İlçenin adı, Türklerin Anadolu'ya yerleştikleri günlerde yöreye gelen ordu birliklerinin bir başka yerde mola vermek üzere geriye döndürülmesi amacıyla verilen “ÇEVRİL” komutundan geldiği söylenmektedir.
Çivril de Belediye teşkilatı 1886 tarihinde kurulmuştur. Çivril 1910 yıllarında Afyon İline bağlı kaza iken 1925 yılında Denizli iline bağlı ilçe olmuştur.
Çivril Doğal Güzellikleri
Çivril ilçesi, geniş ve verimli ovaları sayesinde, uzun yıllardır insanlara ev sahipliği yapan bir bölgedir. Uzun yıllar boyunca doğal yapısını koruyan bu ilçede birçok medeniyet. Gelip geçen çok sayıda medeniyete rağmen ilçenin doğal güzellikleri bozulmadan kalabilmiştir.
Başta ELMA, ŞEFTALİ, KiRAZ olmak üzere çeşitli Meyveler, üzüm, haşhaş (afyon), pancar, yonca, ayçiçeği, buğday, arpa, nohut, mercimek bolca üretilir. Özellikle ELMA üretiminde miktar ve kalite açısından çok iyi bir yere gelinmiştir. Şu anda Çivril, Türkiye'nin en çok elma üreten 3-5 ilçesi arasındadır.
İlgili 24 soru bulundu
IŞIKLI GÖLÜ'NE NE ZAMAN GİDİLİR? Eğer gölde çiçekleri görmek isterseniz Haziran Temmuz aylarında gidebilirsiniz. Ancak gölün çevresinde keşfedilecek canlı yaşamını her mevsim yakından gözlemleyebilirsiniz. Gölde kayıkla keyifli bir gezinti yapabilirsiniz.
KAYI: (ÇAL, ÇİVRİL, ACIPAYAM)
Oğuzlar 'ın Bozoklar koluna bağlı Günhan Oğullarından olan Kayı Boyu, Türk tarihinde hükümdar çıkaran Oğuz boylarının en başında zikredilir.
Çivril - İzmir arası en hızlı seferimiz yaklaşık 4 saat 15 dakika saat sürmektedir. Çivril - İzmir otobüs bileti nasıl alınır?
İzmir - Çivril otobüs bileti ne kadar? İzmir - Çivril arası otobüs bileti fiyatları 339.00 TL'den başlamaktadır. Bu seferler için ortalama bilet fiyatları yaklaşık olarak 339.00 TL'dir.
1883'te Sarayköy, Buldan ve Tavas İlçelerinin bağlanmasıyla "Sancak" haline getirilen Denizli, 1884'te Çal, 1888'de Acıpayam ilçelerinin katılımıyla Aydın'a bağlı mutasarrıflık, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuyla da 1923'te il olmuştur.
Işıklı Gölü ya da Çivril Gölü, Denizli ili Çivril Ovası üzerinde yer alan bir tatlı su gölüdür.
Uşak - Çivril arası mesafe kaç km? Uşak - Çivril arası yaklaşık olarak 58kms'dir.
Myriokephalon Savaşının Yeri: Çivril Yakınında Kûfi Çayı Vadisi.
Denizli Çivril Ovası; Çivril, Baklan ve Çal İlçe sınırları içerisinde kalmakta olup, 63.823,29 Ha. alanı kaplamaktadır.
Denizli'ye bağlı 19 ilçe, bu ilçelere bağlı 68 belde ve 361 köy bulunmaktaydı. 6360 sayılı büyükşehir kanunu ile beldeler ve köyler mahalleye dönüştürüldü. Günümüzde 19 ilçe ve 624 mahallesi vardır.
Çivril ile Salihli arasındaki mesafe 184kms km'dir ve en hızlı seferimizle yaklaşık 2 saat 59 dakika kadar sürmektedir.
Burdur ile Çivril arasındaki mesafe 117kms km'dir ve en hızlı seferimizle yaklaşık 1 saat 40 dakika kadar sürmektedir.
İzmir İstanbul arası karayolu ile ortalama 6 - 7 saat sürer. Bu süre, otobüs ve otomobil için aynı olmayabilir. İzmir İstanbul arası ulaşım sağlamak, şehirler arası otobüsle 7-8 saati bulabilir. Aynı yolculuk özel araçla 4-6 saatte tamamlanabilir.
Denizli şehri ilk defa, bugünkü şehrin 6 km kuzeyinde, Eskihisar Köyü civarında, Milattan önce 261 - 245 yılları arasında, Suriye Kralı ikinci Antiokhos tarafından kurulmuştur.
T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ya da diğer güvenli kimlik doğrulama araçlarını kullanarak https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaptıktan sonra “Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü/Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama” hizmeti üzerinden alt-üst soy belgenizi oluşturabilirsiniz.
Turizm açısından önemli bir güzergâhta yer alan ilimiz; Hitit, Frig, Lid, ıon, Roma ve Bizans gibi medeniyetleri sinesinde yaşatmıştır. Hierapolis, Laodikya, Tripolis, Herakleia, Attuda ve Colossae gibi 30'a yakın antik şehir, 20'den fazla höyük ve tümülüsleri ile önemli bir uygarlık beşiğidir.
Tekne turları Beydilli Mahallesi'ndeki noktadan hareket etmektedir. Hafta sonları yoğun oluyor, Denizli'ye 120 km, Çivril'e ise 20 km mesafede. Dört kişinin binebildiği teknelerle yapılan turlar yaklaşık 40-45 dakika sürüyor ve fiyatı da 350 TL.
Kente 120 kilometre uzaklıktaki Çivril ilçesi sınırlarında bulunan Işıklı Gölü'nün yüzeyi, mayıs-temmuz döneminde su bitkisi nilüferlerle kaplanıyor. Bu dönemde göle gelen ziyaretçiler, eşsiz manzarayı görme fırsatı buluyor.
Ortalama yüzölçümü yaklaşık 112 km2 olarak ölçülmektedir. Yine Denizli iline ait göllerin detaylarına bakılacak olursa Çardak gölü, Çartı gölü, Kartal gölü, Süleymaniye gölü ve Karagöl olarak tanımlanmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri