Hastanelerimizin çocuk psikiyatri ve psikoloji bölümlerinde uygulanan gelişimsel tarama testleri; Denver 2 gelişim testi, AGTE testi, Standford-Binet zeka testi, Metropolitan okul olgunluğu testi, WISC 4 zeka testi ve MOXO dikkat testidir.
Gelişim Testini Kimler Uygulayabilir? Psikolog, psikolojik danışman, çocuk gelişim uzmanı, sosyal hizmet uzmanları gibi akademik eğitimde gelişim psikolojisi derslerini almış olan ve bu konuda uygulayıcı yeterliliğine sahip uzmanlar uygulayabilmektedir.
İlgili 38 soru bulundu
0-6 yaş aralığındaki çocuklara uygulanan bir testtir. Uygulamaya anne ve baba da katılmaktadır. Anne&babadan çocukla ilgili bazı bilgiler alınır ve uygulamaya geçilir. Test formunda yer alan maddelerden anneye yöneltilmesi gereken sorular anneye yöneltilir ve çocuğun yapması beklenen maddeler ise çocuğa yöneltilir.
0-6 yaş arasındaki bebek ve çocukların gelişimsel açıdan değerlendirilebilmesi amacıyla psikologlar tarafından uygulanan bir testtir. Çocukların, 0-3 aydan başlayarak, 48-72 aya kadar aylık dönemlerle; gelişim düzeyi hakkında objektif bilgilere ulaşılmasını sağlayan kapsamlı bir ölçme aracıdır.
Denver Gelişim Testi, bireysel bir testtir. Çünkü tek bir çocuğa odaklanır. 0-6 yaş aralığındaki çocuklara uygulanır.
Testi standart eğitimi almış ve testi uygulama ve değerlendirme sertifikası olan uzmanlarca uygulanır ve yaklaşık 15-30 dakika sürer.
0-6 yaş arasındaki bebek ve çocukların gelişimsel açıdan değerlendirilebilmesi amacıyla psikologlar tarafından uygulanan bir testtir. Çocukların, 0-3 aydan başlayarak, 48-72 aya kadar aylık dönemlerle; gelişim düzeyi hakkında objektif bilgilere ulaşılmasını sağlayan kapsamlı bir ölçme aracıdır.
Bu testlere şu örnekleri vermek mümkündür: Metropolitan okul olgunluğu ve brainline okula hazırbulunuşluk testi, Gazi Erken Çocukluk Değerlendirme Aracı, Ankara Gelişim Tarama Envanteri, Marmara Gelişim Ölçeği, Denver II Gelişimsel Tarama Testi; Gessell, Bayley Testi, Peabody Resim Kelime Testi.
Çocukların zihinsel, fiziksel ve sosyal gelişimlerini inceleyen ve takip eden kişiler çocuk gelişim danışmanlarıdır. Bebeklik, oyun, okul ve ergenlik dönemine göre çocukları değerlendiren çocuk gelişim uzmanları; sadece çocukları değil ebeveynleri de yönlendirmektedir.
Çocuk Gelişimi Uzmanı doktor değildir. Yardımcı sağlık hizmetleri sınıfında farklı bir uzmandır. Rutin gelişim muayeneleri, gözlem, testler ve aile danışmanlığı yoluyla Çocuk Gelişimi Uzmanından destek almak, günümüz modern hayat şartlarında bilinçli ailelerin tercihi olmaktadır.
Formasyon aldıkları taktirde okul öncesi öğretmenliği yapabilirler. Çocuk gelişimci doktor değildir. Tanı koymaz, tanı alması gereken çocuğa gerekli yönlendirmeyi yapar. Hastanelerde gelişimsel tarama ve izlem için yönlendirilen çocuklar çocuk gelişimciler tarafından değerlendirilir.
Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü
750 TL (KDV Dahil) - Eğitim ücretine test materyalleri dahil değildir.
KİMLER KATILABİLİR ? Çocuk sağlığı, gelişimi ve eğitimi alanında çalışan meslek grupları ve bu alanlarda eğitim almakta olan lisans ve lisansüstü öğrenciler ile mezunlar (örgün, uzaktan veya açık öğretim ayrımı olmaksızın ilgili alanlardaki öğrenci veya mezunlar) Denver II uygulama eğitimine katılabilirler.
Rorschach Testi Mürekkep Lekeleri testi; insan kaynaklarında, işe alım ve yerleştirme süreçlerinde de kullanılan bir testtir. Sürücü ehliyeti, silah kullanma ve taşıma ruhsatları, akli meleke tesbitinin gerektiği durumlarda da kullanılmaktadır Askeriye ve adli tıpta da yaygın olarak kullanılır.
Denver 2 Testi Soruları
Test, dokuz farklı alanda (kişisel-sosyal alan, dil-alıcı alanı, dil-ifade alanı, fein motor becerileri, kaba motor becerileri, problem çözme, toplumsal davranış, oyun ve öz-bakım) uygulanabilir ve her yaş grubu için farklı formatlarda sunulur.
Bu durumlar gözlemlendiğinde çocuğun ihtiyacına cevap verecek şekilde, amacına uygun zekâ ya da gelişim testleri bir psikolog ya da konuyla ilgili gerekli eğitimi almış bir uzman tarafından çocuğa uygulanabilir. Ancak bu konuda dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır.
Bebekler 6 aylıkken, idrar tahlili yapılır. 1 yaşına kadar bebekler in kan sayımı yapılarak, demir depolarına bakılır. Ayrıca idrar tahlili ve göz muayenesi de yapılır. 1 ve 2 yaş arasında ise, kontrol periyodu 3 aya çıkar.
30 ila 40'lı yaşlarda; kadın ve erkek bireyler, 3 yılda bir tam kan sayımı yaptırmalı, kan şekerine ve serum lipid düzeylerine baktırmalıdır. 30 yaş sonrasında; kadınların, rahim ağzı kanseri erken teşhisi için yılda 1 defa pap-smear testi yaptırması gerekir.
Gebelik öncesi istenen kan tetkikleri arasında tam kan sayımı, tiroid fonksiyon testleri, toksoplazma ve rubella antikorları, hepatit B, C ve HIV taraması yer almaktadır. Ailede diyabet, glikoz intoleransı, gebelik şekeri veya iri bebek doğurma öyküsü varsa açlık kan şekerine de bakılmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri