AUZEF'e bağlı olan Çocuk Gelişimi Programı, iki yıllık açıköğretim ön lisans programıdır.
Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü
Çağımızın aranan meslekleri arasında yer alan çocuk gelişimi uzmanları; anaokulları, kreşler, rehabilitasyon merkezi ve eğitim kurumlarında çalışabilir. Bunun yanı sıra özel okullar ve devlet okullarında çalışma imkanları mevcuttur. Çocuk gelişim uzmanları gündüz bakım evleri ve hastane gibi alanlarda da çalışabilir.
Çocuk Gelişimi Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul öncesi eğitim kurumlarında, özel eğitim kurumlarında, Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerin çocuk kliniklerinde, rehabilitasyon merkezlerinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı kurumlarda istihdam ...
İlgili 41 soru bulundu
Mezun olduğunda ana sınıflarında, oyun odalarında, eğitici oyuncak ve materyal tasarımında, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde, halk eğitimi merkezlerinde, çocuk yuvaları ile gençlik merkezlerinde, pediyatri kliniklerinde ve gelişim ünitelerinde çalışabilirsin.
Çocuk Gelişimi Programı mezunları resmi ve özel okul öncesi eğitim merkezleri, çocuk kulüpleri, kreş ve yuvalarda, yetiştirme yurtlarında, anaokullarında eğitici yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Programdan mezun olacak öğrenciler kamu ve özel sektöre bağlı çeşitli kurum ve kuruluşlarda çalışabilirler.
Çocuk gelişimi öğretmeni olmak için ilk şart, üniversitelerin 2 yıllık ya da 4 yıllık eğitim veren eğitim bilimleri fakültesinde yer alan çocuk gelişimi bölümünden mezun olmaktır.
Cocuk Gelisim taban puanlari ve Çocuk Gelişimi sıralama ile ilgili tablo sütunları aşağıdaki gibidir. Çocuk Gelişimi Bölümü 2023 taban puanları en düşük 208,45352, en yüksek 352,41329'dur. Çocuk Gelişimi Bölümü 2023 başarı sıralaması en düşük 972598, en yüksek 126791'dir.
Çoçuk gelişimi öğretmeni atama puanları bu verilere göre düzenlenmiştir. Çoçuk gelişimi öğretmenliği atama puanları taban olarak 81 seviyesinden başlamıştır. 2 yıllık çoçuk gelişimi atama puanları da aynı seviyeden başlamaktadır.
Üniversitelerin 4 yıllık lisans eğitimi veren Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde bulunan Çocuk Gelişimi bölümü aday öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği bölümler arasında. En çok tercih edilen bölümler arasında olan Çocuk Gelişimi bölümünü öğrenciler, eşit ağırlık puan türüyle tercih edebiliyor.
Çocuk Gelişimi Programı iki yıl, dört dönemlik ön lisans eğitimi veren bir programdır. Bu programdan yeterli bilgi ve beceri donanımıyla mezun olanlar; okul öncesi eğitim kurumları, kaynaştırma okullarında ve özel eğitim kurumlarında kamu ve özel sektörün eleman ihtiyacının karşılamaktadır.
Lisans mezunu Çocuk Gelişimci ataması için 2 yılda bir yapılan yani çift yıllarda yapılan KPSS B grubu sınavına girilmesi gerekir. Genel kültür ve genel yetenek testlerinin çözülmesi yeterlidir. Buna göre hesaplanan KPSS P3 puanı ile alımlara başvurabilirsiniz.
Çocuk Gelişimi Açıköğretim Lisans Programı AUZEF'e bağlı olan Çocuk Gelişimi Programı, dört yıllık açıköğretim lisans programıdır.
Üniversitelerin çocuk gelişimi bölümlerinden mezun olan kişilerin pedagojik formasyon alarak okul öncesi öğretmenliği yapmaları mümkündür. Bunun için öncelikle çocuk gelişimcisi unvanı almak ve sonrasında da gerekli formasyonu almak gerekir.
Lisans eğitim süresi 4 yıldır. Ayrıca, Anadolu kız meslek ve kız meslek liseleri, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanından mezun olanlar, istedikleri takdirde, Çocuk Gelişimi ön lisans programına sınavsız geçiş için başvurabilirler.
Çocuk Gelişimi lisans mezunu olanların, Lise çocuk gelişimi öğretmenliği için KPSS Genel Kültür, Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri oturumlarına girmesi gerekir.
Hastanede çalışan çocuk gelişimci; Çocuk Gelişimi Polikliniğinde görevlendirilir..
Çocuk gelişimi okul öncesi öğretmeni değildir. Bunun için zaten mevcut olan eğtim fakültesi okul öncesi öğretmenliği bolumu vardir. Okul öncesi öğretmeni olmak istiyorsanız eğtim fakülteli olmak zorundasınız .
Dr. Beyazıt, çocuk gelişiminin geleceğin önemli meslekleri arasında yer aldığını, ailelerin günümüzde daha bilinçli olduğunu ve bu mesleğin yıldızının parladığını söyledi.
Coğrafya, Gazetecilik, Halkla İlişkiler, İlahiyat, Sanat Tarihi, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Çocuk Gelişimi gibi alanlar sözel bölümler arasında yer alır. Sözel bölümler Türkçe ve Sosyal ağırlıklıdır.
Üniversite Sayısı: Çocuk Gelişimi bölümü toplam 116 adet üniversitede bulunmaktadır. TYT Puan türündededir. 2 Yıllıktır. Tercih Listeni Oluşturmak için Tercih Robotuna Kayıt Ol!
ÇOCUK ve GENÇLİK MERKEZLERİ'nde, Çocuk Gelişimcisi olarak görev alırlar . AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI ÇOCUK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'nde Çocuk Gelişimci ve Çocuk Gelişimi Uzmanı olarak görev alabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri