eleman.net verilerine göre, Çocuk ve Ergen Psikoloğu 2023 yılında ortalama 19.300 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Çocuk ve Ergen Psikoloğu , Ocak 2023 yılında ortalama 15.180 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 9.284 TL maaş alıyordu.
2023 yılı itibari ile 17 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Çocuk ve Ergen Psikoloğu maaşları 16370 TL'dir. En düşük Çocuk ve Ergen Psikoloğu maaşı 13090 TL iken, en yüksek Çocuk ve Ergen Psikoloğu maaşı 23990 TL'dir.
Mesleğe yeni adım atan psikolog maaşı 13 bin TL ile 14 bin TL arasında maaş alırken uzmanlık ve derecesine göre bu oran 17 bin TL ile 18 bin TL'ye kadar çıkabilmektedir.
eleman.net verilerine göre, Psikolog 2023 yılında ortalama 25.200 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Psikolog , Ocak 2023 yılında ortalama 19.580 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 12.144 TL maaş alıyordu.
Türkiye'de bir psikologun ortalama aylık maaşı, 15.000 TL ile 29.000 TL arasında değişebilir. Ancak, özel sektörde çalışan psikologlar daha yüksek maaşlar alabilirler. Ayrıca, uzmanlık alanları, yaptıkları araştırmalar ve katıldıkları konferanslar gibi faktörler de maaşları etkileyebilir.
İlgili 25 soru bulundu
Psikolog terapi ücretleri ülke genelinde 150 TL'den başlıyor ve 2800 TL'ye kadar varabiliyor. Yani, bir seans psikolog görüşmesi yapmak istediğiniz bu aralıkta bir seçim yapma imkanınız bulunuyor. Aldığımız cevaplara göre, ortalama psikolog seansları 671.50₺ (2022 yılında 398.25 TL) olarak hesaplanmaktadır.
4 yıllık psikoloji lisans programından mezun olmuş, sonrasında 2 yıl “Klinik Psikoloji” veya “Klinik Çocuk Psikolojisi” yüksek lisans eğitimini tamamlamış kişiler “Çocuk Psikoloğu” olarak tanımlanır.
Psikolog maaşı büyük ölçüde çalışılan bölge, deneyim düzeyi ve uzmanlık alanına bağlıdır. Ortalama bir psikologun yıllık geliri, 2023 verilerine göre ortalama olarak 40.000 ile 80.000 TL arasında değişebilir.
Yönetmeliğe göre Haftalık 30 saattir. 657 sayılı Devlet memurları kanunu ve ilgili mevzuata göre haftalık mesai günlere eşit olarak dağıtılır. hükmüne göre günlük 6 saat olarak karşımıza çıkmaktadır.
Psikolog ücretleri 2023 yılında 550 TL ile 4600 TL arasında değişiklik göstermektedir. Pedagog ücretleri 2023 yılında 450 TL ile 3700 TL arasında değişmektedir.
Devlet memuru olarak çalışan psikologlar genellikle sabit bir maaş alırlar. 2023 yılında devlet hastanesinde çalışan bir psikoloğun aldığı ücret ortalama 25.500 TL olarak belirlenmiştir.
Psikoloji, üniversitelerde eğitimi verilen 4 yıllık bir lisans bölümüdür. Bu alandan mezun olmuş yetkin kişiye “psikolog” unvanı verilir ve sosyal, davranışsal veya bilişsel bir bilim adamı olarak sınıflandırılabilirler.
Psikoloji mezunları başta kamu/özel kurum ve kuruluşlarında olmak üzere geniş bir çalışma alanına sahiptir ve iş alanları günden güne artmaktadır. Psikologlar yüksek lisans yaparak klinik, gelişim, sosyal, adli, deneysel ve endüstri gibi çeşitli alt dallarda uzmanlaşma imkânı bulmaktadır.
Kulak Burun Boğaz – 67,94. Nükleer Tıp – 67,55. Çocuk Psikiyatri – 67,34.
Psikolojik sorunlarının çözülmesinde uzman kişiler çocuk psikiyatristleri ya da çocuk psikologlarıdır. En çok karıştırılan alan ise çocuk psikoloğu ile pedagogdur. İkisi aynı meslek sanılsa da ikisi de birbiriden farklıdır. Türk Dil Kurumun pedagoglara verdiği anlam 'eğitim bilimci' anlamını taşımaktadır.
Çocuk psikiyatristi olmak için; üniversitelerin altı yıllık Tıp Eğitimini tamamlamak gerekmektedir. Lisans eğitiminin ardından, Tıpta Uzmanlık Sınavına girmek ve dört yıllık uzmanlık eğitimini tamamlayarak mesleğe adım atılmaktadır.
Buna göre klinik psikoloji yüksek lisans programları 1-3 yıl, doktora programları ise 5-7 yıl arasında tamamlanır.
Türkiye'de psikolog seansları ortalama 50 dakika sürmektedir. Yurt dışında da durum farklı değildir. Size sunulan ücretlendirme 50 dakikalık süre için verilir. Siz isterseniz süreyi önceden haber vermek koşuluyla daha da uzatabilirsiniz.
Üniversitelerin Psikoloji bölümünden mezun olanlar, Uzman Klinik Psikolog olarak ilgili kurumlarda görev yapabilirler. Ayrıca Klinik Psikoloji yüksek lisansının tamamlanmış olması da gerekir. Devlet kurumlarında görev almak isteyen Uzman Klinik Psikolog adayları, KPSS'de uygun puan türünden yeterli puanı almalıdır.
Dört yıllık psikoloji mezunları psikolog unvanıyla mezun olurlar. Diğer tüm alt alanlarda olduğu gibi, klinik psikoloji alanında da uzmanlaşmak isteyen öğrenciler yüksek lisans programlarına başvurarak bu alanda uzmanlık derecesine sahip olabilirler.
İyi bir psikolog olmak kolay bir iş değildir. Çünkü bu meslek, yapan kişi açısından stresli ve ezici olabilir. Diğer insanların problemlerini dinlemek, o problemlerle uğraşmak çok zordur. Hastaların duygularını ciddi ve doğru bir şekilde yönetmelerine yardımcı olmak yorucudur.
Psikolog olmak için hangi derslerin iyi olması gerekir? Psikoloji bölümü eşit ağırlık puan türüyle öğrenci almaktadır. Bu nedenle, adayların hem sözel hem de sayısal derslerde başarı göstermeleri gerekmektedir. TYT basamağında Fen, Türkçe, Matematik, Sosyal derslerinde başarılı olmaları oldukça önemlidir.
Eğer sizin de 0-18 yaş aralığındaki çocuğunuzun günlük hayatını, ruhsal ve bedensel gelişimini, okul başarısını ve diğer insanlarla ilişkilerini olumsuz etkileyebilecek duygusal ya da davranışsal belirti veya belirtiler bulunuyorsa çocuk psikiyatri uzmanlarına başvurabilirsiniz.
Bir tıp branşı olan psikiyatri, üniversite sınavında sayısal ağırlıklı puan türüyle öğrenci alır. Psikoloji bölümü ise eşit ağırlık puanla öğrenci kabul eder.
Çocuk psikoloğu çocuğun farkındalık ve iç-görü kazanması için çalışır. Olayları ve bununla bağlantılı olarak ortaya çıkan duygu-düşünce-davranışlarını anlamasına yardım eder, olaylarla baş etme becerileri kazandırır ve çocuğun olumlu benlik algısı geliştirmesini destekler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri