Bunun için öncelikle çocuk gelişimcisi unvanı almak ve sonrasında da gerekli formasyonu almak gerekir. Bu sayede kamu veya özel sektörde okul öncesi öğretmenliği yapmaları mümkündür. Ayrıca bu kişilerin özel ya da devlet hastanelerinde çalışma imkanları vardır.
Öğretmenlik mesleği için gereken en önemli şartlardan biri de lisans eğitimidir. Bu sebeple okul öncesi öğretmeni olmak isteyenlerin, Türkiye'deki herhangi bir üniversitenin okul öncesi öğretmenliği bölümünden mezun olmaları gerekir. Bu lisans derecesi; eğitim, çocuk gelişimi, psikoloji veya ilgili bir alanda olabilir.
Çağımızın aranan meslekleri arasında yer alan çocuk gelişimi uzmanları; anaokulları, kreşler, rehabilitasyon merkezi ve eğitim kurumlarında çalışabilir. Bunun yanı sıra özel okullar ve devlet okullarında çalışma imkanları mevcuttur. Çocuk gelişim uzmanları gündüz bakım evleri ve hastane gibi alanlarda da çalışabilir.
Üniversitelerin Çocuk Gelişimi Bölümünden mezun olan kişiler öğretmenlik üzerine tezsiz yüksek lisans yaptıklarında çocuk gelişimi öğretmeni olarak çalışabilir. Çocuk gelişimi öğretmeni çocukların gelişimini destekleyici etkinlikler tasarlar, bu eğitim metotlarını uygular.
İlgili 31 soru bulundu
Çocuk gelişimi bölümü mezunları, formasyon almaları durumunda mezun olduktan sonra kamu kurumlarında ya da özel sektörde okul öncesi öğretmenliği de yapabiliyor. Aynı zamanda kamu kuruluşlarına bağlı özel yuva, kreş, bakım evi, anaokulu, hastane ve gündüz bakımevlerinde görev alabiliyor.
Çocuk Gelişimi Programı mezunları resmi ve özel okul öncesi eğitim merkezleri, çocuk kulüpleri, kreş ve yuvalarda, yetiştirme yurtlarında, anaokullarında eğitici yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Programdan mezun olacak öğrenciler kamu ve özel sektöre bağlı çeşitli kurum ve kuruluşlarda çalışabilirler.
Çocuk gelişimi öğretmeni olmak için ilk şart, üniversitelerin 2 yıllık ya da 4 yıllık eğitim veren eğitim bilimleri fakültesinde yer alan çocuk gelişimi bölümünden mezun olmaktır.
Çocuk Gelişimi Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul öncesi eğitim kurumlarında, özel eğitim kurumlarında, Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerin çocuk kliniklerinde, rehabilitasyon merkezlerinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı kurumlarda istihdam ...
Çoçuk gelişimi öğretmenliği atama puanları taban olarak 81 seviyesinden başlamıştır. 2 yıllık çoçuk gelişimi atama puanları da aynı seviyeden başlamaktadır. Atama taban puanları 2021 de sabit kalırken taban puanları 2022 de yukarıya çıkmaktadır.
eleman.net verilerine göre, Çocuk Gelişimi Öğretmeni 2023 yılında ortalama 17.500 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Çocuk Gelişimi Öğretmeni , Ocak 2023 yılında ortalama 13.640 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 8.404 TL maaş alıyordu.
Üniversitelerin çocuk gelişimi bölümlerinden mezun olan kişilerin pedagojik formasyon alarak okul öncesi öğretmenliği yapmaları mümkündür.
Pedagog olmak için gerekenler şu şekilde sıralanabilir: Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık ya da Psikoloji Bölümü'nden mezun olmak. Çocuk gelişimi alanında bilgi sahibi olmak.
Okul öncesi öğretmeni olmak için üniversitelerin 4 yıllık Okul Öğrencisi Öğretmenliği ya da Ana Okulu Öğretmenliği bölümünden mezun olmak gerekmektedir. Geçtiğimiz yıllarda yapılan düzenleme ile birlikte art Ev Ekonomisi ve Çocuk Gelişimi bölümlerinden mezun olanlar da anaokulunda öğretmenlik yapabiliyor.
Anaokulu Öğretmeni olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümleri'nden lisans derecesi ile mezun olma şartı bulunmaktadır.
Çocuk Gelişimi lisans mezunu olanların, Lise çocuk gelişimi öğretmenliği için KPSS Genel Kültür, Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri oturumlarına girmesi gerekir. Ayrıca, pedagojik formasyon eğitimi almanız da önemlidir.
Ayrıca çocuk gelişim uzmanları, hastanelerin yatan çocuk bölümlerindeki hastalarla gelişimsel ve eğitimsel etkinlik çalışmaları yapar. Çocukların sözel, kinetik, kişisel, sosyal, görsel, mantıksal, müziksel zekâlarını geliştirmelerine destek olmak da çocuk gelişim uzmanlarının ilgi alanındadır.
AUZEF'e bağlı olan Çocuk Gelişimi Programı, iki yıllık açıköğretim ön lisans programıdır.
Çocuk gelişimi önlisans programı mezunu adaylar kreş açabilir. Bunda yasal bir engel yok. Kreş açabilmek için (kurucu olabilmek için) ilkokul mezunu olmak yeterli görülüyor.
YÖK tarafından alınan ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümünde öğrenim görmekte olan öğrenciler eğer isterlerse, normal eğitim programlarına ek olarak 40 AKTS'lik pedagojik formasyon derslerini alarak, YÖK tarafından belirtilen alanlarda öğretmenlik yapabilmektedirler.
Hastanede çalışan çocuk gelişimci; Çocuk Gelişimi Polikliniğinde görevlendirilir..
Fatmazehra Uygun. 1)Çocuk gelişimi lisans mezunu olarak formasyon alınca siz iki bölümden atanabilirsiniz öğretmen olarak.Biri liselerde çocuk gelişimi öğretmenliği diğeri okul öncesi öğretmenliği. 2)Öğretmen olabilmek için girilen 3 adet sınav vardır.
Çocuk gelişimci, okul öncesi öğretmeni değildir çünkü eğitim fakültesinden mezun olmazlar. Formasyon aldıkları taktirde okul öncesi öğretmenliği yapabilirler. Çocuk gelişimci doktor değildir. Tanı koymaz, tanı alması gereken çocuğa gerekli yönlendirmeyi yapar.
Gereken koşullara sahip oldukları takdirde yerleştirilebilirler. Çocuk Gelişimi ve Eğitimi bölümünden mezun olanların, özel okullar ve devlet okullarında okul öncesi eğitim kurumlarında, çocuk kulüplerinde, Anadolu kız meslek ve kız meslek liselerinde çalışma olanağı vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri