Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Çocuk Gelişimi Bölümü; 0-18 yaş arasındaki çocukların, ayrım gözetmeksizin tüm gelişim alanlarına yönelik ve bütüncül bir yaklaşımla, gelişimsel tarama, değerlendirme, tanılama, gelişimsel destek ve müdahale programları hazırlama konusunda yeterlilik kazandıracak ...
Yaşa bağlı bazı gelişim dönemleri ve tanımlanmış aralık örnekleri şunları içerir: yenidoğan (0-4 haftalık); bebek (1 ay-1 yaş arası); yürümeye başlayan çocuk (1-2 yaş); okul öncesi (2-6 yaş); okul çağındaki çocuk (6-12 yaş); ergen (12-18 yaş arası).
Çocuk Gelişimi Programı mezunları resmi ve özel okul öncesi eğitim merkezleri, çocuk kulüpleri, kreş ve yuvalarda, yetiştirme yurtlarında, anaokullarında eğitici yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Programdan mezun olacak öğrenciler kamu ve özel sektöre bağlı çeşitli kurum ve kuruluşlarda çalışabilirler.
AUZEF'e bağlı olan Çocuk Gelişimi Programı, iki yıllık açıköğretim ön lisans programıdır.
Çocuk Gelişimi, 0-18 yaş aralığında bulunan çocukların gelişimini bütünsel olarak ele alan, başta fiziksel, sosyal, duygusal, zihinsel olmak üzere tüm gelişim alanlarına yönelik tarama değerlendirme ve tanılama yapan bir bölümdür.
İlgili 24 soru bulundu
eleman.net verilerine göre, Çocuk Gelişimi Öğretmeni 2023 yılında ortalama 17.500 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Çocuk Gelişimi Öğretmeni , Ocak 2023 yılında ortalama 13.640 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 8.404 TL maaş alıyordu.
Çocuk gelişimi iş imkanları oldukça geniştir. İki yıllık ön lisans ve dört yıllık lisans programını tamamlayan uzmanlar iş hayatına atıldıklarında pek çok özel kurumda ve devlet kurumunda çalışabilir.
Çocuk Gelişimi Programı iki yıl, dört dönemlik ön lisans eğitimi veren bir programdır. Bu programdan yeterli bilgi ve beceri donanımıyla mezun olanlar; okul öncesi eğitim kurumları, kaynaştırma okullarında ve özel eğitim kurumlarında kamu ve özel sektörün eleman ihtiyacının karşılamaktadır.
Çocuk Gelişimi Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul öncesi eğitim kurumlarında, özel eğitim kurumlarında, Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerin çocuk kliniklerinde, rehabilitasyon merkezlerinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı kurumlarda istihdam ...
Ayrıca çocuk gelişim uzmanları, hastanelerin yatan çocuk bölümlerindeki hastalarla gelişimsel ve eğitimsel etkinlik çalışmaları yapar. Çocukların sözel, kinetik, kişisel, sosyal, görsel, mantıksal, müziksel zekâlarını geliştirmelerine destek olmak da çocuk gelişim uzmanlarının ilgi alanındadır.
Çocuk gelişimi öğretmeni olmak için ilk şart, üniversitelerin 2 yıllık ya da 4 yıllık eğitim veren eğitim bilimleri fakültesinde yer alan çocuk gelişimi bölümünden mezun olmaktır.
Üniversite Sayısı: Çocuk Gelişimi bölümü toplam 45 adet üniversitede bulunmaktadır. EA Puan türündededir. 4 Yıllıktır.
Pedagog olmak için gerekenler şu şekilde sıralanabilir: Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık ya da Psikoloji Bölümü'nden mezun olmak. Çocuk gelişimi alanında bilgi sahibi olmak.
MEB öğretmenliğe ilk kez atanacaklar için 40 yaş sınırını kaldırdı.
Çocuk Gelişimi lisans mezunu olanların, Lise çocuk gelişimi öğretmenliği için KPSS Genel Kültür, Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri oturumlarına girmesi gerekir.
Çocuk Gelişimi atamaları 2023 Nisan ayında bitmiştir. Ancak 2023 yılı içerisinde çocuk gelişimi atamalarına 50 kontenjan verilmiştir. Sağlık bakanlığı anın yeni açıklama ve atama kontenjanı açıklaması çocuk gelişimciler tarafından merakla beklenmektedir.
Üniversitelerin 4 yıllık lisans eğitimi veren Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde bulunan Çocuk Gelişimi bölümü aday öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği bölümler arasında. En çok tercih edilen bölümler arasında olan Çocuk Gelişimi bölümünü öğrenciler, eşit ağırlık puan türüyle tercih edebiliyor.
Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır? Çocuk gelişimi, aynı isimle eğitimi verilmekte olan hem 2 yıllık önlisans, hem de 4 yıllık lisans bölümüne verilen addır. Çocuk gelişimi bölümünde çocukların zihinsel başta olmak üzere, sosyal ve duygusal her konuda desteklenmesi adına eğitim verilir.
ÇOCUK GELİŞİMİ STAJI
Stajın süresi 20 iş günüdür ve değerlendirme notu “Başarılı” ya da “Başarısız” olarak verilmektedir. Staj yapma tercihinde bulunan öğrencimiz 01 Ağustos 2022 tarihine kadar öğrenci otomasyon sistemi üzerinden staj başvurusunu yapmalıdır.
Anaokulu yardımcı öğretmeni olmak için çocuk gelişimi alanında eğitim alınmalı ve çocuk bakımı alanında bilgi sahibi olunmalıdır. En az lise mezunu olmak, bu meslekte en çok aranan özelliklerden biridir. Anaokulunda yardımcı öğretmen olmak isteyen kişilerin üniversitede Çocuk Gelişimi Bölümü okuması da önemlidir.
Bu programı başarılı bir şekilde tamamlayarak, program yeterliliklerini sağlayan öğrenciler Çocuk Gelişimi Lisans Mezunu unvanını alırlar. Çocuk Gelişimi lisans programı mezunları eğitim, sağlık, sosyal hizmetler, adalet ve diğer sektörlerde de görev alabilmektedirler.
Çocuk gelişimi bölümünden mezun olan kişilerin Çocuk Gelişimi ve Eğitimcisi unvanı olur. Bu kişiler ailelere danışmanlık veren yerlerde, bebek gelişim takibinde ya da aile rehberliklerinde çalışabilirler. Özel kurum ve kuruluşlarda çocuk gelişimi alanında rahatlıkla çalışma imkanın sahip olurlar.
Çocuk gelişimi önlisans programı mezunu adaylar kreş açabilir. Bunda yasal bir engel yok. Kreş açabilmek için (kurucu olabilmek için) ilkokul mezunu olmak yeterli görülüyor.
Coğrafya, Gazetecilik, Halkla İlişkiler, İlahiyat, Sanat Tarihi, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Çocuk Gelişimi gibi alanlar sözel bölümler arasında yer alır. Sözel bölümler Türkçe ve Sosyal ağırlıklıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri