18 yaşından küçükler için cihaz kaydı yapılabilir mi? 18 Yaşından küçüklerde yurt dışından yolcu beraberinde cihaz getirebilir ve kendi adlarına kayıt yaptırabilir.
18 yaşından küçükler de yurt dışından yolcu beraberinde cihaz getirebilir ve kendi adlarına kayıt yaptırılabilir. Yurt dışı telefon kayıt işlemi ebeveynlerin e-devleti üzerinden yapılıyor.
18 yaşından küçük olan kişiler IMEI kaydı yapamamaktadır. Sayfaya anne veya babaya ait olan şifre ile giriş yapıldığında "Çocuğumun bilgileriyle kayıt yapmak istiyorum" seçeneğini seçerek anne veya babalarına ait olan kullanıcı girişi sonrasında kayıt yapılabilmektedir.
Bir sorun olmaz, kayıt ettirebilirsiniz. Söylediğim gibi hizmet pasaportu ile çıkış yapacaksanız normal pasaporta göre biraz daha uğraştırıcı. Staj süresi 14 günse tam 14 günlük pasaport veriyorlar. 14 gün sonra da iade etmeniz gerekiyor.
T.C. kimlik numarası ve yabancı kimlik numarası bulunan, e-Devlet şifresi alabilen kişilerin tek kayıt mercii olan e-Devlet kapısı https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydet üzerinden sisteme giriş yaparak gerekli bilgileri doldurmak suretiyle kayıt işlemini gerçekleştirmesi gerekmektedir.
İlgili 27 soru bulundu
Telefonu yerel bir operatöre kaydetmek veya kullanmak istediğinizde, genellikle pasaportunuzun bir kopyasını sunmanız gerekmektedir. 1 PASAPORTA 2 TELEFON KAYDEDİLİR Mİ? 1 pasaporta 2 telefon kaydetmek mümkündür ancak bunun için iki kayıt arasında 3 yıl geçmesi gerekmektedir.
Bu işlem sonucunda, telefonunuz Türkiye'de kullanılabilir hale gelir. Ancak, bu işlemi yaparken dikkat etmeniz gereken bir nokta vardır: Bir pasaporta sadece bir telefon kaydedilebilir.
Herkes kendi kimlik numarası ve cep telefonu numarasına kayıtlı olan telefonu kullanabilir.
Yurt dışından gelen yolcunun pasaportuna işlenen cep telefonu, aynı kişi adına kayıtlı sim kartı ile çalışabiliyor. Yani IMEI numarasının kaydettirildiği telefonun sahibi ile pasaport sahibi ve sim kartın sahibinin aynı kişi olması gerekiyor.
3 sene boyunca kimin pasaportuna kayıt edildiyse onun ismine olan hat ile kullanılabiliyor. 3 yıl geçtikten sonra istediğiniz isme kayıtlı hat ile kullanabiliyorsunuz.
18 yaşından küçükler için kayıt başvuruları anne, baba ya da yasal temsilcileri tarafından gerekli bilgiler sunularak yapılabilir. Yukarda belirtilen belgelere sahip olmayan yabancı kişiler, cihazlarını tek hat numarası ile kullanabilmek üzere kaydını yaptırabilirler.
Yeni hat alırken gereken tüm evraklarla birlikte; adınıza faturalı hat almak istiyorsanız noterden alınmış muvafakatname, anne veya babanızın kimliği ile beraber başvurmanız gerekmektedir. Eğer Hazır Kart almak isterseniz; Hazır Kart muvafakatname formu ve anne veya babanızın kimliği gerekmektedir.
Bu düzenleme çerçevesinde cihaz kaydı yapılan cihazın, sadece kayıt yaptıran pasaport sahibinin TC. Kimlik Numarasına kayıtlı GSM hatlarıyla kullanabileceğinden kayıt hakkının bir başkasına devredilmesi mümkün olmamaktadır.
TELEFONU PASAPORTA KAYDETME NASIL YAPILIR? E-devlet sisteminden kayıt hakkının sorgulanması (https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kayit-hakki-sorgulama) harç ücretinin yatırılması (2023 yılı için 20 bin TL) ve kayıt işlemlerinin tamamlaması gerekmektedir.
Ülkemiz yasalarına göre 18 yaşın altındaki bireylerin bu konuda kendi başına herhangi bir başvuru gerçekleştirmesi mümkün değildir. Zaten 18 yaş altındaki bireylerin yasal bir işlem gerçekleştirebilmesi için velisi ya da yasal vasisinin izni gerekmektedir.
Aynı zamanda nüfus müdürlüğü internet sitesinde pasaport işlemlerinizi nasıl gerçekleştireceğinize dair anlatım da bulunmaktadır. İşte harçsız pasaport için gerekli belgeler: Çocuğa ait nüfus cüzdanı 1 adet biyometrik fotoğraf.
Yurtdışından getirilen telefonların pasaport ibraz edilmeden açtırılması mümkün değildir. Ancak, yurtdışından açılmış olan telefonların Türkiye'de kullanıma hazır hale getirilmesi mümkündür. Bunun için, yurtdışında açılan telefonun kullanıma hazır hale getirildiğine dair belgenin ibraz edilmesi gerekmektedir.
2023 yılı yurt dışı telefon kayıt ücreti 6.091,30 TL'yi ödemek. Güncelleme: 07.07.2023 tarihi itibariyle 2023 yurt dışı telefon kayıt ücreti tam tamına 20.000 TL oldu. Yurda giriş yapan belge sahibi şahsına ait pasaport yada kimlik bilgileri.
-Yurda giriş yapan belge sahibi şahsına ait pasaport yada kimlik bilgileri. -e-Devlet şifresi ile adresinden (https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydet) cihaz kaydı yapma. e-Devlet kapısı üzerinden yapılan başvurularda kişiden herhangi bir belge talep edilmiyor. Kontroller elektronik ortamda BTK tarafından yapılıyor.
Aynı yıl içinde birden fazla cihaz için IMEI kayıt işlemi yapabilir miyim? Hayir. 2 yıl içinde sadece 1 kez cihaz kayıt işlemi yapabilirsiniz. Yurt dışından getirdiğim cihazın IMEI kayıt işlemini nasıl yapabilirim?
Yurt dışından getirilen cihazımı Türkiye'de kullanabilir miyim? Yurtdışından getirilen telefonlar 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabiliyor. Cihaz 120 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılıyor.
yurt dışından 3 (üç) takvim yılında 1 (bir) adet cihaz getirebilmektedir. Her vatandaş kendi pasaportu üzerine sadece 1 (bir) adet cihaz kaydedebilmektedir.
Yurt dışından telefon getirip kullanmak artık hiç cazip değil…İşte yeni 2023 IMEI Kayıt Ücreti hakkında detaylar! Hayir. 2 yıl içinde sadece 1 kez cihaz kayıt işlemi yapabilirsiniz.
Çift SIM ve eSIM'li Telefon Sahipleri Yaşadı!
Bu 4 aylık kullanım sınırı, her bir IMEI numarası için geçerli. 2018 yılından sonra satışa sunulmuş olan birçok akıllı telefonda eSIM veya çift SIM desteği bulunuyor.
Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Temmuz 2023 için IMEI kayıt ücreti için artış oranı belirlendi. Temmuz 2023 IMEI kayıt ücreti 6 bin 91 TL'den 20 bin TL'ye yükseldi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri