Tuvalete alıştırma külodu çişi sızdırmaz ve etrafın kirlenmesini önler. Bebeğin hareket kabiliyetini engellemez. Her mevsim rahatlıkla kullanılabilir. Kirlendiğinde çamaşır makinesinde uygun bir sıcaklıkta kolaylıkla yıkayabilirsiniz.
Bez yerine pantolon ya da külot giydirebilirsiniz. Böylelikle çocuğunuz altına yaptığında ıslaklığı daha çok hisseder ve bu duruma çözüm aramaya başlar.
Kullan-At Alıştırma Külot Modelleri ile Tuvalet Eğitimi
Hem bebeğinizin tuvalet eğitimini sekteye uğratmayacak hem de yavrunuzun kıyafetlerinin kirlenmesini önleyecek tek kullanımlık alıştırma külodu kullanmanız, size büyük kolaylık sağlayacaktır.
Bebeğiniz havuzda veya denizde rahat hareket etmesini sağlar. Birbirinden güzel renk ve desende su geçirmez ve nefes alabilir dış kumaşı ve %70 pamuktan üretilmiştir. Bebek bez mayolarını tamamen emici olması özelliğinden dolayı tuvalet eğitimi döneminde alıştırma külot olarak da kullanabilirsiniz.
Pamuklu yapıdaki alıştırma külotları bebeğinizin hassas cildine herhangi bir yan etki yapmaz ya da genital bölgesinde kızarıklıklar oluşturmaz. Alıştırma külodunun terletmeyen ve nefes alabilen malzemeden üretilmiş olmasına dikkat etmelisiniz zira bebeğiniz tüm gün üzerinde bu külodu taşıyacak.
İlgili 15 soru bulundu
Bebek alıştırma külodunu bez gibi algılar. Kendini tutmaz.bu nedenle kasları da gelişmez. Üstelik de birkaç defa üst üste çiş yapılmışsa alıştırma külodu çişi lastiklerden sızdırabilir. Çünkü bu urun bir bebek bezi değildir.
İhtiyaç duyduğunuz alıştırma külodu 2 yaş ürünleri, bebeklerin yaşına uygun olarak tasarlanır.
Bu gerçekten kişiye çok fazla zaman kazandırabilir ve üşengeç insanların kolayca başvurabileceği bir çözümdür de; ancak araştırmalar bu davranışın hiç de akıllıca olmadığını gösteriyor. Çünkü idrarınızın kimyası ile havuzun kimyası pek de uyumlu değil!
Bu nedenle tuvalet eğitiminin başlarında gece belirli aralıklarla çocuğunu tuvalete kaldırman faydalı olabilir. Bu nedenle özellikle ilk günlerde “Çocuğu gece çişe kaldırmak doğru mu?” sorusuna evet cevabı verebiliriz.
Tek Kullanımlık Bez Mayo Özellikleri
Tek kullanıma sahip olan bez mayolar ıslandığında ağırlık yapmaz. Bebeğin konforlu bir şekilde suda vakit geçirmesini sağlar. Bebeğin hijyeninin sağlanması için mayo bez kullanımı kontrollü olmalıdır. Her kullanımının ardından kısa süre içerisinde bez değiştirilmelidir.
Tuvalet alışkanlığını çocuğa vaktinden önce kazandırmaya çalışmak uzun süre devam edebilecek korku ve çatışmalara neden olma riskini beraberinde getirir. Çocuklar için doğru yaş hazır oldukları zamandır ancak ideal tuvalet eğitimi 18 ay ile 30 ay aralığındadır.
Gece kuruluğunu sağlamak için çocuk uyumadan 2 saat öncesinde sıvı alımı kısıtlanmalıdır. Çocuk uyumadan önce tuvalete götürülmeli. Gece uyku sırasındayken de 2-3 saatlik aralarla uyandırılıp bilinci tam açıkken tuvalete gitmesi sağlanmalıdır.
Tuvalet eğitimi kaç gün sürer sorusu ebeveynlerin en sık sorduğu sorulardan bir diğeridir. Verilecek eğitim genellikle 3-6 ay aralığında bir süreç gerektirir. Bu süreç bazı çocuklar için daha kısa veya daha uzun olabilir.
Özellikle yemeklerden sonra çocukları tuvalete götürerek 2-3 dakika bekleyip kakasını yapmasını sağlayabilirsiniz. Lazımlığa oturmaya başlatılan çocuğa çişini ve kakasını oraya yapabileceğini anlatılabilir. Çocuğunuza tuvaletini yaptığında övgü de bulunulmalı, fakat aşırıya kaçılmamalıdır.
Buna karşın tuvalet eğitiminin 2.5 - 3 yaşından sonra yani geç başlaması da birtakım sakıncalara yol açabilir. Kasları üzerinde kontrol kurmaya başlamış bir çocuğa tuvalet eğitimi kazandırılmazsa, çocuk tuvaletini beze yapmanın normal bir şey olduğuna inanmaya başlar. Bu durumda tuvalet eğitimi daha da zorlaşır.
Gece bez takılmamalıdır çünkü bez olursa çocuk beze güvenir ve çişini tutma ihtiyacı duymaz. O yüzden geceleri çocuğun çarşafının altına yatak koruyucu takılmalı ve yatağın ıslanmasına karşı tedbir alınmalıdır.
Tuvalet eğitimi en erken dönemde 18 – 24 aylar arasında başlar, en geç 4 – 5 yaşları arasında eğitimin tamamlanmış olması beklenir. Çocuğun tuvalet alışkanlığını kazanabilmesi için mesane kontrolünü yapabilmesi, komutları alıp uygulayabilmesi ve zihinsel – dilsel olgunluğa ulaşmış olması gerekir.
Sabırla ve anlayışla geçirilen tuvalet eğitimi süreci genellikle 3 ile 6 ay kadar sürer. Ancak bu sürenin her çocuk özelinde farklılık gösterdiği ve bazı çocukların daha uzun bir zamana ihtiyaç duyabileceği unutulmamalıdır. Bunun yanında çocukların gece kuru kalması da aylar hatta uzun yıllar sürebilir.
Kan basıncınız yükselir, bu durum böbreklerinizdeki aktiviteyi artırabilir çünkü vücut arteriyel değişiklikleri telafi etmek için sıvıyı serbest bırakmak ister. Bu da vücutta idrara çıkma dürtüsü uyandırır.
Duş Alarak Vücudunuzdan Mikroorganizmaları Uzaklaştırın
Ancak havuz suyuyla temas ettiklerinde suyu kirleteceklerdir. Su ile basit bir duş alarak, bu maddeleri vücudunuzdan atabilir, böylece yüzmeye başladığınız havuz suyunu kirletmemiş olursunuz.Bu, havuzun çok daha uzun süre temiz kalmasına yardımcı olur.
“Havuza işemek yüzücüler için normal bir durum; bütün yüzücüler havuza işerler. İki saat havuzda kaldığımızda işemek için dışarı çıkmayız. Klor mikropları öldürüyor yani işemek zararlı bir şey değil.”
Bebeklerin tuvalet eğitimi almaları için en iyi dönem yaz mevsimi. Ancak öncelikle temel kriter bebeğin tuvalet eğitimine uygun yaş aralığında; yani 18 ay ile 3 yaş arasında olması gerekiyor. Çünkü bebekler mesane ve bağırsak kaslarını 18. aydan itibaren kontrol edebilmeye başlıyor.
Bebek bezinizi, pedi ile birlikte çamaşır makinasında 60°C'de yıkayabilirsiniz. Çamaşır suyu kullanmayınız. Ayrıca yumuşatıcı da kullanmayınız, çünkü yumuşatıcı ipliğe yapışır ve emiciliği engeller.
Yemeklerden sonra çocukları lazımlık ya da tuvalete oturtup önce bir oyun şeklinde olmak üzere kaka yapmasını sağlayın. Yapmazsa zorlamayın. Ancak günde 3-4 defa 5-10 dakikalık sürelerle oturtmak alışkanlık kazanmasına destek olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri