Üniversite tercihi sırasında aranan bu şartların mutlaka taşınması gerekmektedir. Programa TYT sayısal puanıyla öğrenci alınmaktadır.
Paramedik olmak için üniversitelerin 2 yıllık, İlk ve Acil Yardım Paramedik (ATT) Bölümünden mezun olmak gerekir.
İlk ve Acil Yardım Bölümü taban puanları, TYT'deki sayısal puan türünden hesaplanır.
TYT Puan türündededir. 2 Yıllıktır. Tercih Listeni Oluşturmak için Tercih Robotuna Kayıt Ol!
Doğu Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Paramedik Lisans programı, 4 yıllık bir lisans eğitimi ile paramedik mesleğini uygulayabilecek adaylara teorik ve uygulamalı kapsamlı bir acil bakım hizmetleri eğitimi vermektir.
İlgili 18 soru bulundu
İlk ve acil yardım bölümü mezunları, 112 acil çağrı merkezlerinde, acil servis ve ambulans hizmetleri veren sağlık kuruluşlarında, özel ve kamu hastanelerinin acil tıbbi tesislerinde paramedik unvanı ile görev almaktadır.
Ruh sağlığının yerinde olduğuna dair belge almış olmak, Kayıt tarihinde 17 yaşını tamamlamış, 23 yaşından gün almamış olmak, Kadınlar için 1.60, erkekler için 1.65 cm boyundan kısa olmamak, Sedyeyi çalışma arkadaşı ile taşıyabilecek fiziki yeterliliğe sahip olmak.
Programa TYT sayısal puanıyla öğrenci alınmaktadır.
Hayır hemşirelik sadece sayısala özgüdür.
Hemşirelik eski sisteme göre sayısal bir alandır. Dolayısıyla da hemşire olmak için sayısal ders olarak görülen Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik ve Geometri derslerinin ortalamanın üstünde iyi olması gerekmektedir.
Paramedik Bölümünde temel olarak verilen Paramedik dersleri; Anatomi, Fizyoloji, Tıbbi Terminoloji, Farmakoloji gibi derslerdir. Bunların yanında; Acil Hasta Bakımı, Acil Sağlık Hizmetleri, Resüsitasyon, Travma, gibi mesleki dersler vardır.
eleman.net verilerine göre, Acil Tıp Teknisyeni 2024 yılı itibariyle aylık ortalama 21.500 TL maaş alıyor. Acil Tıp Teknisyeni, 2024 yılında en düşük 17.900 TL alırken, en yüksek 31.500 TL maaş alıyor. Önceki yıllara baktığımızda Acil Tıp Teknisyeni, Temmuz 2023 yılında ortalama 15.300 TL maaş alıyordu.
Paramedik, acil durumlarda hastalara tıbbi hizmet vererek hastaların ilgili birimlere yönlendirilmesini sağlayan sağlık personelidir. Paramedik; hastanın sağlık kuruluşuna nakledilmesi, acil durumu olan hastaya ilk müdahalenin yapılması gibi görevleri yerine getirir.
Paramedik olmak için Türkiye'de, üniversitelerin 2 yıllık İlk ve Acil Yardım Paramedik (ATT) Bölümünden mezun olmak zorunludur. Bu alanda eğitim alan bireyler, gerekli eğitim şartlarını tamamladıktan ve belirli kriterleri karşıladıktan sonra paramedik olarak çalışmak üzere ilgili kurumlara başvurabilirler.
Ruh sağlığı açısından sağlıklı olduğunu kanıtlayabilmek. Erkekler için 1.65, kızlar için 1.60 cm'de kısa olmamak. 17-23 yaş arasında olmak. Boy uzunluğunun (cm olarak) son iki rakamından en çok 5 fazla veya 15 eksik kilo ağırlığında olmak.
Herhangi bir liseden(LİSE ,MESLEK LİSESİ ,SAĞLIK MESLEK LİSESİ ) mezun olan öğrencilerimiz alan ayrımı yapılmaksızın(SAYISAL ,SÖZEL ,EŞİT AĞIRLIK ) Tıp, Eczacılık, Diş Hekimliği, Mimarlık, Hukuk, Mühendislik, Fizik Tedavi, Turizm, Spor ve diğer tüm bölümlere yerleştirilir.
Anestezi Bölümü taban puanları, TYT'deki sayısal puan türünden hesaplanır.
Eczacılık Fakültesi, aynı isimli fakülte kapsamında eğitimi verilmekte olan 5 yıllık lisans bölümüdür. Eczacılık Sayısal puan türünden elde edilen sonuca göre tercih edilir.
Kamu hastanelerinde, Özel hastanelerde, 112 merkez ve istasyonlarında, Ambulans hizmetlerinde paramedik olarak kariyer yapabilirler.
Acil durumlar, herhangi bir zamanda meydana gelebilir, bu nedenle paramediklerin 24 saat nöbet tutmak gibi görevleri olabilir. Ayrıca, paramedikler, kaza veya afet bölgelerinde çalışmak zorunda kalabilirler.
Kullanıcıların en sık paylaştığı maaşlar 18.100 TL ile 23.400 TL arasında değişmektedir. Paylaşılan en düşük Paramedik maaşı 17.000 TL iken, en yüksek ise 27.500 TL'dir. Gösterilen maaş verileri, aylık net maaşlardır.
İlk ve Acil Yardım Önlisans Programı (Türkçe) (A.D., 2 Yıl)
Paramedik, 2024 yılında en düşük 18.000 TL alırken, en yüksek 31.500 TL maaş alıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri