Cips yüksek miktarda sodyum içermesi sebebiyle, yüksek tansiyon, kalp hastalığı ve felce tek yönlü bilet gibidir. Bu, kas ağrısını ve yorgunluğu da artırabilir. Zaman içerisinde kas büyümesini de engeller.
Kolalı içecekler ile çikolata, bisküvi, cips gibi yiyecek ve içecekler gaz yapıcı oldukları ve midede uzun süre kaldıkları için tüketilmemelidir.
Yağ seviyesi yüksek besinler tüketmek sindirim sırasında sizden enerji çalar ve performansınızı önemli ölçüde düşürür. Patates cipsi, şekerlemeler, tatlı ve börek gibi atıştırmalıklardan uzak durulmalıdır. Spor öncesi aşırı miktarda alınan kafein de vücudu susuz bırakacağı için önerilmez.
Bir yıl boyunca günde alınan fazladan 240 kalori, hesaplamalara göre, yaklaşık bir taş (6,4 kg) kadar ağırlık artışına neden oluyor. 240 kalori de yaklaşık olarak 1 paket cipse karşılık geliyor.
Patates cipsini çok seviyorsanız, haftada 1 kere tüketebilirsiniz. Fakat bu tüketimi de dengeli şekilde yapmanız gerekir. Aldığınız cips paketini, küçük porsiyonlara ayırın. Bunu cipsin kalorisine ve gramajına bakarak ayarlayabilirsiniz.
İlgili 35 soru bulundu
Yağlı besinler tükettikten sonra ılık su içmek sindirim sisteminizi yatıştırmaya ve aktive etmeye yardımcı olur. Su, besinler ve atık ürünler için bir taşıyıcı görevi görür. Sıcak su içmek besinleri sindirilebilir forma ayırmaya yardımcı olur.
İngiltere'de yapılan bir araştırma, işlenmiş hazır gıdaların sigaradan daha zararlı ve ölümcül olduğunu ortaya koydu. Araştırmaya göre, cips, fast food ve tatlılar, hastalıkların ve ölümlerin bir numaralı nedeni. Hazır yiyeceklerin, sigaradan daha ölümcül olduğunu ortaya koyan araştırma, İngiltere'de yapıldı.
Lezzetleri ile ön plana cipslerin kilo aldırdığı da bilinmektedir. Kalorisi yüksek olan cipslerin yağ oranı da çok fazladır. O nedenle aşırı kilo problemi yaşayan kişilere cips tüketimi önerilmez. Aşırı cips tüketimi obezite gibi sağlık sorunlarına da yol açmaktadır.
ZAYIFLAMA DİYETLERİNDE CİPS KULLANIMI
Cipsler yüksek kalori ve yağ içeriği nedeniyle ve ayrıca içerdiği çokça tuz, katkı maddeleri sebebiyle sağlıklı beslenme programları ve zayıflama diyetleri için uygun besinler değildir.
Pringles ürünlerinin içerdiği kalori değerleri şöyledir: 1 Kutu Original Pringles Cips (150 Gram) : 789 kcal. 1 Küçük Kutu Original Pringles Cips (40 Gram) : 209 kcal. 1 kase Pringles Cips (30 gram) :157 kcal.
Patates cipsinin 100 gramında 532 kalori bulunmaktadır. 1 adet ( 6 gr) patates cipsi 32 kaloridir.
1 paket cips kaç kalori? 28 gr ağırlığındaki küçük boy bir paket cips yaklaşık olarak 155 kalori (kcal) değerindedir. 69 gr ağırlığındaki orta boy bir paket cips ise ortalama olarak 375 kalori (kcal) değerine sahiptir. 90 gr ağırlığındaki büyük boy 1 paket cips 500 kalori (kcal) değerindedir.
Mısır cipslerinde % ortalama rutubet oranı, 2.07±0.41; kül oranı, 2.46±0.19; protein oranı, 8.40±0.44; yağ oranı, 27.61±2.12; karbonhidrat oranı, 59.46±2.04; enerji değeri, 520±16.40 kkal; tuz oranı, 2.32±0.41 g olarak belirlenmiştir.
Yağ barındıran gıdalar, kontrolsüz bir biçimde tüketildiğinde kilo artışına neden olabilir. Bu ürünlerin daha sağlıklı bir hâl alması için imalat aşamasında beyaz un kullanılmamalıdır. Bu malzeme yerine tam tahıllı, kepekli ya da çavdarlı un çeşitleri tercih edilebilir.
Cips, bolca yağ, tuz ve çok fazla zararlı karbonhidrat içeriyor. Özetle bu atıştırmalığın içinde sizin için faydalı tek bir şey bile bulunmuyor. Vücut, alınan fazla tuzu nötralize etmeye ve atmaya çalışırken hücrelerden daha fazla sıvı çeker. Sonuç olarak, sıvı eksikliği nedeniyle cildiniz daha kuru hale gelir.
Gece öğününde karbonhidrat kaynağı olarak hazırlanacak bir salata ve içerisine eklenecek mercimek vb. kurubaklagiller iyi karbonhidrat kaynağı olabilir. Ayrıca yulaf ve glisemik indeksi düşük ayva, elma gibi meyveler de tüketilebilir.
Kilo vermeye karar veren ya da diyete giren pek çok kişi 1000 kalori kaç kilo (KG) yapar sorusunu merak ediyor. Bunun cevabı ise 1000 kalori alımının toplamda 142,5 grama eşit olmasıdır. Yani gün içerisinde 1000 kalori alındığı düşünülürse, bir hafta içerisinde 1 kilo almak anlamı taşır.
Yağ ve baharat oranı yüksek gıdalar olan patates kızartması, hamburger, pizza gibi ürünleri tükettiğinizde vücudunuzun ağırlaştığını hissedebilirsiniz. Vücutta şişkinliğe ve hazımsızlığa sebep olan yağlı ve baharatlı yiyecekler, uyumadan önce tüketilmemesi gereken gıdaların başında geliyor.
Mayo Clinic'e göre, özellikle demans veya kalp problemleri gibi sayısız hastalığa yol açan patates cipsi aynı zamanda yüksek tansiyona neden oluyor. Cips yemeyi seviyorsanız, her porsiyonda bulunan yüksek sodyum seviyeleri sayesinde hipertansiyon, yani yüksek tansiyon yaşamanıza neden olabilir.
Kilosuna dikkat eden kişilerin ve diyet yapan bireylerin cipsi aşırı tüketmemesi gerekir. Ancak sık sık olmamak şartıyla küçük boy cips tüketilebilir. En Az Kalorili Cips Hangisidir? En az kalorili ciss, Lay's Oven-Baked Orijinal Patates Cipsidir.
Yüksek Sodyum İçerir
Yüksek sodyum içermesiyle kan basıncına, inme, kalp yetmezliğine, koroner kalp hastalığına ve böbrek hastalığına da yol açmaktadır. Cips üzerinde sayısız çalışma ve araştırma yapan bilim insanları, düzenli olarak çok fazla patates cipsi yemenin son derecede zararlı etkilerini tespit etmişlerdir.
Cips için ise “Homojenleştiriciler cipslerde yoğunluklu olarak kullanılan katkı maddeleridir Mono ve digliseridler (E471), sodyum sttearol ve kalsiyum stearol kullanılan homojenleştiricilerden bazıları. Dinen helalliği şüpheli kabul edilen bu ürün bitkisel ve hayvani kökenli olabiliyor” ifadeleri kullanıldı.
Yağlı bir yiyecek yenildiğinde, ağızdaki tat hissi artar ve beyindeki somatosensori bölgesi aktif hale gelir. Bu bölgenin aktif hale gelmesi kişinin bu yiyeceğe bağımlı hale gelmesine neden olur. Yağ içeriği fazla olan cips, pizza, patates kızartması gibi yiyecekler bağımlılık yaratabilir.
Cipsin içinde trans yağlarda bulunmaktadır. Trans yağ- lar ise diyabet, koroner kalp hastalı- ğı ve obeziteye neden olabil- mektedir. Ayrıca araştırma- lara göre trans yağlar kısır- lık, karaciğer bozuklukları, kanser, alzheimer ve parkinson gibi rahatsızlıklara neden olabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri