz telefonu kapatmayın. Üstlerinize sekreter veya santral aracılığıyla telefon etmeyin.
Telefonun mucidi Alexander Graham Bell aslında yalnızca işitme engellilerin duyma problemlerine çözüm üretmek istemişti. Fakat icat ettiği telefon, kilometrelerce uzaktaki insanların birbirlerini duymalarını sağladı. Telefonun icadı aynı zamanda da iletişim şekillerini büyük ölçüde değiştirdi.
Akıllı telefonlarda kullanılan lityum iyon piller, uzun ömürlü ve tekrar tekrar şarj edilebilen bir teknolojiye sahiptir. Ancak, pil performansını korumak için genellikle lityum iyon pillerin %100 dolana kadar şarj edilmemesi önerilir. Tam dolu şarj, pil performansı için ideal değildir.
Kaynaklar. Şarj sırasında telefonu kullandığınız için kabloda ya da şarj bağlantı noktalarına zarar verebilirsiniz. Yukarıda da saydığımız gibi telefonu şarj sırasında kullanmanın genel anlamda bir zararı bulunmuyor. Ancak yine de zorunlu olmadıkça şarj sırasında akıllı telefonu kullanmamak çok daha yararlı olacaktır.
Telefonu sürekli şarj etmek yanlıştır. Bu durum, pilin olması gerekenden daha çabuk tükenmesine sebep olabilir. Pili doğru kullanmanın tek yolu sadece ihtiyacı olduğunda şarj etmektir. Bu aralık ise %20 ile &5 arasındadır.
BTK 2021 1. Çeyrek verilerine göre ülkemizdeki akıllı telefon pazarının markalara göre dağılımı sıralandı. Yapılan araştırmalara göre ülkemizde en ağır basan telefon markaları Samsung ve Apple oldu. Yapılan araştırmalar neticesinde ülkemizde satın alınan telefonların %70'i Samsung ve Apple ürünleri.
Uzmanlara göre, görüntülü konuşmada telefonun direkt kulağa götürülmeden konuşulması sebebiyle cep telefonun yaydığı elektromanyetik radyasyon, beyni daha az etkileyecek. Görüntülü konuşma ayrıca telefonu belli bir açıdan sürekli sabit tutulmasını gerektirdiğinden konuşma süresi de kısalacak.
Yeşilay tarafından da çocukların ve gençlerin ekran karşısında çok fazla zaman geçirdikleri belirtilmiş, 0-3 yaş grubu ekranla tanışmamalı, 3-6 yaş arası 30 dakika, ilköğretim 45 dakika, ortaöğretim 1 saat ve lise çağındaki gençler ise 2 saatten fazla ekran karşısında kalmamaları tavsiye ediyor.
Uzun süre cep telefonuna bakan her dört kişiden birisi göz yorgunluğu şikayeti yaşıyor. Mobil cihazların minik ekranlarına uzun süre bakarak bulanık görme, baş ağrısı, boyun ve omuzlarda kas gerilmesi ve göz kuruluğu gibi bir dizi sağlık problemine de davetiye çıkarılmış oluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri