Cinsel ilişkiden sonra yanma nasıl geçer? Cinsel ilişkiden sonra yaşanan yanma için altta yatan nedeni tedavi etmek gerekir. Genellikle yeterli uyarılma, kayganlaştırıcı ve yeterli vajinal ıslaklık sağlamak yeterlidir. Ancak bazı durumlarda ilaç tedavisi veya cerrahi tedavi gerekebilir.
Bol sıvı alınmalıdır (mümkünse günde 8 bardak). Cinsel ilişki esnasında yeterli kayganlığın sağlanarak üretranın zedelenmesini azaltmak için su bazlı kayganlaştırıcı jeller kullanılabilir. Genital bölgenizin uzun süre nemli kalmasına izin verilmemeli, naylon, sıkı iç çamaşırları giyilmemelidir.
Balayı sistiti denen durum, cinsel ilişkiye girildikten sonra mesane iltihabı gelişmesidir. Cinsel ilişki sırasında, idrar çıkış yerinden bakterilerin girmesiyle olur. Fakat bazen cinsel ilişkiye başlamamış kıadınlarda da idrar yolu enfeksiyonuna rastlanabilir.
Cinsel ilişki sonrası yanma yaşıyorsanız bunun en sık görülen nedeni vajinal enfeksiyonlardır. Vajinal enfeksiyon olmadığı halde yanma problemi yaşıyorsanız vajen kaslarınızı kontrol etmekte fayda var.
Vajinal yanmalar doktorunuzun muayene sonrasında belirleyeceği ilaçlar ve merhemler ile tedavi edilebilir. Bu yanmalar var ise kişinin temizliğine dikkat etmesi gerekir. Günlük duşunu aksatmamalı, pedler belirli aralıklarla değiştirilmeli, kimyasal ürünlerden uzak durulmalı ve bol bol su içilmelidir.
İlgili 29 soru bulundu
Vajinanın çok hassas bir PH dengesi vardır. Bunun bozulmasının bir sonucu olarak vajinada önce kaşıntı, kaşıntıyla beraber kokulu akıntı ve ardından yanma oluşabilmektedir. Bazen kaşıntı ve yanma hafif ve rahatsız etmeyen bir boyutta olur ve kendi kendine birkaç günde son bulur.
Hafif kaşıntı ve yanma hissi rahatsız edici olmayabilir ve çoğu zaman kendiliğinden kaybolabilir; fakat uzun süreli geçmeyen kaşıntı, kötü koku, akıntı ve vajinal yanmanın devam etmesi durumunda mutlaka bir hekime danışılması gerekir.
İşte cinsel ilişki sonrası sistit veya balayı sistiti hakkında daha fazla bilgi: Nedenleri; Cinsel ilişki sırasında bakterilerin üretraya (idrar yoluna) girmesi sonucu ortaya çıkabilir. Bu bakteriler daha sonra mesaneye ve böbreklere ulaşabilir, enfeksiyona neden olabilir.
Kadınlarda aşırı cinsel ilişkinin herhangi bir tehlikesi yoktur.
CLEOCIN, klindamisin fosfat isminde bir antibiyotik içerir ve vajinal krem şeklindedir. Bu ilaç, bakteriyel vajinozisi (vajinadaki bakteriyel bir enfeksiyon) tedavi etmek için kullanılır. CLEOCIN, 40 g'lık lamine tüpte 7 adet tek kullanımlık aplikatörü ile birlikte sunulmaktadır.
Nedeni cinsel ilişkidir. Cinsel ilişki ile kasık bakterileri mesaneye bulaşırlar. Önlemek için ilişki öncesi ve sonrası mutlaka duş alınmalıdır. İlişkiden sonra da mesane tam olarak boşaltılmalıdır.
Maydanoz, iyi bir idrar sökücü olarak bilinmektedir. Maydanozun yanında havuç ve salatalık suyunun da idrar yanmasına iyi geldiği belirlenmiştir. Ayrıca maydanozun çiğ olarak ve düzenli bir şekilde tüketimi araştırmalara göre önerilmektedir.
İdrar yollarında enfeksiyon olması cinsel ilişkiye mani değildir. Ancak cinsle ilişki esnasında ciddi ağrılar yaşanabilir ve cinsel ilişkiyi zevksiz bir hale getirebilir. Bu nedenle idrar yolu enfeksiyonu tedavi edilene kadar birliktelik ertelenebilir.
Spermler rahim ağzına ulaşacak yeterli zaman bulamadıkları için bu durum gebelik elde edilmesi açısından önemlidir. Gebe kalmak isteyen bir kadın ilişkiden hemen sonra ayağa kalkıp idrar yapmaya ya da yıkanmaya gitmemelidir. İdeal olan kalçalarının altına bir yastık koyarak 20-30 dakika kadar yatmasıdır.
Özellikle maydanoz, karanfil, ebegümeci, civanperçemi, yaban mersini, ekinezya, karahindiba, güvey otu ve kekik sistit için etkili doğal bitkilerdir. Kaynattığınız suyun içine bu bitkilerden bir tutam atın ve 5 dakika demleyin. Sonrasında süzerek çayınızı içebilirsiniz. Günde en fazla 2 fincan içebilirsiniz.
Bakteriyel sistit için antibiyotik olarak genellikle; nitrofurantoin, trimetoprim-sülfametoksazol, amoksisilin, sefalosporinler, siprofloksasin ve levofloksasin içeren ilaçlar kullanılabilir. Sistit tedavisinde kullanılan antibiyotikler hızlı etki yapmaya başlamalıdır.
Cinsel anlamda aktif bir erkeğin sperm üretim döngüsünün devamlılığı için haftada en az 3 kere boşalması gerekir. Düzenli bir cinsel hayatı olmayan erkekler; mastürbasyon yaparak sperm üretim döngülerinin devamlılığını sağlayabilirler. Erkeklerde mastürbasyon yapmayla ilgili bir sınır bulunmamaktadır.
Uzun süre seks yapmayan kadınların vajinaları daralır mı? Uzun süre seks yapmayan kadınların vajinaları diğerlerine kıyasla daha dar değildir. Vajinal kaslar oldukça elastik bir yapıdadır. Cinsel birleşmeden ve doğumdan sonra kasılır ve normal şekillerine yeniden dönerler.
Cinsel ilişki yaşamak isteyen çiftlerden, 30'lu yaşta olanlar haftada 2 kez, 40'lı yaştakiler haftada 1 kez, 50'li yaştakiler 15 günde bir kez, 60 ve üzeri yaş grubundakiler ise ayda bir kez ilişkiye girmeliler.
Gonokokal enfeksiyonlar genital sistem, ağız, boğaz, göz ve anal bölgede olabilir. Belirtiler genellikle enfekte kişi ile korunmasız ilişkiden 10 gün sonra ortaya çıkar.
Genel olarak ise bulaşıcı olmayan bir rahatsızlık olarak öne çıkar. Yani kişi idrar yolu enfeksiyonu kapmaz ve aynı zamanda herhangi bir kişiye bu hastalığı bulaştırmaz.
Neden seks sonrası idrar yapmalıyız? Seks sırasında vajinadaki bakteriler üretra içine zorla sokulabilir. İdrar yapmak bakterileri atabilir bu yüzden cinsel ilişkiden sonra mesaneyi boşaltmak sağlıklıdır.
Akut sistitin çok rahatsız edici semptomlarından (sık idrara çıkma, idrar yaparken yanma hissi, kramp benzeri ağrı) olabildiğince çabuk kurtulmak için bol sıvı almak son derece önemlidir. Sıvı için şekersiz çay veya su en iyi seçimlerdir.
Cevap; evet. Bilimsel çalışmalar, bu tür enfeksiyonları yenmek için yoğurt kullanımını destekliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Çağlar Helvacıoğlu, mantar enfeksiyonu tedavisi için neden yoğurt kullanıldığı konusunda bilgiler verdi."
Bu bitkisel tedavilerden sadece elma sirkesinin sulandırılarak kullanımı ve genital bölgeyi elma sirkesiyle dıştan temizlemenin vajinal akıntıya bağlı yanma ve kaşıntı yakınmalarını azalttığı saptanmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri