eleman.net verilerine göre, Çocuk Gelişimi Öğretmeni 2023 yılında ortalama 17.500 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Çocuk Gelişimi Öğretmeni , Ocak 2023 yılında ortalama 13.640 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 8.404 TL maaş alıyordu.
Çocuk Gelişimi mezunları ne kadar maaş alır? Çocuk Gelişimi Öğretmeni 2023 yılında ortalama 15-20 bin TL maaş almaktadır.
Çocuk Gelişimi Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul öncesi eğitim kurumlarında, özel eğitim kurumlarında, Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerin çocuk kliniklerinde, rehabilitasyon merkezlerinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı kurumlarda istihdam ...
Çağımızın aranan meslekleri arasında yer alan çocuk gelişimi uzmanları; anaokulları, kreşler, rehabilitasyon merkezi ve eğitim kurumlarında çalışabilir. Bunun yanı sıra özel okullar ve devlet okullarında çalışma imkanları mevcuttur. Çocuk gelişim uzmanları gündüz bakım evleri ve hastane gibi alanlarda da çalışabilir.
Çocuk gelişimi öğretmeninin maaşı 4250 TL ile 5500 TL aralığındadır. Çocuk gelişimi öğretmeni maaş aralığı, iş yerine ve çalışanın tecrübesine göre değişmektedir. Örneğin bu kişiler mesleğe ilk başladıklarında aldıkları maaş 4250 TL civarındadır. Fakat deneyime bağlı olarak maaş da 5500 TL'ye kadar çıkar.
İlgili 25 soru bulundu
Hastanede çalışan çocuk gelişimci; Çocuk Gelişimi Polikliniğinde görevlendirilir..
Lisans mezunu Çocuk Gelişimci ataması için 2 yılda bir yapılan yani çift yıllarda yapılan KPSS B grubu sınavına girilmesi gerekir. Genel kültür ve genel yetenek testlerinin çözülmesi yeterlidir. Buna göre hesaplanan KPSS P3 puanı ile alımlara başvurabilirsiniz.
Üniversitelerin 4 yıllık lisans eğitimi veren Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde bulunan Çocuk Gelişimi bölümü aday öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği bölümler arasında. En çok tercih edilen bölümler arasında olan Çocuk Gelişimi bölümünü öğrenciler, eşit ağırlık puan türüyle tercih edebiliyor.
Çocuk Gelişimi Programı iki yıl, dört dönemlik ön lisans eğitimi veren bir programdır. Bu programdan yeterli bilgi ve beceri donanımıyla mezun olanlar; okul öncesi eğitim kurumları, kaynaştırma okullarında ve özel eğitim kurumlarında kamu ve özel sektörün eleman ihtiyacının karşılamaktadır.
Çocuk Gelişimi lisans mezunu olanların, Lise çocuk gelişimi öğretmenliği için KPSS Genel Kültür, Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri oturumlarına girmesi gerekir. Ayrıca, pedagojik formasyon eğitimi almanız da önemlidir.
Çocuk gelişimi bölümünden mezun olan kişilerin Çocuk Gelişimi ve Eğitimcisi unvanı olur. Bu kişiler ailelere danışmanlık veren yerlerde, bebek gelişim takibinde ya da aile rehberliklerinde çalışabilirler. Özel kurum ve kuruluşlarda çocuk gelişimi alanında rahatlıkla çalışma imkanın sahip olurlar.
26 bin 654 lira olan 1-4 dereceli öğretmen maaşına Ocak 2024'te 3 bin 988 lira zam gelecek ve maaşları 30 bin 652 liraya çıkacak. 29 bin 538 lira olan uzman öğretmen maaşına 4 bin 431 lira zam gelecek ve uzman öğretmen maaşları 33 bin 969 liraya yükselecek.
ç) Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri için 2. sınıf güz döneminde Doğum Öncesi ve Bebeklik Gelişimi, 3. sınıf bahar döneminde İlk ve Orta Çocuklukta Gelişim derslerinden başarılı olanlar 3. sınıf yaz döneminde 20 iş günlük staj yapmak zorundadırlar.
eleman.net verilerine göre, Okul Öncesi Öğretmeni 2023 yılında ortalama 16.700 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Okul Öncesi Öğretmeni , Ocak 2023 yılında ortalama 13.090 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 8.052 TL maaş alıyordu.
Sağlık Bakanlığı (2013) Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğine göre, Çocuk Gelişimi kadrolarına atanabilmek için Sağlık Bilimleri Lisansiyeri olmak, en az lisans eğitimi veren Yükseköğretim kurumlarından mezun olmak ve KPSS sınavından en az 70 almak şartları bulunmaktadır.
a) Yükseköğretim kurumlarının lisans düzeyinde eğitim veren Sosyal Hizmet, Psikoloji, Sosyoloji, Çocuk Gelişimi, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümlerinin birinden mezun olmak, b) 2022 yılı KPSS B grubu (KPSS) P3 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.
Ayrıca çocuk gelişim uzmanları, hastanelerin yatan çocuk bölümlerindeki hastalarla gelişimsel ve eğitimsel etkinlik çalışmaları yapar. Çocukların sözel, kinetik, kişisel, sosyal, görsel, mantıksal, müziksel zekâlarını geliştirmelerine destek olmak da çocuk gelişim uzmanlarının ilgi alanındadır.
Çocuk Gelişimi atamaları 2023 Nisan ayında bitmiştir. Ancak 2023 yılı içerisinde çocuk gelişimi atamalarına 50 kontenjan verilmiştir. Sağlık bakanlığı anın yeni açıklama ve atama kontenjanı açıklaması çocuk gelişimciler tarafından merakla beklenmektedir.
AUZEF'e bağlı olan Çocuk Gelişimi Programı, iki yıllık açıköğretim ön lisans programıdır.
Cocuk Gelisim taban puanlari ve Çocuk Gelişimi sıralama ile ilgili tablo sütunları aşağıdaki gibidir. Çocuk Gelişimi Bölümü 2023 taban puanları en düşük 208,45352, en yüksek 352,41329'dur. Çocuk Gelişimi Bölümü 2023 başarı sıralaması en düşük 972598, en yüksek 126791'dir.
Çocuk Gelişimi Bölümü, doğumdan onsekiz yaşına kadar çocukların (resmi ve gayri resmi) gereksinimlerinin saptanması, özel durumları bulunan çocukların gelişimine yardımcı olacak yetkin elemanların yetiştirilmesini amaçlayan eğitim programıdır.
Çocuk Gelişimi Öğretmeni Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir? Çocuk gelişimi öğretmeni olarak kariyer sahibi olmak istiyorsanız, üniversitelerin çocuk gelişimi bölümünde ön lisans ya da lisans eğitiminizi tamamladıktan sonra pedagojik formasyon eğitimine başvurmalısınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri