Önceden kalan idrar lekesi ise ve yeni oluşan ve fazlalığını aldığınız idrar lekesinin üzerine lekeyi kapatacak şekilde karbonat döküp bir gece bekletin. Bir gün sonra karbonatlı kısmı süpürgeniz ile alın ve yine karbonat ve oksijenli suyu karıştırıp bu karışımla nemli hale getirdiğiniz bez ile yatağınızı silin.
Karbonat ile birlikte oksijenli su yatak üstünde var olan sarı lekelerin düşmanı olduğu her zaman açıklanıyor. Sarı lekelerin üzerine konan karbonat ve oksijenli su iyice köpürdükten sonra karbonatın kuruması beklenmelidir. Ardından kuruyan karbonat yatak üzerinden süpürülür ve lekeler çıkana kadar tekrarlanır.
Aynı koltukta olduğu gibi sirkeli ya da amonyaklı karışımlar ile idrar kokusundan kurtulabilirsiniz. Aynı zamanda yataktan çiş lekesi çıkarma işlemi içinde bu yöntemler uygulanabilmektedir. Temizleme işleminden sonra en az 5-6 saat odayı havalandırmanızı öneriyoruz.
Deterjan ve sıcak su ile idrar lekesi olan bölge rahatlıkla temizlenebilir. Bir bez yardımı ile deterjanlı suyu o bölgeye silme hareketleri ile uygularsak lekenin çıkması sağlanabilir. Ayrıca deterjan idrarın yarattığı ağır kokuyu da ortadan kaldıracaktır.
Deterjan Ve Sıcak Su İle İdrar Lekesi Olan Bölge Rahatlıkla Temizlenebilir. Bir Bez Yardımı İle Deterjanlı Suyu O Bölgeye Silme Hareketleri İle Uygularsak Lekenin Çıkması Sağlanabilir. Ayrıca Deterjan İdrarın Yarattığı Ağır Kokuyu Da Ortadan Kaldıracaktır.
İlgili 19 soru bulundu
Gider borusu tıkanıklığının neden olduğu tuvalet kokularını evinizde bulunan malzemelerle kolaylıkla giderebilirsiniz. En sık kullanılan temizleme yöntemlerinden birini beyaz sirke ve su karışımı oluşturuyor. Bu karışımı tuvaletinize döktükten sonra kokunun büyük ölçüde azaldığını fark edeceksiniz.
Bu çocukların gece uykuda mesane doluluğunu hissetmelerinin yetersiz, mesane kapasitelerinin küçük ve uyku derinliklerinin fazla olduğu bildirilmektedir. Altını ıslatan çocukların %2-3'ünden şeker hastalığı, böbrek hastalıkları, mesane hastalıkları gibi sorunlar saptanmaktadır. Genetik nedenler önemli bir faktördür.
Önceden kalan idrar lekesi ise ve yeni oluşan ve fazlalığını aldığınız idrar lekesinin üzerine lekeyi kapatacak şekilde karbonat döküp bir gece bekletin. Bir gün sonra karbonatlı kısmı süpürgeniz ile alın ve yine karbonat ve oksijenli suyu karıştırıp bu karışımla nemli hale getirdiğiniz bez ile yatağınızı silin.
Eğer silme işlemi uygularsanız da iyice kuruduğundan emin olmalısınız. Yatak temizliğinde karbonat, bulaşık parlatıcısı, çamaşır suyu, leke çıkarıcı, limon gibi seçenekler kullanılmaktadır. Yatağınızda bulunan lekenin boyutuna göre kendinize en uygun yöntemi tercih edebilirsiniz.
Kokuları yok edebilmek için yatağın üzerine karbonat serpiştirdikten sonra 30 dakika boyunca beklemelisiniz. Daha sonra tekrar elektrik süpürgesiyle temizleyebilirsiniz. Karbonatlar doğal koku giderici olarak kullanılabilir ve yataktaki her türlü kokuyu hızlıca giderir.
Yiyecek ve ilaçlar idrar kokusunu etkileyebilir
Ancak bu tamamen zararsızdır. İdrardaki koku, söz konusu yiyecek veya ilaç vücuttan atıldıktan sonra kaybolur.
İdrarın normalde hafif bir kokusu vardır. Ancak, bazı durumlarda idrarın kokusu rahatsız edici hale gelebilir. İdrarda kötü koku oluşumuna neden olan faktörler arasında dehidrasyon yiyecekler, ilaçlar, enfeksiyonlar, idrar yolu taşı, böbrek hastalığı ve diyabet gibi çeşitli nedenler bulunur.
Klozeti uzun süredir kullanmadıysanız dipteki su tamamen buharlaşarak kanalizasyondan gelen havanın geçebileceği bir boşluk bırakmış olabilir. Bu durumda çözüm kolaydır: Sifonu çekmeniz yeterli! Atık boşaltım borunuzda çatlak varsa veya bu boru tıkanmışsa kanalizasyondan gelen kokunun evinize yayılma olasılığı vardır.
Bunun için ilk olarak temizlikte kullandığımız kovaya ılık su koyun. Ardından ılık suyun içerisine 2 yemek kaşığı beyaz sirke ekleyin. Mikrofiber bezi sirkeli suya batırıp çıkardıktan sonra bu bezle yatağınızdaki sararmış yerleri silin. Sarartı lekelerinin temizlendiğini göreceksiniz.
Bir kap içine 1 yemek kaşığı lavanta yağı ve karbonat ekleyin. Bu malzemelerin üzerine 2 su bardağı ılık su ilave edin ve karıştırın. Şimdi, sünger yardımıyla bu suyu süngere alın ve yatağın her yerini bu süngerle silin. Karbonat yatağı temizlerken; lavanta yağı da yataktaki kötü kokuları gidermeye yardım edecektir.
Deri yatak başlıklarını temizlerken arap sabunu veya beyaz sabun kullanabilirsiniz. Bir kova suyun içerisine az miktarda arap sabununu karıştırarak bu karışımı bir bez yardımıyla deri yatak başlığınızı temizlemek için kullanabilirsiniz.
Bunun için mikrofiber bezleri kullanabilirsiniz. Toz alma bittikten sonra nemli bir bez alarak hijyenin sağlandığından emin olun. Silme işleminden sonra yatağınızı hemen örtmeyin. Eşyaların iyice kuruması gerekir.
Yatak şiltesi yatak üzerinde kullanılarak yatağın konforlu hale gelmesini sağlayan bir üründür.
Bu sorunun cevabına ise, bir sodyum bikarbonat yani evlerde kolayca bulunabilen karbonat, sirke ve enzimatik temizleyicilerle bu işlemi gerçekleştirebileceğinizi söyleyebiliriz. Bu ürünleri kullanarak idrar kokusundan etkili bir şekilde kurtulabilirsiniz.
Mümkün olduğunca fazla idrarı kâğıt havlu yardımıyla temizleyin. Ardında bir sprey şişesine ¼ bardak karbonat, ¼ bardak beyaz sirke ve 1 bardak su ekleyin ve karıştırarak halı üzerindeki lekenin üzerine bolca püskürtün ardında 4-5 dakika bekletin ve bir beyaz yardımıyla lekeyi dağıtmadan dikkatle karışımı silin.
Parke zeminlerdeki ya da halılardaki kurumuş köpek idrar lekelerinin çıkarılması için hidrojen peroksit bazlı bir temizleyiciyle bir havlu ıslatılır. En az 15 dakika bekletildikten sonra enzimatik temizleyici kullanılarak bu adım tekrarlanır. Bu sayede kurumuş köpek idrar lekeleri kolayca çıkarılabilir.
Ancak çoğu zaman mesane gelişimindeki gecikme sebebiyle gece altını ıslatma ortaya çıkar. Yaşı büyüdükçe bu durum kaybolur. Üç yaşındaki çocukların %40'ında altını ıslatma görülür. Bu oran 5 yaşında %20'ye, 6 yaşında %10'a düşer.
Dezmopressin. Yatmadan 1 saat önce alınan ilaç ile yatak ıslatma %90 oranında engellenir. İlacın dezavantajı ise ilaç kesildiğinde yatak ıslatmanın tekrar başlamasıdır. İlaç kullanımındaki amaç çocuğun gece idrar kontrolünü kendi kendine sağlamasına kadar altının kuru tutulmasıdır.
Gece altını ıslatan çocukların yüzde 3'ü civarındakilerde böbrek ve idrar yollarına ait doğuştan bozukluklar, böbrek hastalıkları, gizli bel kemikleri açıklıkları (spina bifida), şeker hastalığı, sara hastalığı, parazitler, besin alerjileri gibi bu duruma neden olan başka hastalıklar saptanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri