Çocuk Gelişimi mezunları artık 2 yıllık diplomaları ile beraber yurt dışındaki üniversitelere başvuruda bulunarak hemen 4 yıllık lisans tamamlama programına kayıt yaptırabiliyorlar.
Mezuniyet Koşulları
Çocuk Gelişimi Önlisans Programında 120 AKTS kredilik ders alıp, tüm dersleri başarı ile tamamlayan FF, YZ, DZ notu olmayan, Genel Not Ortalaması (GNO) en az 2,00 olan ve diğer yükümlülükleri yerine getiren öğrenciler mezun olabilirler. Bu kredilerin altında eksik kredi ile mezun olunamaz.
Bunun için öncelikle çocuk gelişimcisi unvanı almak ve sonrasında da gerekli formasyonu almak gerekir. Bu sayede kamu veya özel sektörde okul öncesi öğretmenliği yapmaları mümkündür.
Çocuk Gelişimi atamaları 2023 Nisan ayında bitmiştir. Ancak 2023 yılı içerisinde çocuk gelişimi atamalarına 50 kontenjan verilmiştir. Sağlık bakanlığı anın yeni açıklama ve atama kontenjanı açıklaması çocuk gelişimciler tarafından merakla beklenmektedir.
İlgili 43 soru bulundu
Çocuk Gelişimi Programı iki yıl, dört dönemlik ön lisans eğitimi veren bir programdır. Bu programdan yeterli bilgi ve beceri donanımıyla mezun olanlar; okul öncesi eğitim kurumları, kaynaştırma okullarında ve özel eğitim kurumlarında kamu ve özel sektörün eleman ihtiyacının karşılamaktadır.
Lisans eğitim süresi 4 yıldır. Ayrıca, Anadolu kız meslek ve kız meslek liseleri, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanından mezun olanlar, istedikleri takdirde, Çocuk Gelişimi ön lisans programına sınavsız geçiş için başvurabilirler.
AUZEF'e bağlı olan Çocuk Gelişimi Programı, dört yıllık açıköğretim lisans programıdır.
Çocuk Gelişimi, iki yıllık ön lisans ve dört yıllık lisans bölümü olarak eğitim verir. Hem ön lisans hem de lisans programının bölüm isimleri aynıdır.
Dersleri başarı ile tamamladıkları takdirde “Çocuk Gelişimi Lisans Diploması” elde etmeye hak kazanırlar. Bölüm mezunları ise “Çocuk Gelişimi Uzmanı” olarak kariyerlerine başlayabilirler.
Önlisans programlarının devamı niteliğindeki lisans programlarına Dikey Geçiş Sınavı(DGS) ile yerleşen Üsküdar Üniversitesi önlisans programları mezunları müfredatlarının entegre olması sayesinde önlisans programında aldıkları birçok dersi saydırarak 3. Sınıftan eğitimlerine başlayabilmektedirler.
“DGS TERCİHLERİMDE İSTEDİĞİM PROGRAMI (BÖLÜMÜ) SEÇEBİLİR MİYİM”? Sadece mezun olduğunuz bölümle ilgili YÖK'ün belirlenmiş olduğu bölümleri tercih edebilirsiniz.
DGS'de herhangi bir yaş sınırı yoktur. DGS'ye girecek adaylar için belirlenen şartlar aşağıda listelenmiştir: Açık öğretim dâhil öğretim süresi dört ve daha fazla yıl olan programlardan ön lisans diploması alan veya alacak olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavına girememektedir.
2023 Dikey Geçiş Sınavı (2023-DGS) ek yerleştirme tercih işlemleri 29 Eylül-4 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılacaktır. Adaylar, tercihlerini bireysel olarak 29 Eylül 2023 tarihinden itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C.
Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulunun 29 Haziran 2020 tarih ve 12 sayılı Kararı ile yükseköğretim kurumları tarafından sertifika düzeyinde yürütülen pedagojik formasyon sertifika eğitiminin geçerliliğini yitirmesine karar verilmiştir.
Üniversitelerin 4 yıllık lisans eğitimi veren Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde bulunan Çocuk Gelişimi bölümü aday öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği bölümler arasında. En çok tercih edilen bölümler arasında olan Çocuk Gelişimi bölümünü öğrenciler, eşit ağırlık puan türüyle tercih edebiliyor.
Çocuk Gelişimi Programı mezunları resmi ve özel okul öncesi eğitim merkezleri, çocuk kulüpleri, kreş ve yuvalarda, yetiştirme yurtlarında, anaokullarında eğitici yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Programdan mezun olacak öğrenciler kamu ve özel sektöre bağlı çeşitli kurum ve kuruluşlarda çalışabilirler.
Çocuk gelişimi öğretmeni olmak için ilk şart, üniversitelerin 2 yıllık ya da 4 yıllık eğitim veren eğitim bilimleri fakültesinde yer alan çocuk gelişimi bölümünden mezun olmaktır.
Mezun olduğunda ana sınıflarında, oyun odalarında, eğitici oyuncak ve materyal tasarımında, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde, halk eğitimi merkezlerinde, çocuk yuvaları ile gençlik merkezlerinde, pediyatri kliniklerinde ve gelişim ünitelerinde çalışabilirsin.
Çocuk Gelişimi lisans mezunu olanların, Lise çocuk gelişimi öğretmenliği için KPSS Genel Kültür, Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri oturumlarına girmesi gerekir. Ayrıca, pedagojik formasyon eğitimi almanız da önemlidir.
Sosyal çalışma görevlisi ünvanı altında hizmet eden çocuk gelişimciler suça sürüklenmiş çocukların genel durumlarını, adli ortamlarda kendilerini ifade edebilmelerin yanında, çocuk adalet sisteminin her aşamasında gelişimlerinin takibiyle ilgilenmektedirler.
Çocuk Gelişimi ve Eğitimi bölümü, MEB'e bağlı okul öncesi eğitim kurumlarında, özel eğitim kurumlarında, rehabilitasyon merkezlerinde, çocuk kliniklerinde, Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığına bağlı kurumlarda istihdam edilme imkanına sahiptir.
Ayrıca çocuk gelişim uzmanları, hastanelerin yatan çocuk bölümlerindeki hastalarla gelişimsel ve eğitimsel etkinlik çalışmaları yapar. Çocukların sözel, kinetik, kişisel, sosyal, görsel, mantıksal, müziksel zekâlarını geliştirmelerine destek olmak da çocuk gelişim uzmanlarının ilgi alanındadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri