CMI (Comprehensive Machinery Insurance) Makine ve taşınmazlara operasyonel süreçte gelebilecek fiziksel zarar ve kar kaybı teminatını sağlamaktadır. Tüm ürün, stok, bina gibi fiziksel zarara maruz kalabilecek tüm rizikoları kapsamaktadır.
İş ekipmanları sigorta konusu inşaat/montaj faaliyetinin yapılması ile ilgili şantiye sahasında bulundukları esnada, poliçe genel şartları kapsamına giren risklerin gerçekleşmesi sonucu meydana gelebilecek hasarları teminata alır.
Kendi kendine hareket edebilen ve bir operatör tarafından kullanılabilen makinelerin mekanik bozulma ve kırılmalarının yanında çarpma, çarpışma, raydan çıkma, devrilme, düşme, toprak çökmesi, kaya düşmesi, hırsızlık, doğal afetler risklerini yaşamanız durumunda zararlarınızı karşılıyoruz.
İlgili 44 soru bulundu
Peki, çalınan motoru sigorta karşılar mı? Motosikletin veya anahtarının çalınması, poliçenin genel teminatlarına dahildir. Bununla beraber çalınma teşebbüsü sırasında aracın zarar görmesi halinde de söz konusu zarar, sigorta şirketin tarafından ödenir.
Trafik kazasında karşı taraf %100 kusurluysa hasarın tamamı sigorta poliçe limitleri dahilinde karşı tarafın trafik sigortası tarafından karşılanır. %75 kusurlu olunması durumunda karşı tarafın hasarı karşılama oranı %25'dir. %50 kusurlu olunması durumunda ise hasarın yarı yarıya karşılanması söz konusudur.
Makine kırılması sigortası, makinelerin kullanılamaz hale gelmesi veya arızalanması sonucu işlerin kesintiye uğramasını önlemek amacıyla yapılır ve maddi kayıpları garanti altına alarak hasarın gerektirdiği tamirat ve ikame masraflarını temin eder.
Mesleki Sorumluluk Sigortası:
Avukat, mali müşavir, doktor, iş güvenlik uzmanı, mimar, mühendis gibi meslek erbaplarının mesleki hataları ya da ihmalleri sebebiyle oluşabilecek üçüncü şahıs tazminatlarını karşılar.
Makine Kırılması Sigortası Kapsamında Hırsızın Makinelere Vereceği Zarar Da Karşılanır Mı? Hırsızın makinelere vereceği zararlar, Makine Kırılması Sigortasının teminat kapsamı dışındadır.
Sanatkarlar, mühendisler, güvenlik kadroları, serbest meslek grupları, işyeri sahibi esnaf 4b sisteminde yer alıyor. Eğer bağımsız olarak çalışıyorsan, 4b sistemine kayıtlı oluyorsun. Diğer taraftan, kadrolu grupta olup bu sisteme kayıtlı çalışanlar da bulunuyor.
8.basamak son trafik sigortası düzenlemesiyle getirilen sürücüyü ödüllendiren bir basamaktır. 8.basamakta olan sürücüler trafik sigortalarını %50 indirimle yaptırabilirler. Bu anlamda hasarsızlık indirim basamaklarında ulaşılabilecek en son kademedir yani maddi açıdan en avantajlısıdır.
Zorunlu Deprem Sigortası, Konut Sigortası, Trafik Sigortası, Kasko Sigortası, Özel Sağlık Sigortaları, Ferdi Kaza Sigortaları, Eşya Sigortaları, Sorumluluk Sigortaları, Seyahat Sağlık Sigortaları gibi sigortalar Hayat Dışı Sigortalar kategorisi altında yer alır.
C tipi sigortalar endüktif yüklerin bulunduğu işletmelerde, transformatörler, flouresan lambalar, klima, buzdolabı, XRAY cihazları, UPS kesintisiz güç sistemleri gibi cihazların korunmasında kullanılır.
B tipi otomatik sigorta: Genellikle ev aydınlatması, priz ve kumanda devrelerinde kullanılır. Hızlı tip sigorta olarak bilinir. C tipi otomatik sigorta: Endüktif yüklerde, motor, trafo gibi yüklerin korumasında kullanılır. Yavaş tip sigorta olarak bilinir.
Emekli sandığı olarak bilinen bu sistemde yapılan düzenleme sonrasında 2006 yılında SGK altına 4C olarak girmiştir. 4C sigorta kapsamına hizmet için çalışanlar, muhtarlar ve kadrolu çalışanlar dâhildir.
Mesleki çalışmaların esnasında yapabileceğin eksik veya yanlış işlemler sonucunda oluşan zararları karşılamak durumunda kalabilirsin. İşte bu noktada devreye giren mesleki sorumluluk sigortası, yaptığın bu işlemler sonrasında ödemek zorunda kalacağın yasal tazminatlar için koruma sağlayan bir sigorta türüdür.
Mesleki sorumluluk sigortası avukat, muhasebeci, mali müşavir, eczacı, doktor gibi bazı mesleklerin icrası sırasında yetersiz ve hatalı işlemler sonucunda üçüncü kişilere verilecek zararların tazmini için kullanılan bir sigorta türüdür.
Kimler zorunlu sigorta yaptırmak zorundadır? Kamu, özel sağlık kuruluşları ya da muayenehanesinde mesleğini uygulayan bütün hekimler, dişhekimleri ile tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlar yasa gereği zorunlu mesleki sorumluluk sigortası yaptırmak zorundadır.
Bugün sigortacılık sektöründe faaliyet gösteren bütün sigorta şirketleri, iş makineleri için de zorunlu trafik sigortası yapmaktadır. Zorunlu trafik sigortası primlerinde başlanan serbest tarife uygulaması, iş makineleri için de geçerlidir.
Daha kısa bir anlatımla, Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası, KTK. m. 91'de belirtildiği üzere işletenin üçüncü kişilere verdiği zararları karşılamak amacıyla oluşturulmuş bir zarar sigortası türüdür.
Tarsim sahada ekspertiz yaptırdıktan sonra bir de kendi merkez ofisinde poliçeyi, hasar ihbarını eksper raporlarını, fotoğrafları ve diğer belgeleri inceleyerek hasarı red ya da kabul eder. Dosyayı kendi yetkili makamlarının onayına sunar, onayı müteakip 30 gün içinde hasar tazminatını banka kanalıyla öder.
Sigorta poliçelerinin kapsamı Hazine Müsteşarlığı tarafından belirlenen limitler dahilinde hazırlanır. Limitler araç başına 120 bin TL'ye kadar olan hasarı öder. Kaza başına ödeme miktarı ise 240 bin TL olarak belirlenmiştir.
Zorunlu olarak her sürücü tarafından yaptırılması gereken trafik sigortası, kaza meydana geldiğinde karşı tarafın maruz kaldığı hasarı karşılar. Dolayısıyla hasar ödemeleri, sigortalı kişinin sigorta şirketi tarafından karşılanır. Ancak zorunlu trafik sigortası, sigortalının aracında meydana gelen hasarları karşılamaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri