Bu terapistler genellikle psikologlar, konuşma terapistleri, fizyoterapistler veya özel eğitim uzmanları olabilir. Uzmanlık alanlarına bağlı olarak terapinin farklı yönlerini ele alabilirler. Ebeveynler ve Bakıcılar: Ebeveynler ve çocuğun yakın bakım verenleri de DIR Floortime yaklaşımını öğrenip uygulayabilirler.
DIR Floortime Terapisini ilgili alanlarda lisans mezunu olduktan sonra; sadece DIR Floortime eğitimini tamamlayıp, ICDL tarafından uygulayıcı olarak sertifikalandırılmış uzmanlar tarafından uygulanır.
2. DIR yaklaşımı tüm çocuklar ile kullanılabilir. DIR yaklaşımı sadece belirli bir teşhis veya yaş grubuna ait değildir. Bu yaklaşım tüm gelişim farklılığı gösteren çocuklarla herhangi bir yaşta ve herhangi bir sebeple kullanılabilir.
FLOORTİME, çocuğun ilgi alanlarına ve seviyesine uygun etkileşimler yoluyla çocuğun gelişimini teşvik etmek için kullanılır. Bu terapi, çocuğun iletişim becerilerini güçlendirmeyi ve sosyal etkileşimlerde gelişimini teşvik etmeyi amaçlar.
İlgili 31 soru bulundu
Çocuk Gelişimi Bölümü aracılığyla Uzman Fizyoterapist Çiğdem Ergül tarafından DIR FLOORTIME 101 eğitimi lisans 4.sınıf ve yüksek lisans öğrencilerine ücretsiz olarak verilmiştir.
DIR Floortime modeli, çocukların duygusal, sosyal ve bilişsel gelişimlerini desteklemek için etkileşim ve oyun temelli bir yaklaşım sunar. DIR Floortime 201 Temel Uygulayıcı Sertifika Eğitimi, bu güçlü modelin temellerini öğrenmek ve çocuklarla daha etkili bir şekilde çalışmak isteyen profesyonellere yöneliktir.
DIR / Floortime, sağlam bir deneysel kanıt tabanına sahiptir ve her yaştan ve yetenekten çocuklar için yaygın olarak kullanılmaktadır.
Floortime, DIR Modelinin temelini oluşturan, otizm spektrum bozukluğu dahil olmak üzere pek çok gelişimsel zorluk yaşayan çocuk ve onların aileleri için geliştirilmiş, kapsamlı bir programdır.Bu program, bireysel duyu, dil ve motor becerilerine göre çocuğu adım adım daha iyi bir gelişim seviyesine çıkarmayı hedefler.
Floortime sadece yerde oturup çocukla oyun oynamaktan yada çocuğun her yaptığına izin vermekten öte bir şeydir. Bu çocuğu lider olarak görmek, sonra ona katılmak ve oyunu karşılıklı yapmaktır. Çocuğun iletişimini ve problem çözme yeteneğini desteklemekle ilgilidir.
Aynı zamanda floortime, yetişkin ve çocuk arasındaki sosyal ilişkiyi geliştirme ve çocuğun duygusal gelişimini desteklemeyi amaçlayan bir oyun terapisi olarak tanımlanmaktadır. Floortime günümüzde ev temelli programlarda, kliniklerde, okullarda ve hastanelerde uygulanmakta ve duygusal gelişimi hedef almaktadır.
Konuşma terapisti olmak için üniversitelerin dört senelik eğitim veren Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü'nden mezun olması gerekir. Dil konuşma terapisti eğitimi özen isteyen bir eğitimdir. Konuşma patalogları aynı zamanda özel konuşma terapisti veya konuşma bozuklukları uzmanı olarak da adlandırılabilirler.
Sanat terapisti olmak için bireylerin öncelikle üniversitede Psikoloji veya Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü okuyup ardından sanat terapisi eğitimi alması gerekir. Ayrıca Tıp Bölümü'nden mezun olup Psikiyatri Uzmanlık Eğitimi alan kişiler de sanat terapisi eğitimi alarak sanat terapisti olabilir.
Çiğdem Ergül M.S. 1981 yılında Hacettepe Üniversitesi Fizyoterapi Rehabilitasyon Yüksek Okulu'nu bitirdi. Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi KBB-Odyoloji Bilim Uzmanlığı programını 1983 yılında tamamlayarak Odyoloji ve Konuşma Bozuklukları Uzmanı oldu.
Dil ve Konuşma Terapisti ve Ergoterapist DIR Floortime 201 Terapisti Selen Okay DIR Floortime'ı anlatıyor. DIR Floortime çocukların gelişimsel süreçlerini, bireysel farklılıklarını göz önünde bulundurarak, karşılıklı etkileşim ile bilişsel, sosyal ve duygusal gelişimlerini desteklemeyi amaçlayan bir yaklaşımdır.
Dahilde İşleme Rejimi, ihracat yapan firmalar tarafından ihraç ürünleri üretmek için gerekli olan ve ithal edilen, bu yüzden de ithali gümrük vergisine tabi hammadde ya da girdilere gümrük muafiyeti getiren bir ihracatı teşvik sistemidir.
Floortime çocuk ve birincil bakım veren kişi arasında duygusal etkile- şim, çocuğun ilgilerine odaklı ve bireysel farklılıklar üzerine kurulmuş bir oyun temelli müdahale yöntemidir (Simpson, 2005).
Çocuk ve ergen psikologları çocuğun yaşına uygun iletişimi, oyunları, oyuncakları, hikâyeleri, resimleri ve çocuk ile arasındaki terapötik ilişkiyi kullanarak çocuğun duygularını ve problemlerini çözmeyi ve bu problemlere ilişkin başa çıkma stratejilerini aşılamayı hedefler.
Dil ve konuşma terapisti/patoloğu (DKT) insan iletişimi ve dil - konuşma ile ilgilenir ve tüm yaş gruplarında ses, konuşma, yutma fonksiyonları ve dil bozukluklarının tedavisinde görev alır.
SAS-Boost Dinleti Programı;
Her çocuğa özel tasarlanmış sesleri kulaklıklar aracılığıyla dinleterek iki yarı kürenin daha hızlı ve dengeli bir şekilde çalışmasını sağlamaya ve böylece beynin işlevselliğinin artmasına yardımcı olmayı hedefler.
ETEÇOM kimler için uygundur? Down Sendromu, Otistik bozukluk (Otizm), Serebral Palsi, Zihinsel Yetersizlik, Gecikmiş Dil ve Konuşma, Nedeni Belli Olmayan Gelişimsel Gerilik, Prematüre/Düşük Doğum Ağırlığı gibi farklı gelişim özellikleri gösteren çocuklar ve ebeveynleri üzerinde etkili olduğunu ortaya koymuştur.
✓ ETEÇOM, ilişki-‐temelli yaklaşıma (Rela0onship-‐ Based Approach) dayalı bir programdır. ✓ İlişki temelli uygulamalar birincil bakıcının (ebeveyn ya da uzman/eğitimci) çocuğu ile etkileşiminin niteliğini geliştirmeye ve dolayısı ile çocuğun gelişimini (bilişsel, sosyal-duygusal ve iletişim) desteklemeyi hedefler.
Oyun terapisi çocukların hayal kırıklığı, kızgınlık gibi tüm duygu ve düşüncelerini ifade etmesine yardımcı olur. Oyunun psikososyal gelişimi destekleyen bir terapi olarak kullanılması uzmanlık gerektirir. Bu uzmanlığın göstergesi ise oyun terapisi uygulayıcı eğitimi ile alınan sertifikadır.
DİLGEM: Dil ve Konuşma Terapilerinde Bir Yolculuğun Öncüsü
Dr. Ahmet KONROT tarafından kurulan DİLGEM, Türkiye'nin ilk Özel Dil ve Konuşma Terapisi Merkezi olarak özel gereksinime sahip bireylerin hayatlarında önemli bir rol oynamaktadır.
DIR Modeli Nedir? DIR modeli, multidisipliner ve kapsamlı bir yöntemdir. Çocuk bütün olarak değerlendirilir ve çocuğun insanlarla olan iletişimi üzerinde durulur. İletişim esnasında çocuk kendi dünyasında olan kişiler ile bağ kurar ve gelişimi için onlarla iletişime açık bir duruma gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri